files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa uspela aj v druhom zápase - v sérii vedie 2:0

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili aj v druhom domácom stretnutí semifinálovej série národného play-off, keď v nedeľňajšom súboji opäť vysoko zvíťazili - 42:19 (18:7). Zverenky trénera Jána Packu sa ujali vedenia 2:0 na zápasy a na rane majú prvý z troch mečbalov na postup do finále. Tretí zápas sa hrá v Pezinku, kde hrá ŠKP Piccard svoje domáce zápasy, v sobotu 20. apríla 2013 o 18.00 hod. Prípadný štvrtý duel by sa hral na rovnakom mieste v nedeľu 21. apríla o 10.30 hod. Ak by bol nevyhnutný piaty duel, séria by sa vrátila znovu do Michaloviec v stredu 24. apríla 2013 o 17.30 hod.

Ani v druhom semifinálovom zápase sa prekvapenie nekonalo a domáce hádzanárky urobili so svojim súperom krátky proces. Senec, ktorí nastúpil bez zranenej Kodajovej, ale už s Bačíkovou na poste spojky, domácu Iuventu v ničom neprekvapil. Michalovčanky od úvodu pristúpili k stretnutiu zodpovedne. Skóre otvorila Snopová, na ktorej presný zásah odpovedala rovnakou mincou Weibelová. Následne domáce hádzanárky dosiahli sedem gólov v rade a po premenenej sedmičke Trehuovej za stavu 8:1 si tréner Olšavský zobral oddychový čas. Ani ten však priebeh hry nezmenil. Rozbehnuté domáce, podobne ako v prvom stretnutí, súkali hostkám jeden gól za druhým. Aj keď im vypadol obranný pilier Geričová, tentoraz to v defenzíve nebolo vôbec vidno a keď spoľahlivý výkon podala aj Gubiková v bráne, skóre v prospech Iuventy narastalo. V 16. minúte prerušila pätnásťminútovku hostí bez gólu Štetákova, ktorá dala na 9:2. Následne sa rozstrieľala Szollosiová a po jej presnom zásahu viedli Michalovčanky v 17. minúte už o desať gólov 12:2. Szollosiová bola pri chuti a po jej dvoch góloch v rade vyhrávala Iuventa v 21. minúte 15:2 a do polčasu tak bolo o víťazovi druhého stretnutia rozhodnuté.

V druhom polčase sa obraz hry vôbec nezmenil a treba podotknúť, že hosťujúce hráčky sa snažili Iuventu vykoľajiť tvrdými a niekedy až zákernými faulami. Zranením hlavy na to doplatila Dominika Horňáková, ktorú po zakončení nešetrne faulovala Štetáková. Domáce hráčky aj napriek tomu pokračovali v zvýrazňovaní skóre vo svoj prospech. Po góle Szollosiovej vyhrávali v 42. minúte už o dvadsať gólov (32:12) a v pohode tak kráčali v ústrety druhého víťazstva. Nič na to nezmenilo ani to, že tréner Packa dal v druhom dejstve príležitosť aj hráčkam z lavičky. Napriek tomu Iuventa oproti prvého semifinále predsa len dosiahla štyridsiaty gól, ktorý padol z ruky Rebičovej (40:18). Záver stretnutia sa už len dohrával a Michalovčanky tak v sérii vedú 2:0, a v sobotu budú mať v Senci prvý mečbal.

 

Štatistika

Michalovce - Senec 42:19 (18:7)

Pok. hody: 3/3 - 5/5, vylúčené: 8 - 6, navyše ČK: 40. Piskayová (Iuventa za tri vylúčenia). Rozhodovali: Daňo a Sabol - 550 divákov.

IUVENTA: Krebsová, Gubiková, Medveďová - Piskayová 2, Szollosiová 9, Kovaličková 4, Hollá, M. Holešová, Habánková, Horňáková 7, Tobiašová, Olšovská, Snopová 9/1, Vinyuková 1, Trehubová 4/2, Rebičová 6.

ŠKP PICCARD: M. Ladicsová, Sedláčková, Kudročová - Poórová, Gáliková, Weibelová 3/1, Bačíková 4, Tučnovičová, Štefíková, Dubajová, Štetáková 4, Vasilenková 2, Polláková 6/4.



Uverejnené: 14.04.2013 13:03:22
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.