files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťaznú sériu Iuventy zastavila Šaľa

Hádzanárky Iuventy Michalovce, ktoré v tomto roku zatiaľ iba víťazili, po prvýkrát stratili bod. Po dvanástich víťazných zápasoch vo WHIL ich sériu výhier zastavil Slovan Duslo Šaľa, ktorého hráčky s Iuventou na domácej palubovke zaznamenali remízu 27:27 (16:15). Michalovské hádzanárky naďalej ostali na druhej priečke tabuľky, keď dve kolá pred koncom strácajú na vedúci Most dva body.

Ján Packa bol po zápase spokojný aj s bodom

Snehovej kalamite sa vyhli

Stretnutie dvoch najväčších slovenských rivalov sa uskutočnilo aj napriek snehovej kalamite na východe Slovenska. Zemplínčanky sa jej totiž vyhli tým, že na zápas cestovali už o deň skôr a v dobe jej najväčšej sily, ktorá odrezala Michalovce od iného sveta, už boli dávno v mieste zápasu. To, čo sa podarilo im, sa bohužiaľ nepodarilo funkcionárom slovenského majstra, ktorí si chceli toto atraktívne stretnutie pozrieť na vlastné oči. „My sme sa chceli vydať na cestu v piatok ráno, no bohužiaľ z Michaloviec sme sa nedostali. Skúšali sme to viacerými smermi a zhruba po dvoch hodinách sme to vzdali. Chceli sme si tento atraktívny zápas pozrieť na vlastné oči, no žiaľ príroda bola tentokrát proti,“ sklamane poznamenal športový riaditeľ aktuálneho slovenského majstra Jaroslav Čúrny.

Spokojnosť akurát s remízou

Samotné stretnutie prinieslo všetko, čo sa od neho očakávalo. Búrlivú atmosféru od domácich fanúšikov, dramatickú zápletku či výborné výkony. Iba raz sa stalo, že jeden z tímov viedol o viac ako dva góly, keď v závere prvého dejstva vyhrávali domáce hráčky 16:13. „Musím povedať, že diváci videli nadpriemerný interligový duel, ktorý bol zaujímavý a dramatický až do konca. Ani jedno družstvo sa nevedelo dostať do viac ako dvojgólového vedenia. Nám sa to mohlo podariť zhruba v polovici druhého polčasu, kedy sme viedli o dva góly a následne zahodili trhák. Možno aj to bol dôvod, že sme sa od svojho súpera neodpútali,“ vrátil sa k zápasu tréner Iuventy Ján Packa, podľa ktorého bol najväčší rozdiel  v brankárkach. „Zatiaľ čo Grandtnerová v bráne Šale viackrát svoje spoluhráčky podržala, naše brankárky nám veľmi nepomohli. Navyše sa vyskytol aj ďalší problém, keď v priebehu týždňa až tri moje zverenky netrénovali pre chorobu. Bolo to vidno na výkone Rebičovej, ako aj Vinyukovej, ktorá nezopakovala svoj výkon zo zápasu s Porubou,“ uviedol michalovský lodivod. Ten bol po stretnutí spokojný akurát s bodom. „S ním môžem vysloviť spokojnosť. Ostatné by som teraz nerád komentoval.“

Simona Szarková v stretnutí excelovala, keď konto michalovských brankárok zaťažila desiatimi gólmi

Stratený bod chýbať nemusí

Michalovské hádzanárky tak po dlhočíznej dvanásťzápasovej víťaznej sérii, po prvýkrát v lige nevyhrali. V tabuľke si udržali druhú priečku a dve kolá pred koncom strácajú na vedúci Most dva body. Zemplínčanky posledné dva zápasy odohrajú na vlastnej palubovke, keď privítajú pražskú Slaviu a Jindřichuv Hradec. Severočešky majú o dosť ťažšie vyžrebovanie, keď najskôr na svojej palubovke privítajú aktuálneho českého majstra a v súčasnosti tretí tím interligovej tabuľky Porubu, a v poslednom kole odohrajú zápas práve na pôde Šale. „Stratený bod neberiem až tak tragicky. Myslím si, že nám v konečnom účtovaní chýbať nebude. O všetkom sa podľa mňa bude rozhodovať v poslednom kole. Podľa môjho názoru je v silách Šale momentálneho lídra poraziť. Keď my v zostávajúcich dvoch dueloch zaberieme naplno a Šali sa podarí zdolať Most, tak sa z prvenstva budeme tešiť my, pretože s českým tímom máme lepšiu bilanciu vzájomných zápasov. Ja Duslu verím, že to dokáže,“ nestrácal nádej tréner aktuálneho slovenského majstra aj držiteľa Slovenského pohára.

Peter Brendza 



Uverejnené: 17.03.2013 13:06:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.