files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC winLand čaká súboj o druhé miesto

Hádzanári HC winLand Michalovce mali úspešný vstup do jarnej časti. Najskôr síce prehrali v Nových Zámkoch (23:27), no potom zvíťazili v predohrávke 24. kola po výbornom výkone nad Tatranom Prešov (38:31) a následne síce nezopakovali tento výkon aj proti Topoľčanom, ale aj napriek tomu vyhrali (28:26). Zverenci trénera Ľuboša Hudáka sú momentálne na druhom mieste tabuľky o skóre pred tretím Hlohovcom. Práve na pôde tohto súpera v sobotu odohrajú Michalovčania najbližší zápas, v ktorom teda pôjde o druhé miesto.

Patrik Hruščák verí v dobrý výsledok

Dve domáce výhry

Michalovskí hádzanári chceli prehru v Nových Zámkoch odčiniť výsledkom, ale najmä výkonom. To sa im v stretnutí s majstrovským Prešovom aj podarilo a Šarišanom pripravili najvyššiu prehru v extralige za posledné roky (38:31). „Odohrali sme výborný zápas, možno najlepší v tejto sezóne. Bolo to však veľmi ťažké stretnutie, v ktorom sa veľa behalo a stálo nás veľa síl,“ poznamenal kanonier HC winLand Patrik Hruščák. Michalovčania už o dva dni čakal zápas 22. kola Tipos Extraligy, v ktorom privítali Topoľčany. Výkon s Prešovom síce winLand tentoraz nezopakoval, no aj tak zvíťazil 28:26 a do tabuľky si jeho hráči pripísali dva body. „Tie sily tentoraz chýbali. Podali sme úplne odlišný výkon. Možno to bolo aj únavou zo zápasu s Prešovom. Topoľčany sa ale na nás veľmi dobre pripravili. Podali úplne iný výkon, ako v predchádzajúcich dvoch dueloch, keď sme ich vysoko zdolali. Našťastie sa nám toto ťažké stretnutie podarilo vyhrať a získať dva body.“  

Súboj o druhú priečku

Michalovčania si tak udržali druhú priečku v tabuľke, v ktorej majú rovnaký počet bodov ako Hlohovec, no lepšie skóre. Práve HC Sporta bude ich najbližším súperom a tak ich sobotňajšia konfrontácia na hlohovskej palubovke bude súbojom o druhé miesto. „Čaká nás veľmi ťažký zápas. Hlohovec je silný hlavne doma, čo ukázal výhrou nad Prešovom. Vyhral síce iba o jeden gól, no aj takáto výhra sa počíta,“ skonštatoval Hruščák. Práve Hlohovec je jediným celkom, ktorý winLand v tejto sezóne ešte nezdolal. Najskôr totiž Michalovčania prehrali v hale na Zábraní 20:27 a potom aj na domácej pôde 29:31. „Je pravda, že sme tohto súpera ešte nezdolali. Určite sa o to pokúsime už teraz, no ako som povedal, bude to veľmi ťažké. Hlohovec má totiž silné družstvo, s niekoľkými výbornými individualitami, navyše na ich lavičke sedí známy trénerský odborník Martin Lipták, ktorý určite svojich pripraví čo najlepšie. Aj tak ale chceme uhrať čo najlepší výsledok. Máme im totiž čo vracať,“ dodal na záver odchovanec košickej hádzanej v službách michalovského winLandu. 

Peter Brendza



Uverejnené: 16.02.2013 09:26:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.