files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazný úvod semifinálovej série

Michalovskí hokejisti začali semifinálovú sériu víťazne. V prvom duely na ich ľade totiž zdolali, v stretnutí, ktorému prakticky nič nechýbalo, Prešov 4:2 (0:1, 1:0, 3:1) a zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa tak v sérii ujali vedenia 1:0.

Priveľa vylúčených

Michalovský hokejový štadión videl opäť vynikajúci hokej. Nechýbalo mu prakticky nič. Výborné výkony z obidvoch strán, typická atmosféra vyraďovacej časti s emóciami či krásnymi hokejovými akciami. V prvej tretine mali viac z hry domáci, no tí nedokázali z viacerých možností vyťažiť prvý gól a tak udreli hostia. „V prvej tretine nám vyšlo to, čo sme si predsavzali. Išli sme do vedenia, keď sme využili chybu v obrane domácich,“ skonštatoval po stretnutí strelec prvého prešovského gólu Ľubomír Caban, ktorý krásnym blafákom otvoril v 14. minúte skóre. Jeho gól však hosťom príliš nepomohol. Aj napriek tomu, že v druhej tretine mali viac šancí, ako domáci, z vyrovnania sa radovala Dukla, keď na 1:1 vyrovnával Opatovský. „Mali sme to dobre rozohraté. Domácim hráčom sme však dali veľa presiloviek, ktoré ich dostali na koňa,“ podotkol Caban. Jeho družstvo v záverečnej tretine inkasovalo ešte trikrát a v prvom semifinálovom duely tak prehralo 2:4. V zajtrajšom druhom stretnutí si aj samotný prešovský útočník uvedomuje, že keď chcú Šarišania v Michalovciach uspieť, musia niečo zmeniť. „To je jednoznačné. Musíme zmeniť prístup. Hrať zodpovednejšie v obrane a hlavne sa vyvarovať faulov či zbytočných chýb. Keď to splníme, môžeme sa po druhom stretnutí radovať my. Nemôžeme ale robiť také chyby, ako dnes,“ sypal si popol na hlavu útočník HC 07.  

Dôležitá päťminútová presilovka

Veľmi dôležitý moment stretnutia sa odohral v závere druhej tretiny. Za nerozhodného stavu 1:1 škaredo fauloval hosťujúci Románek Žembu a vyslúžil si trest 5 minút plus dokonca zápasu, a navyše prišiel aj o registračný preukaz. Dlhočíznu presilovku nakoniec Dukla v jej závere využila a tento gól ju naštartoval k veľmi dôležitému víťazstvu. „Veľmi sme chceli ten prvý dôležitý zápas vyhrať. Nakoniec sa nám podarilo vyrovnať a v záverečnej tretine strhnúť víťazstvo na našu stranu. Samozrejme, že táto presilovka bola dôležitý moment. Len ma trochu mrzí, že sme v nej strelili iba jeden gól. Tá presilovka bola veľmi dôležitá, no ako zlomový moment by som ju úplne nepokladal. Podľa mňa bolo zlomovým momentom to, že sme výborne bránili a nepúštali hostí do šancí,“ poznamenal práve strelec druhého gólu Jozef Hrubý, ktorý navyše zaznamenal aj asistenciu pri štvrtom presnom zásahu Dukly. Podľa jeho slov Michalovčania nepanikárili ani za stavu 0:1 po prvej tretine. „V šatni sme si povedali, že ideme ďalej. Takýto náskok totiž v hokeji nič nerieši. Potrebovali sme rýchlo vyrovnať, čo sa nám aj podarilo a v poslednej tretine naklonili misky váh na svoju stranu.“

Jozef Hrubý po strelení druhého gólu Dukly

Zopakovať víťazstvo aj zajtra

Michalovskí hokejisti tak v prvom stretnutí potvrdili postavenie v tabuľke po základnej časti a v sérii sa tak ujali vedenia. V prípade, že toto víťazstvo zopakujú aj vo štvrtkovom druhom stretnutí semifinálovej série, vidina finále sa im výrazne priblíži. „Samozrejme, že to vnímame takto. Chceme zopakovať víťazstvo aj v druhom súboji a získať tak vedenie 2:0. A čo musíme zmeniť oproti prvému zápasu? Prakticky nič. Musíme proste dobre brániť, ako sme bránili dnes alebo proti Mikulášu. To je kľúč k nášmu úspechu,“ dodal na záver odchovanec spišskonovoveského hokeja v službách michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.02.2013 23:50:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.