files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v príprave na jarnú časť

Od prvého januárového týždňa sa na jarnú časť sezóny pripravujú aj futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí v príprave dosiaľ odohrali dva zápasy, v ktorých najskôr remizovali na pôde Bardejova 1:1 a túto sobotu si na vlastnom umelom trávniku poradili s Rimavskou Sobotou, ktorú zdolali po góloch Dominika Kuncu a Michala Hamuľáka 2:1 (0:1). Michalovskí futbalisti sa doma predstavia aj v ďalšom prípravnom zápase, v ktorom v stredu 30. januára o 15.00 privítajú corgoňligový Tatran Prešov.

Tréner Albert Rusnák je zatiaľ spokojný

Spokojnosť s prípravou

Po jeseni siedme družstvo druholigovej tabuľky začalo s prípravou na jarnú časť v pondelok 4. januára. Príprava prebieha v domácich podmienkach, kde hráči využívajú nielen umelú trávu, ale aj neďalekú Mestskú športovú halu a takisto aj posilňovňu. „S doterajšou prípravou musím vysloviť spokojnosť. Chlapci idú na sto percent, za čo ich musím pochváliť. Som veľmi rád, že zatiaľ sa nám vyhýbajú zranenia, keď okrem mladého Leška momentálne netrápia zranenia nikoho iného,“ poznamenal na margo doterajšej prípravy tréner MFK Zemplín Albert Rusnák. Jeho zverenci dosiaľ odohrali dva duely, v ktorých najskôr remizovali na pôde Bardejova 1:1 (0:0) a v sobotu zvíťazili na domácej umelej tráve nad Rimavskou Sobotou 2:1 (0:1). V tomto stretnutí síce prehrávali do polčasu 0:1, no v druhej štyridsaťpäť minútovke otočili gólmi Kuncu a Hamuľáka skóre vo svoj prospech. „Ten zápas v Bardejove, ktorý sa odohral podľa mňa na neregulárnom teréne, by som hodnotiť nechcel. Proti Rimavskej Sobote sme zahrali dva slušné polčasy, v ktorých sme podľa mňa dominovali. Trošku nás pribrzdil inkasovaný gól. S herným prejavom, či to bolo v prvom alebo v druhom polčase, som spokojný,“  v skratke zhodnotil doterajšie duely lodivod MFK Zemplín. Dodajme len, že michalovskí futbalisti budú mať ešte prípravu plnú zaujímavých zápasov, v ktorých sa stretnú prevažne s tímami z najvyššej súťaže. Už túto stredu 30. januára o 15.00 privítajú Tatran Prešov a postupne potom nastúpia na ihriskách Žiliny, Trenčína, Nitry a Senice.

Možnou posilou do zadných radov je Stanislav Smrek (v modrej čiapke)

Posily zapadli výborne

V kádri oproti minulosti, tentoraz výraznejšie zmeny nenastali. Z jesenného kádra odišla iba dvojica Ján Čarnota, Kevin Garel. Na druhej strane sa na tréningoch objavuje štvorica nových hráčov. Dominika Horňáka, ktorý prišiel z dorastu, Vladimíra Janočka a ruského útočníka Denisa Mukhamedinova, v týchto dňoch doplnil obranca Stanislav Smrek. Odchovanec košického futbalu známy aj michalovskému priaznivcovi (dres MFK Zemplín obliekal v sezóne 2006/2007) naposledy pôsobil v českom druholigovom Táborsku. „Myslím si, že nové posily sa ukazujú v dobrom svetle. Smrek nastúpil v prvom polčase na poste stopéra, v druhom na ľavej strane a jeho výkon by som hodnotil pozitívne. Taký istý dojem vo mne vyvoláva aj Mukhamedinov. Je to snaživý chlapec a myslím si, že má pred sebou budúcnosť. Je ešte mladý, môže ešte pol roka hrávať za dorast. Podľa mňa mu treba dať čas a môže byť takisto prínosom,“ vyjadril sa k k možným posilám kormidelník MFK Zemplín. S družstvom sa pripravuje aj Miroslav Božok, no jeho angažovanie v Michalovciach momentálne pravdepodobne neprichádza do úvahy, keďže sa tento stredopoliar s bohatými skúsenosťami z najvyšších súťaži na Slovensku aj v Poľsku chce orientovať na zahraničie. Keď mu zahraničný angažmán nevyjde tak...

Janočko prínosom aj pre mladíkov

Zatiaľ jedinou podpísanou posilou je bývalý slovenský reprezentant Vladimír Janočko. Najlepší slovenský futbalista za rok 2003 sa s Michalovcami dohodol na jeden a pol ročnom kontrakte. „Myslím si, že zapadol celkom dobre. Poznám ho už dlhšie, a tak som vedel, že s tým nebude mať problém. Aj proti Rimavskej Sobote ho bolo na ihrisku vidno a podľa môjho názoru to bude stále lepšie a lepšie,“ uviedol Albert Rusnák, ktorý v Janočkovom príchode vidím prínos aj pre michalovských mladíkov. „To je samozrejme. Je prínosom aj v tomto smere. Naši mladíci sa budú môcť učiť od takéhoto skúseného hráča a to im môže len a len pomôcť.“

Prínosom by mal byť aj Rus Denis Mukhamedinov

Káder MFK Zemplín v príprave

Brankári: Tomáš Jenčo, Miloslav Bréda, Jozef Brudňák.

Obrancovia: Luboš Hruška, Michal Vanák, Marcos Perez, Ľubomír Korijkov, Oliver Podhorín, Vernon De Marco, Jaroslav Dargaj, Dominik Horňák (prišiel z dorastu), Stanislav Smrek (na skúške z českého Táborska).

Stredopoliari: Georgii Gamkrelidze, Róbert Kovaľ, Stanislav Danko, Lukáš Jacko, Tomáš Sedlák, Adrián Leško, Cesc Immorlano, Vladimír Janočko (naposledy pôsobil v rakúskom štvrtoligovom FC Leopoldsdorf)

Útočníci: Michal Hamuľák, Pavol Jurčo, Dominik Kunca, Martin Regáli, Denis Mukhamedinov.

Zvyšný program MFK Zemplín v príprave

30. 01. 2013: Michalovce - Prešov (15.00)

02. 02. 2013: Žilina - Michalovce (14.00)

06. 02. 2013: Trenčín - Michalovce (11.00)

09. 02. 2013: Michalovce - Lokomotíva Košice

16. 02. 2013: Nitra - Michalovce

23. 02. 2013: Senica - Michalovce

27. 02. 2013: ??? - Michalovce (generálka)

* pri niektorých súbojoch ešte nie je spresnený čas zápasu

Peter Brendza



Uverejnené: 27.01.2013 18:37:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.