files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla to dokázala!

Aj štvrtý duel semifinálovej série priniesol vynikajúci útočný hokej, veľa šancí na oboch stranách či skvelé výkony brankárov. Prešovčania nabudení včerajším víťazstvom začali veľmi aktívne a pri Okoličánym, ktorý dostal príležitosť tentokrát pred Petrom, v prvej desaťminútovke viackrát horel ľad. Už v tretej minúte nebezpečne páli ich kapitán P. Segľa a následne Okoličány zmaril šancu aj Kubusovi. Rozbehnutých domácich na chvíľu zastavili pokazené vrátka na michalovskej striedačke, pre ktoré sa zhruba päť minút nehralo. Po nechcenom prerušení prišla najväčšia šanca Šarišanov. Macejka síce pohybom oklamal Okoličányho, no nedokázal zasunúť puk za jeho chrbát. Následne mali domáci možnosti dvoch presilových hier, v ktorých si ale čistú šancu nevypracovali a mali dokonca na mále, keď po úniku trafil Fajčák iba Kmeťa. Za nevyužité presilovky prišiel trest. Najskôr Okoličány chytil gólovú tutovku Prokopovi a hneď z rýchleho brejku v 12. minúte otvoril skóre Zorvan (0:1). Michalovčania sa po strelenom góle neuzavreli, ako včera, ale viackrát prešovčanom pohrozili. Najskôr sa zastreľoval Banovský, potom mal šancu Čížek a nakoniec Kmeťa neprekonal ani Zorvan. Dve minúty pred koncom sa až dvoch faulov dopustil domáci Kadlubiak a hlavný rozhodca mu udelil trest 2+2. Dvojitú presilovku Dukla využila priam ideálne. Najskôr si päť sekúnd pred koncom prvého restu nakorčuľoval pred bránu Žemba a bolo 0:2.

Prešovský obranca začal na lavici hanby aj druhú časť a hostia využili aj jeho druhý trest, keď sa presadil Čavrk (0:3). Dukla tak viedla po 21. minútach 3:0 a bola nasmerovaná do finále. Prešovčania ale v tejto sérii už raz stratu 0:3 dohnali a to ich poháňalo dopredu. Chvíľu po michalovskom góle ohrozil Okoličányho Kubus a následne zvonila dvakrát žrďka brány osemnásťročného mladíka. Najskôr ju trafil P. Segľa a o niekoľko desiatok sekúnd sa to podarilo aj Hajdukovi. Domácim ešte viac pomohlo vylúčenie Fajčáka, v ktorom síce Duklu priklincovali do jej pásme, no okrem tvrdej strely Vargu nevyprodukovali nič. Prešovčania aj po skončení presilovky búšili do Dukly. Výsledný efekt prišiel v 33. minúte, keď zrazená strela P. Segľu skončila v Okoličányho sieti (1:3). Domácim dal strelený gól krídla a ešte viac im pomohol prísnym vylúčením Žembu hlavný rozhodca Orolín. Vylúčenie michalovského beka potrestal kontaktným gólom Varga (2:3). Domáci hnaní svojimi priaznivcami aj naďalej podkurovali michalovskej Dukle. Tá mala na mále v 40. minúte, kedy sa opäť vyznamenal pri strele Leskovjanského Okoličány.

Tretia tretina sa niesla v réžii domáceho HC 07. Jeho hráči vedomí si jednogólovej straty spustili od jej začiatku na michalovskú bránu oheň a síru. Najskôr to skúšal spoza brány Kubus a potom tvrdo vypálil Varga. Prešovčania naďalej tlačili a v 46. minúte sa im podarilo vyrovnať, keď Schneider strelou ponad rameno prekonal Okoličányho (3:3). Šarišania boli na koni a hnaní publikom chceli prevrátiť zápas na svoju stranu. Chvíľu po vyrovnávajúcom góle mal vedenie na hokejke Prokop, no Okoličány bol tentoraz proti. Na druhej strane Linetovu strelu betónmi sklepol Kmeť. V 50. minúte unikol hosťujúcej obrane Románek a záchranná brzda Šeligu znamenala trestné strieľanie, ktoré neuniesol hosťujúci kapitán Šechný  a vyslúžil si za protesty osobný trest. Domáci kanonier ale zoči – voči Okoličánymu zlyhal. Nedáš – dostaneš sa potvrdilo na druhej strane. Po obrovskej chybe obrany Šarišanov sa na modrej čiare zmocnil puku Čavrk, ten sa po jeho strele odrazil k Šimčákovi, ktorý poslal Duklu opäť do vedenia (3:4). Do konca zápasu ostávalo vyše sedem minút a domáci hráči vrhli všetky sily do útoku. Trošku ich spomalilo vylúčenie Cabana, no následne si päťminútový trest vyslúžil Fajčák a Prešovčania tak mohli zahrávať presilovku prakticky až do konca riadneho hracieho času. Puk v záverečnej päťminútovke viackrát poskakoval pred Okoličánym, no domácim vždy chýbal povestný posledný krok. Šarišanom nepomohlo ani odvolanie golmana a tak sa z výhry i postupu do historického finále tešili hráči HK Dukla.  

HC 07 Prešov - HK Dukla Michalovce 3:4 (0:2, 2:1, 1:1) - stav série 1:3.



Uverejnené: 25.02.2013 21:03:52
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.