files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vyhlásili najlepších športovcov a najlepšie kolektívy Michaloviec

Po šiestich rokoch Rada športových klubov mesta Michalovce obnovila Ples športovcov, ktorý sa konal pod záštitou primátora Viliama Záhorčáka. Jeho hlavnou časťou bolo vyhlásenie najlepších športovcov a športových kolektívov Michaloviec za rok 2012. Vyhlásené bolo poradie vo vekovej kategórii dospelých.

 Aj Dukla medzi najlepšími

Ples športovcov a priateľov michalovského športu prebiehal v priestoroch Motela Kamec na Zemplínskej šírave. „Po minulé roky sme najlepších športovcov a najlepšie kolektívy vyhlasovali na mestskom úrade. Trvalo to však krátko a športovci sa potom rýchlo rozišli. Chceli sme slávnostné vyhlasovanie spojiť so zábavou. Preto sme sa rozhodli obnoviť tradíciu plesov,“ rozhovoril sa predseda Rady športových klubov PaedDr. Igor Remák. Spolu s V. Záhorčákom ocenili štrnásť jednotlivcov, dvoch najaktívnejších turistov a päť kolektívov. Medzi ocenenými kolektívmi nechýbal ani Hokejový klub Dukla. V minulej sezóne A-mužstvo dosiahlo najväčší úspech od svojho návratu do I.ligy v roku 2008. V celkovom poradí skončilo na 4.mieste, keď v semifinále stroskotalo na Bardejove. „Mrzí ma, že sme s Bardejovčanmi prehrali 0:3 na zápasy. Kvôli našim vynikajúcim fanúšikom sme si ešte mohli vynútiť štvrtý zápas, ktorý by sa samozrejme hral na našom ľade. Takže, toto ma aj s odstupom času dosť mrzí,“ hodnotil manažér Dukly Peter Tirpák. Na druhej strane ho však teší úspech v štvrťfinálovej sérii s Liptovským Mikulášom, ktorý Michalovčania napokon aj vyradili. Vzhľadom na nevyrovnané výkony v základnej časti súťaže to bola veľká náplasť na utŕžené hokejové rany. Dukla zabodovala aj medzi jednotlivcami. Ocenenie získal veterán Richard Šechný. Pre zdravotné problémy ho však na slávnostnom oceňovaní zastúpil asistent trénera Peter Mihaľo.

Primáty tešia aj po rokoch

Stálicou medzi najlepšími je aj ženský hádzanárky klub Iuventa Michalovce. Kto si však myslí, že je to pre funkcionárov, trénerov a hráčky už len veľká nuda, je na obrovskom omyle. „Áno, sme znova medzi najlepšími, lenže dostať sa každý rok do tejto spoločnosti vôbec nie je jednoduché. V minulom roku sme opäť získali slovenský majstrovský titul a v decembri sme si po dvoch rokoch vybojovali Slovenský pohár. Cesta k dosiahnutiu týchto úspechov však bola náročná, preto si dnešné ocenenia náš klub nesmierne váži,“ vyznal sa zo svojich pocitov športový riaditeľ Iuventy Mgr. Jaroslav Čúrny. Ten zároveň prevzal ocenenia aj za krídelníčku Teréziu Szollosiovú. Tá sa totiž v čase konania plesu vracala so svojím tímom z majstrovského zápasu interligy WHIL v moravskom Zlíne.

(jan)



Uverejnené: 26.01.2013 09:51:39
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.