files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladí basketbalisti mali úspech na dosah

Dňa 11. februára 2013 sa v Prievidzi v telocvični I. Základnej školy Sama Chalupku uskutočnil kvalifikačný turnaj na Medzinárodné školské majstrovstvá ISF v basketbale žiakov. Do finálového turnaja sa prebojovali aj žiaci Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach. Jeho farby hájili najmä členovia kadetského družstva 1.BK Michalovce. Podmienkou bolo, aby družstvo tvorili len hráči z jednej školy, ročník narodenia 1996, 1997 a 1998 (prvý resp. druhý ročník strednej školy). Súpermi GPH boli Gymnázium Pezinok, Gymnázium V.B. Nedožerského Prievidza a ZŠ Rozkvet Považská Bystrica. Vyhlasovateľom bolo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu a Slovenská asociácia športu na školách. Zápasy sa hrali 4x8 minút hrubého času. Gymnázium Pavla Horova reprezentovali: M. Chrobák, J. Novakovský, M. Laurinčík, S. Kováč, F. Meňky, R. Štec, R. Skvašík, Š. Selepko, F. Jankaj. Motiváciou pre víťaza bola možnosť zabojovať o finálovú účasť  na Medzinárodné majstrovstvá MŠM ISF v basketbale, ktoré sa budú konať na Cypre v termíne 28.3. - 5.4.2013.

Po minulotýždňovom úspechu a druhom mieste v krajskom finále stredných škôl v Košiciach v basketbale chlapcov, čakala na mladých gymnazistov ďalšia, ešte väčšia výzva, v podobe majstrovstiev Slovenska a možnosť dostať sa na medzinárodné majstrovstvá v basketbale. S výnimkou, že oproti turnaju v Košiciach, mohli hrať len prváci resp. druháci danej školy. Na turnaji boli školy z miest so silnou basketbalovou tradíciou.

V prvom zápase si Michalovčania zmerali sily s družstvom Pezinka, na lavičke ktorého stál slávny hráč pamätnej éry pezinského basketbalu Kuznecov. Chlapcom sa od začiatku podarilo vytvoriť si presnou streľbou a rýchlym protiútokom náskok. Polčas vyhrali 22:5. V druhom polčase, aj keď sa súper snažil, dokázali ešte zvýšiť náskok a zaslúžene vyhrali 37:11. V druhom zápase ich čakalo družstvo z Považskej Bystrice. Škola z mesta, ktoré je známe výbornou prácou s mládežou, v posledných rokoch. Zápas bol vyrovnaný. Zdalo sa, že Michalovčania sú lepší i keď súper stále doťahoval ich náskok. Kontroval najmä presnými trojkovými pokusmi. V poslednej štvrtine sa im ale podarilo ubrániť najlepšieho strelca a umnou hrou doviesť zápas do víťazného konca a výsledku 41:35. Podľa vyžrebovania čakal Michalovčanov hneď po tomto stretnutí ďalší zápas s Prievidzou, čo bol najťažší súper. Prievidza je v celoslovenskej kadetskej lige na prvom mieste a v družstve sa predstavili členovia daného družstva. Orli sa súpera nezľakli a od začiatku mierne viedli. Domáci boli zaskočení a nevedeli sa presadiť. Michalovčania výborne bránili a umnou hrou držali súpera na dištanc. Po zbytočných chybách na konci polčasu sa ich náskok zmenšil na jediný bod. Aj v tretej štvrtine viedli, no na jej konci sa vyfauloval najlepší hráč Skvašík, čo domácim hráčom pomohlo. V záverečnej štvrtine Michalovčanom chýbali sily a nedokázali kontrovať presným trojbodovým pokusom súpera. Skúsenejší domáci si už nenechali víťazstvo vziať.

Aj napriek tomu, chlapci na turnaji vzorne reprezentovali svoju školu, mesto Michalovce ale aj basketbalový klub. Nechýbalo veľa a dosiahli by jeden z najväčších úspechov mládežníckeho basketbalu v Michalovciach.

Prehľad výsledkov :
GPH Michalovce - Pezinok 37:11 (22:5)
Považská Bystrica - GPH Michalovce  35:41
GPH Michalovce - Prievidza  36:45 (20:19)

Poradie : 1. Prievidza, 2. GPH Michalovce, 3. Považská Bystrica, 4. Pezinok

1. bk michalovce



Uverejnené: 13.02.2013 17:01:59 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.