files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín pred štartom jarnej časti

Už len jeden týždeň nás delí od štartu jarnej časti druhej futbalovej ligy. Futbalisti MFK Zemplín sú po jeseni so ziskom dvadsiatichšiestich bodov na siedmom mieste a toto umiestnenie chcú v zostávajúcich štrnástich kolách výrazne vylepšiť. Prvé stretnutie jarnej časti odohrajú zverenci trénera Alberta Rusnáka, už aj s troma novými posilami obrancom Stanislavom Smrekom a stredopoliarmi Vladimírom Janočkom či Miroslavom Božokom, budúci piatok 8. marca, kedy o 17.30 nastúpia na pôde Senca.

Tréner Albert Rusnák je s prírpavou spokojný

Spokojnosť s prípravou

Po jesennej časti siedme družstvo druhej futbalovej ligy začalo s prípravou na jarnú časť začiatkom januára. „Naša zimná príprava prebiehala prevažne v domácich podmienkach. Okrem krátkeho sústredenia v Zlatých Moravciach sme boli iba doma a využívali umelé ihrisko v našom areály, ale aj telocvičnu Mestskej športovej halu či posilňovňu. S prípravou musím vyjadriť spokojnosť. Okrem jedného neodohraného zápasu proti Senici sme splnili všetko, čo sme si naplánovali,“ uviedol tréner MFK Albert Rusnák, ktorý si chválil hlavne krátke sústredenie v Zlatých Moravciach. „Toto sústredenie nám veľmi pomohlo. Partia sa tam dala dokopy. Mali sme tam prakticky všetko od tréningových plôch či regenerácie. Aj preto toto krátke sústredenie hodnotím ako pozitívne.“  

Novou posilou sa stal nielen Vladimír Janočko ...

Novici by mali byť prínosom

V kádri MFK Zemplín oproti minulým prestávkam výrazný prievan nenastal. Keď nerátame odchod dvojice Stanislav Mihok, Jozef Brudňák do neďalekého Humenného či Olivera Špilára do českého Bohemiansu Praha, zo stabilných hráčov z minulej sezóny odišli iba Ján Čarnota a Francúz Kevin Garel. Naproti tomu prišli adekvátne náhrady. Tréner Albert Rusnák si určite bude veľa sľubovať od bývalého reprezentanta SR Vladimíra Janočka alebo aj obrancu Stanislava Smreka. Okrem týchto dvoch rady MFK rozšírili aj ruský krídelník Denis Mukhamedinov a španielsky útočník Juanpe. Michalovského diváka však najviac potešil príchod odchovanca klubu Miroslava Božoka. Šikovný stredopoliar v najlepších futbalových rokoch sa do Michaloviec vrátil po jedenástich rokoch a s klubom sa dohodol na spolupráci do konca jarnej časti. Nevylúčil však ani dlhodobejšie pôsobenie vo svojom „materskom hniezde“. „Podľa mňa bude jeho prínos veľký. Meno je to zvučné, takže už len tie výkony na ihrisku by sme k tomuto menu potrebovali. Myslím si však, že určite bude prínosom, takisto ako aj ďalší novici Vladimír Janočko či Stanislav Smrek. Nebude to však stáť len na Božokovi alebo Janočkovi, ale na celom kolektíve,“ podotkol Albert Rusnák.

... ale aj Miroslav Božok

Pokúsiť sa o zázrak

Michalovskí futbalisti odohrali v zimnej príprave dokopy osem prípravných zápasov, v ktorých okúsili trpkosť prehry iba raz, keď prehrali na ihrisku corgoňligovej Žiliny 0:2. V ďalších dueloch zaznamenali dve remízy a v ostatných sa radovali z výhry. Najväčší rozruch spravili hráči MFK víťazstvami na ihriskách mužstiev z prvej ligy. Najskôr vyhrali v Trenčíne (3:1) a potom aj v Nitre (3:2). „Nejako by som tieto výsledky nevyzdvihoval. Určite je to dobré povzbudenie do ďalšej práce. Chlapci zistili, že na to majú a získali povzbudenie. Dôležité ale budú výsledky v lige. Na tieto víťazstvá sa totiž rýchlo zabudne. Podstatné je ísť hneď od prvého kola za víťazstvami a pokúsiť sa o menší zázrak,“ zdôraznil michalovský lodivod, ktorý nám následne načrtol ciele do jarnej časti. „Ako hovorím, chceme sa pokúsiť o zázrak. Máme síce deväťbodovú stratu a všetko má v rukách momentálne prvá Podbrezová, no my urobíme maximum preto, aby sme im to znepríjemnili,“ podotkol Albert Rusnák. My len dodajme, že michalovskí futbalisti sú po devätnástich kolách druhej najvyššej futbalovej súťaže na siedmom mieste tabuľky a na vedúcu Podbrezovú strácajú deväť bodov.

MFK Zemplín v príprave:

Partizán Bardejov - Michalovce 1:1 (0:0)

Gól: M. Hamuľák

Michalovce - Rimavská Sobota 2:1 (0:1)

Góly: Kunca, M. Hamuľák

Michalovce - Prešov 0:0

MŠK Žilina - Michalovce 2:0 (1:0)

AS Trenčín - Michalovce 1:3 (0:2)

Góly: Janočko, Hruška, M. Hamuľák

Michalovce - Lokomotíva Košice  4:1 (0:0)

Góly: M. Hamuľak 2, P. Jurčo, Kunca.

FC Nitra - Michalovce  2:3 (0:1)

Góly: P. Jurčo 2, Božok.

Michalovce - ŠK Odeva Lipany  4:1 (3:1)

Góly: Kunca 3, Kovaľ

 

Jarný program MFK:

20.kolo: Piatok 8. marec: SFM Senec - MFK Zemplín Michalovce.

21.kolo: Sobota 16. marec: MFK Zemplín Michalovce - MŠK Rimavská Sobota.

22.kolo: Sobota 23. marec: FC ŠTK 1914 Šamorín - MFK Zemplín Michalovce.

23.kolo: Sobota 30. marec: MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica nad Váhom.

24.kolo: Piatok 5. apríl: TJ Baník Ružiná - MFK Zemplín Michalovce.

25.kolo: Sobota 13. apríl: MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

26.kolo: Sobota 20. apríl: FK Slovan Duslo Šaľa - MFK Zemplín Michalovce.

27.kolo: Sobota 27. apríl: MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov.

28.kolo: Utorok 30. apríl: FK DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce.

29.kolo: Sobota 4. máj: MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová.

30.kolo: Sobota 11. máj: MFK Dolný Kubín - MFK Zemplín Michalovce.

31.kolo: Sobota 18. máj: MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec.

32.kolo: Nedeľa 26. máj: MŠK Rimavská Sobota - MFK Zemplín Michalovce.

33.kolo: Sobota 1. jún: MFK Zemplín Michalovce - FC ŠTK 1914 Šamorín.

Peter Brendza

 



Uverejnené: 01.03.2013 19:06:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.