files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s troma mečbalmi, winLand si upevnil tretiu priečku

Minulý víkend môžeme hodnotiť z pohľadu michalovských hádzanárskych celkov ako veľmi úspešný. Iuventa Michalovce totiž nezaváhala v prvých dvoch zápasoch semifinálovej série play-off, keď dvakrát doslova sfúkla senecký ŠKP Piccard a po výsledkoch 39:15 (18:9) a 42:19 (18:7) v sérii vedie 2:0. Zverenky trénera Jána Packu tak o svojom postupe do už piateho finále v rade môžu rozhodnúť najbližšiu sobotu, kedy sa v Pezinku, kde hráva ŠKP Piccard domáce zápasy, uskutoční tretie stretnutie semifinálovej série. Prípadný štvrtý zápas sa uskutoční v nedeľu predpoludním a keby sa michalovským hádzanárkam nepodarilo rozhodnúť o postupe ani v ňom, séria by sa opäť sťahovala do Chemkostav arény. Úspešný víkend majú za sebou aj hádzanári HC winLand, ktorí zvíťazili na horúcej pôde Považskej Bystrice 30:29 (17:15), kde triumfovali ako prvý tím v tejto sezóne. Zemplínčania si tak upevnili tretie miesto v tabuľke a majú jasne namierené na záverečný turnaj Final Four, ktorého sa zúčastnia štyri najlepšie tímy po základnej časti. Michalovčania sa najbližšie predstavia doma, kedy v piatok privítajú o 18.00 celok Nových Zámkov.

HC winLand si upevnil tretiu priečku

Michalovskí hádzanári cestovali po reprezentačnej prestávke na horúcu pôde Považskej Bystrice, ktorá predtým ani raz doma neprehrala. Navyše, Považania sú stále v hre o postup do Final Four a keďže ich protivník bratislavský ŠKP zaváhal v Nových Zámkoch, mohli sa od nich bodovo odtrhnúť. Michalovčania však boli proti a víťazstvom 30:29 (17:15) sa stali prvým družstvom v tejto sezóne, ktorému sa podarilo dobiť hradby Považanov. O ich víťazstve rozhodol presne tri sekundy pred koncom kanonier Patrik Hruščák. „Bol to veľmi ťažký zápas, pretože Považanom išlo naozaj o veľa. My sme však chceli potvrdiť svoju pozíciu, keďže sme vedeli, že po prípadnom víťazstve by nám už tretie miesto ujsť nemalo. Celé stretnutie bolo vyrovnané. Trošku ma mrzia viaceré vylúčenia na našej strane. Domáci hráči nám aj vďaka presilovkám v druhom polčase odskočili na štyri góly, no následne sme ich dotiahli a v závere zlomili zápas na svoju stranu,“ poznamenal k sobotňajšiemu stretnutiu tréner HC winLand Ľuboš Hudák, ktorého teší, že jeho zverenci si týmto víťazstvom upevnili tretiu priečku. Na nej majú momentálne komfortný deväťbodový náskok, ktorý by im vzhľadom na ľahšie vyžrebovanie už mal stačiť. „Som veľmi rád, že plníme stanovené ciele, ktorými bola druhá až tretia priečka. Final Four by nám tak už nemalo ujsť. Momentálne je jedno či pôjdeme z druhého alebo tretieho miesta, vždy totiž narazíme na rovnakého súpera.“ My len dodajme, že v prípade umiestnenia v prvej trojke, majú Michalovčania už prakticky istú historickú medailu, keďže sa zápas o bronzovú priečku nehrá a na treťom mieste skončí tím lepšie postavený tím po základnej časti.

Iuventa s troma finálovými mečbalmi

Začiatok vyraďovacej časti našiel hádzanárky Iuventy Michalovce vo vynikajúcej forme. Najlepší slovenský tím po základnej časti totiž dvakrát doslova zdemoloval ŠKP Piccard Senec, keď v prvom stretnutí zvíťazili 39:15 (18:9) a úspešné boli aj v druhom zápase semifinálovej série, keď po výhre 42:19 (18:7) majú k dispozícii tri finálové mečbaly. „Náš súper možno nastúpil pod dojmom toho, že tu môže niečo uhrať. Tento pocit asi v ňom vzbudzoval náš posledný vzájomný zápas, keď sme na ich palubovke vyhrali iba o jeden gól. Som veľmi rád, že sme ukázali svoju silu. V druhom zápase sa nám podarilo nahradiť zranenú Geričová, ktorá je pilierom našej obrany, navyše zdravotné problémy mali aj ďalšie hráčky. Teší ma, že aj napriek tomu sme dokázali dvakrát vysoko zvíťaziť,“ poznamenal na margo dvoch výhier lodivod Iuventy Ján Packa. Spomenuté zápasy sa podobali ako vajce - vajcu. S jediným rozdielom, keď v prvom stretnutie hostky viedli rýchlo 2:0. Následne ich však doslova sfúkol uragán zvaný Iuventa. „Súper nás nezaskočil prakticky ničím. V obidvoch zápasoch sme boli jasne lepšími. Po prvom stretnutí som hráčkam povedal, aby aj v nedeľu pristúpili k stretnutiu, ako za stavu 0:0. Trošku ten tím už poznám a vedel som, že to dievčatá určite nepodcenia,“ podotkol Ján Packa, ktorého zverenky môžu sériu rozhodnúť už túto sobotu, tentoraz však nastúpia na pôde svojho súpera. „Senec bude v domácom prostredí určite silnejší. Nič nemôžeme podceniť, budeme sa pripravovať na zápas tak, aby sme ho zvládli. Máme síce tri mečbaly, no využiť chceme hneď ten prvý.“

Peter Brendza



Uverejnené: 15.04.2013 16:11:00 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.