files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s druhou prehrou, séria sa sťahuje do Michaloviec

Finálová séria sa do Michaloviec bude sťahovať za stavu 2:0 pre Bardejov. Rozhodol o tom druhý finálový zápas, v ktorom podali Michalovčania oveľa lepší výkon ako včera, no aj tak zaznamenali prehru 5:2. Rozhodla o tom záverečná tretina, v ktorej sa trikrát presadil Marcel Baláž. Finálová séria sa teraz sťahuje do Michaloviec, kde budú vo štvrtok a v piatok na programe jej tretí a štvrtý zápas.

V druhom finálovom stretnutí sa hral úplne iný hokej ako včera. Domáci hráči totiž v ňom tak nedominovali, ako v prvom stretnutí. Aj tentoraz mali lepší úvod hráči Bemaca. O prvý závar pred bránou sa postarala druhá ich druhá formácia, keď Baláža vychytal Okoličány. V 4. minúte unikla dvojica Baláž - Gmitter a druhý menovaný po krásnej prihrávke otvoril skóre (1:0). Michalovská Dukla získala v 5. minúte ideálnu možnosť na vyrovnanie, keď dvojica hlavných arbitrov vylúčila Valentína. Michalovčanom táto presilovka vyšla na výbornú a po presnej strele Čížeka, ktorý zaznamenal prvý gól Dukly vo finálovej sérii, vyrovnali na 1:1. Po vyrovnávajúcom góle sa hral vyrovnaný hokej. Najskôr sa po strele Krčulu vyznamenal golman Okoličány. Presne v polovici prvej tretine sa domáci tešili opäť. Pri hre štyroch proti štyroch sa michalovskou obranou predral Ščurko a bolo 2:1. Po tomto góle hru výrazne kúskovali vylúčenia na obidvoch stranách. Dukla mala v závere prvej časti dve dobré príležitosti na vyrovnanie. Najskôr Opatovský mieril iba do Martona a v úplnom záver bardejovský golman vychytal aj Palovčíka.

Aj v druhej tretine sa hral útočný hokej. Jej úvod vyšiel lepšie domácim, ktorí mohli viackrát pridať tretí gól. Hneď v úvodných sekundách sa vyznamenal Okoličány, keď Gmitter triafal už do odkrytej brány, no michalovský golman v rozkľaku chytil. V 4. minúte pomohla Okoličánymu po strele Ščurka horná žrďka.  V ďalších minútach hru kúskovali opäť vylúčenia. Ani jeden tím ale presilovky nedokázal využiť. V druhej polovici druhej tretiny mali viac z hry hostia. Tí najskôr pohrozili Čížekom aj Zorvanom a potom to prišlo. V 34. minúte domáci prepadli v strednom pásme, puk zobral Martin Opatovský a strelou k pravej žŕdke nedal Martonovi šancu (2:2). V samom závere ešte hrali domáci pri vylúčení Čavrka presilovku, no nič z nej nevyťažili. Na druhej strane musel Marton dvakrát zakročiť pri strelách Čížeka aj Palovčíka.   

Domáci hokejisti, ktorí opäť nastúpili aj so štyrmi hráčmi extraligových klubov, získali v úvode tretej časti ideálnu možnosť na skórovanie, keď bol vylúčený Hrubý. Lenže, po jej tridsiatich sekundách unikol Fajčák, Kramár zatiahol ručnú brzdu a bolo po presilovke. Pri hre štyroch proti štyroch však hostia prepadli v útočnom pásme a pri brejku troch na jedného sa presadil Marcel Baláž (3:2). Následne sa úspešný strelec pokúšal prekonať Okoličányho opäť, ten si tentoraz dal pozor. Hosťom sa naskytla v 47. minúte možnosť vyrovnať, keď bol za hru vysokou hokejkou Ščurko. V nej mohol vyrovnať Fajčák, ten však po prihrávke Žembu minul opustenú bránu. Dukla pokračovala v tlaku aj po nevyužitej presilovke a v 49. minúte mohol vyrovnať Drotár, ktorého strelu skrotil Marton.  Nedáš – dostaneš sa potvrdilo na druhej strane. Po dvoch nevyužitých príležitostiach hostí sa presadili domáci, keď Okoličányho prekonal opäť Marcel Baláž a ten prakticky rozhodol druhý zápas pre domáce Bemaco. Duklu v záverečnom tlaku ešte viac spomalil jej kapitán Šechný, ktorý bol po góle vylúčený za držanie. Hostia sa síce pri jeho vylúčení ubránili, no v závere už nemali sily na obrat. Do odkrytej obrany navyše vnikol Baláž a dokonal svoj čistý hetrik (5:2). V závere ešte nepremenil čistú šancu Mlynarovič, no to nič nezmenilo na to, že finálová séria sa do Michaloviec bude sťahovať za stavu 2:0 pre Bardejov.

HC Bemaco Bardejov - HK Dukla Michalovce  5:2 (2:1, 0:1, 3:0)

Stav série 2:0.

Góly: 4. Gmitter (Baláž), 10. Ščurko, 44. Baláž (Polaček, Novotný), 51. Baláž (Krčula, Gmitter), 57. Baláž (Sabol, Gmitter) - 7. Čižek pres/1, 34. Opatovský (Palovčik)

Vylúčení: 7:11, navyše Kramár 10. min NESP_H, Petruška 10. min NESP_H, Hričina 10. min NESP_H - Hrubý 10. min NESP_H, Šeliga 10. min NESP_H, Hrubý 10. min NESP_H. 

Presilovky: 0:1.

Oslabenia: 0:0.

Rozhodovali: Novák, Lokšík - Brath, Tvrdoň.

Divákov: 2500.

Bardejov: Marton - Krčula, Takáč, Kramár, Valentín, Novotný, Polaček, Tkáč, Nagy - Gmitter, Sabol, Baláž - Halás, Ščurko, Hričina - Stríž, Dancsák, Valchař - Petruška, Mlynarovič, Hájnik.

Michalovce: Okoličány (19. - 50. Petro) - Ľ. Chovan, Hrubý, Š. Rusnák, Žemba, Gavura, Šeliga - Čavrk, Šechný, Drotár - Fajčák, Palovčík, Opatovský - Banovský, Linet, Zorvan - Čížek, Šimčák.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.03.2013 19:59:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.