files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po návrate do prvej ligy (II.)

Posilnená michalovská Dukla mieri za vyššími priečkami. Aj takto zneli články pred začiatkom druhej sezóny Dukly v prvej lige. Opak bol však pravdou. Okrem dobrého úvodu, totiž michalovskí hokejisti prakticky počas celej sezóny neprodukovali takú hru, aká sa od nich čakala. A tak nečudo, že sa v sezóne 2009/2010, v ako doteraz jedinej, nedostali do play-off, keď skončili v základnej časti až na desiatom mieste.

Odchod dvojice ťahúňov

Po vcelku úspešnej premiérovej sezóne v prvej lige, keď sa michalovskí hokejisti prebojovali na poslednú chvíľu do play-off sa očakával útok na lepšie pozície. Oproti minulej sezóne už totiž klub mal istotu účasti v prvej lige a tak tomu mohol prispôsobiť aj nákupnú politiku. Trénerom tímu ostal Dušan Kapusta, ktorý sa musel najskôr zmieriť s odchodom dvojice ťahúňom z minulej sezóny, obrancom Milanom Takáčom a najproduktívnejším útočníkom Jurajom Minčákom, ktorí si to namierili do českej Jihlavy.

Juraj Minčák síce odišiel, no v strede sezóny sa vrátil

Posilnenie malo priniesť kvalitu

Okrem tejto dvojice odišli aj obaja golmani Babkovič (ten sa v priebehu sezóny vrátil) či Glevaňák, obranca Valko, ale aj ďalší produktívni útočníci Matej a Barna. Na druhej strane sme zase mohli sledovať príchody kvalitných hokejistov. Jednou z najväčších posíl mal byť brankár Róbert Marton, ktorý prišiel z francúzskeho Montpellieru. Spolu s ním prišli aj ďalší kvalitní hokejisti obrancovia Štekláč, Kozák či útočníci Milan Mach, Martin Segľa, Misál, ale najväčšie nádeje vkladali Michalovčania do príchodu útočníka Róbert Franca, ktorý bol sezónu predtým najproduktívnejším hráčom rumunskej ligy. Navyše počas sezóny káder ešte vystužili hráči ako Martin Slovák, Viktor Štefanech či Michal Mravec. Prvýkrát sa dokonca v drese michalovskej Dukly objavil aj naturalizovaný Ukrajinec – Igor Karlov. Posilnenie malo priniesť kvalitu do kádra, ktorá sa mala prejaviť aj v sezóne.

Opora v bráne Róbert Marton

Realita? Pohyb na spodných priečkach

V príprave to ešte na katastrofálnu sezónu nevyzeralo. Kvôli rekonštrukcii štadiónu museli Michalovčania všetkých jedenásť prípravných duelov odohrať na ľade súperov, navyše museli hľadať prechodný domov aj na tréningy. Prvé tréningové jednotky absolvovali hráči Dukly na vlastnom ľade až tesne pred začiatkom ligy. Diváci síce nevideli ani jeden prípravný duel, no v prvých piatich kolách sa Dukla na domácom ľade predstavila až päťkrát. Keďže naposledy fanúšik videl hokej ešte vo februári, keď Michalovčania hrali play-off, divácky hlad po hokeji bol obrovský. V prvých dvoch kolách proti Dolnému Kubínu či Kežmarku prišlo na hokej viac ako 1500 divákov a aj keď sa Michalovčanom v sezóne príliš nedarilo, napriek tomu divácka návšteva len v niektorých prípadoch klesla pod 1000. Diváci síce na hokej chodili, no veľa radosti z neho nemali. Michalovčania sa totiž prakticky celú sezónu potácali v spodných vodách tabuľky.

Mal byť oporou, no nebol. Róbert Franc

Trénerská zmena a ďalšia fluktuácia hráčov

S nepresvedčivými výsledkami či výkonmi družstva prišla zároveň aj nervozita. Vedenie klubu sa snažilo niečo urobiť pre reštart družstva, no nič nepomáhalo. Nervozita vyvrcholila po 20. kole, kedy Dukla prehrala s Považskou Bystricou a túto prehru už tréner Kapusta neustál. Na jeho miesto prišiel Branislav Kohutiar, no ani on výraznejšiu zmenu nepriniesol. Vedenie sa následne pustilo do rekonštrukcie kádra. V jeho vnútri sa počas sezóne vystriedalo až 40 hokejistov a z takéhoto počtu by bolo možné vytvoriť aj dve družstvá ...

Prvý gól Dukly v sezóne strelil Milan Mach

V boji o play-off aj proti extraligistom

Zmeny neprinášali prakticky nič. Vedenie klubu robilo zárezy do kádra systémom pokus – omyl. Tímu nepomohol ani návrat Juraja Minčáka či príchod ďalších hráčov, ktorí prišli so solídnym hokejovým životopisom. Nepomáhalo nič. V druhej polovici základnej časti sa situácia ako - tak utriasla a Dukla začala konečne zbierať body. Niekoľko kôl pred koncom už boli Michalovčania reálne v hre o prvú osmičku, ktorá zaručovala play-off, no nakoniec sa im túto métu dosiahnuť nepodarilo. V súboji s rezervami extraligových tímov Kežmarkom a Breznom im už došiel dych. Spomenuté dve družstvá, aj vďaka hráčom z extraligy, priečky zaručujúce play-off nakoniec uhájili. Michalovčania tak skončili na desiatom mieste a do vyraďovacej časti sa nedostali. S týmto umiestnením a teda aj sezónou, ktorá mala byť úspešnou, nebol spokojný prakticky nikto, ani vedenie klubu, ani hráči a vonkoncom nie fanúšik. Tomu táto sezóna veľa radosti nepriniesla, no treba dodať, že bola jedinou a v nasledujúcich troch si fanúšik vychutnal tú pravú hokejovú radosť. O tom však až nabudúce ...

Michalovčania tentoraz na play-off nedočiahli

Káder HK Dukla v sezóne 2009/2010

Brankári

Róbert Marton, Kristián Kolesár, Peter Babkovič, Pavol Borko.

Obrancovia

Ladislav Mucha, Michal Kozák, Vladimír Marinčin, Slavomír Bodnár, Martin  Borovský, Peter Štekláč, Richard Falis, Roman Vitkovský, Peter Krecháč, Radovan Petruňa.

Útočníci

Martin Slovák, Tibor Koniar, Martin Segľa, Juraj Pavličko, Juraj Minčák, Marek Náhlik, Bohuš Farkašovský, Matúš Leskovjanský, Ján Zálužický, Róbert Franc, Igor Karlov, Milan Mach, Branislav Štefan, Radovan Hubler, Ladislav Sabol, Martin Borovský, Richard Miľovčík, Viktor Štefanech, Ján Kachnič, Tomáš Stríž, Michal Mravec, Martin Stripai, Lukáš Blaščík, Peter Misál, Ján Macík, Richard Lelkeš.

Peter Brendza 



Uverejnené: 04.04.2013 17:19:12
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.