files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Herecké legendy zavítajú do Michaloviec

Kramár, Vajda a Šimun v Michalovciach

V sobotu 27. apríla sa michalovskému publiku predstavia slovenské herecké legendy vo vynikajúcom divadelnom predstavení Oscara Wilda s názvom Lordi. Vo veľkej sále Zlatého Býka sa teda uskutoční už tretie kultúrne podujatie po nedávnej SHOW OCKO v hlavnej úlohe s Romanom Pomajbom a predstavení SPIEVANKOVO s Máriou Pohdradskou a Rišom Čanakym, teda zavítajú na najstaršie pódium v Michalovciach aj anglický LORDI.

Trio Lordov predstavujú známi herci Maroš Kramár, Peter Šimun a Jozef Vajda.

Ako to celé vzniklo

Hra LORDI vznikla na základe korešpondencie slávneho Oscara Wildea. V salónnej komédii, ktorá si uťahuje z mužskej samoľúbosti , ale je aj oslavou pevného priateľstva, si budú môcť diváci vychutnať Maroša Kramára, Jozefa Vajdu a Petra Šimuna.  Nebudú sa ale čítať žiadne „liebesbriefs“ a ani obchodné listy nejakej z významných korporácií. Pripravené je oveľa väčšie prekvapenie, ktoré vraj ale nie je vhodné pre osoby mladšie ako osemnásť rokov a puritánske dámy. Vhodnosť či nevhodnosť v prípade tak záhadného predstavenia zrejme však nie je tak podstatnou. Inscenácia LORDI je totiž dielom, ktoré vzniklo na základe objavenej korešpondencie v podkroví jedného z parížskych bytov. Objavil ju literát Pascal Renia, ktorého mimoriadne zaujala a snažil sa z nej vyťažiť potenciál dramatického diela.

Na zdravie si pripijú herci vo veľkej sále Zlatého Býka.

Konkrétne však ide o hru, ktorú mali takpovediac rozpísanú ešte Oscar Wilde s priateľom Robbiem Rossom. Inšpiráciou pre napísanie politickej frašky na anglickú aristokraciu, ktorá mala zdá sa recept na morálku a tradicionalitu, sa stalo práve Wildovo odsúdenie londýnskym súdom za sodomiu a jeho dvojročné väznenie. Korešpondencia zahŕňala prepracované schémy a detaily hry, ktorá však neuzrela sveta za života svojich tvorcov. Tento krát sa však dostáva v slovenskej premiére na javisko divadla Maroša Kramára a chce odhaliť tak trochu aj trpké tajomstvo ukryté v listoch, ktorými sa v podstate inscenácia tvorila.

Toto slovenské lordstvo bude predstavovať trojica známych hercov – Maroš Kramár, Jozef Vajda a Peter Šimun.

Vstupné na toto podujatie je 11 €. Lístky si môžete zakúpiť v Cestovnej kancelárii Bomex (Námestie Osloboditeľov), Mestskej informačnej kancelárie, Fannsport Zimný štadión, Ticketportal a Reštaurácií Zlatý Býk.

 

zdroj foto: www.maroskramar.sk



Uverejnené: 07.04.2013 20:56:47 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.