files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladí michalovskí florbalisti robia dobré meno klubu aj mestu

Florbal je športom, ktorý sa v Michalovciach dostáva čoraz viac do povedomia. Mužský celok si tento rok zahral extraligu a miestnemu mládežníckemu Eastern Wings sa darí takisto.

Starší žiaci na finalový turnaj, mladším chýbal jeden gól

Florbalová mládež Eastern Wings, ktorá je združená pri základnej škole na ulici T. J. Moussona, žne úspechy prakticky v každej kategórii a už teraz sa jej tímom podarilo prelomiť dlhoročnú hegemóniu košických celkov. Starší žiaci vyhrali Orion Florbal Cup, čo boli krajské majstrovstvá a prebojovali sa na finálový turnaj, ktorý sa uskutoční 22. – 23. mája v Trenčíne. Starší žiaci Eastern Wings sa postupne prebojovali cez celky Spišskej Novej Vsi či viaceré košické družstvá a vo finále si poradili so súkromným gymnáziom na Ulici Užhorodskej v Košiciach, ktoré zdolali 2:1 a premiérovo sa tak predstavia na majstrovstvách Slovenska.

Ich púť na finálový turnaj mohli zopakovať aj mladší žiaci, no tí nakoniec skončili tesne pred bránami majstrovstiev Slovenska. Mladí florbalisti síce v základnej skupine vyhrali všetky zápasy, no v rozhodujúcom dueli remizovali so súkromným gymnáziom na Užhorodskej ulici v Košiciach 2:2 a k postupu do vyraďovacej časti im chýbal jeden - jediný gól. My len dodajme, že košické družstvo nakoniec celý turnaj ovládlo a postúpilo na finálový turnaj. Nechýbalo tak veľa a michalovské mládežnícke družstvá mohli zbúrať dlhoročné pevné bašty košických tímov a v obidvoch kategóriách reprezentovať kraj na majstrovstvách Slovenska.

O medaily si zahrajú aj mladšie žiačky

Tieto úspechy nie sú vonkoncom poslednými. Na finálovom turnaji sa totiž predstavia aj mladšie žiačky sídliace na ZŠ P. Horova, ktoré bez problémov vyhrali krajské kolo v Košiciach. Majstrovstvá Slovenska sa uskutočnia v termíne 14. - 15. mája v Trenčíne. Mladším žiačkám sa darilo aj v ligovej súťaži, kde skončili po základnej časti na druhom mieste a spolu s Prešovom sa kvalifikovali na záverečný turnaj, ktorý bude 5. mája v Tvrdošíne. V tejto sezóne dali o sebe vedieť aj staršie žiačky, ktoré vo východoslovenskej lige obsadili tretie miesto a len o vlások im unikol postup na finálový turnaj. O ten sa snažia aj mladší žiaci, ktorí sa prebojovali medzi najlepšie štyri tímy, z ktorých dve postúpia na majstrovstvá Slovenska. Funkcionárov klubu teší aj to, že ich hráčky Simonu Puchírová a Alexandra Haňova dali o sebe výrazne vedieť v dorasteneckej súťaži a miesto v kádri ženského družstva pre budúcu sezónu im ponúkol extraligový Prešov.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.04.2013 19:38:50 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.