files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejisti Dukly vyprevadili Prievidzu na posledné miesto

Michalovskí hokejisti sa po týždni opäť predstavili na domácom ľade a opäť gólmi bavili divákov. Tentoraz si to odniesla Prievidza, ktorú zverenci trénera Miroslava Ihnačáka domov vyprevadili s prehrou 8:0. Michalovčania tak v posledných dvoch domácich zápasoch zaznamenali šesť bodov a vynikajúce skóre 18:0!!!

Tomáš Petro si v druhom zápase pripísal čisté konto

Druhé čisté konto

Michalovčania tak druhýkrát v rade doma neinkasovali a brankár Tomáš Petro si pripísal už druhý shotout v rade. „Som veľmi rád, že sa mi to podarilo. Chlapci mi v obrane viackrát pomohli a mal som aj niekoľko dobrých zákrokov. Druhé čisté konto v rade, to je pre mňa po nevydarenom úvode sezóny vynikajúce na psychiku. Dúfam, že ďalšie ešte v tejto sezóne prídu,“ skonštatoval po stretnutí brankár Dukly Tomáš Petro, ktorý na domácom ľade neinkasoval viac ako dva zápasy, keďže gól nedostal ani v predchádzajúcom zemplínskom derby proti Trebišovu (10:0). O čisté konto ho mohol pripraviť sedem sekúnd pred koncom hosťujúci Vladimír Čopák, na ktorého bol odpískaný v čistej šanci faul a hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie. „Veril som, že jeho samostatný nájazd zlikvidujem. Keď mám pravdu povedať, ani som si nepripúšťal, že inkasujem. Tohto hráča veľmi dobre poznám, je to Humenčan, tak ako ja, a tak som presne vedel, čo spraví,“ podotkol Petro. Ten po víťaznom zápase opäť nesklamal domácich priaznivcov a pozdravil „víťaznými kotúľmi“, za ktoré sa mu dostalo standing ovation. „Diváci sú naozaj fantastický. Aj touto cestou sa im chcem poďakovať, že nás povzbudzujú a stoja za nami. Je to pre nás výborný pocit.“

Sypalo to tretej lajne

Až pri šiestich góloch v sieti Prievidzi bola na ľade tretia michalovská päťka. Tej to opäť výborné sypalo a gólovo explodoval predovšetkým strelec hetriku Peter Cmorej. Ďalšie góly pridali Zorvan, Žemba i Chovan, ktorý si tak dal výborný darček k utorkovým narodeninám. „Je treba povedať, že sme sa trošku slabšie rozbiehali. Prievidza totiž prišla s defenzívnou taktikou a tá im niekoľko minút vychádzala. Potom sme ale strelili dva góly v rade a zlomili tak ich odpor. V záverečnej tretine to už bolo z našej strany výborné,“ poznamenal narodeninový oslávenec, ktorý strelil šiesty gól Dukly. „Vystrelil som od modrej a obranca hostí do zrazil do brány. Bol to taký ľahší gól, pretože golman mal zakrytý  výhľad a puk pravdepodobne videl až v bráne,“ uviedol Ľubomír Chovan, ktorého tréner Ihnačák využíva tak v obrane, ako aj v útoku. Dukla tak zostrelila Prievidzu a po víťazstve Trebišova nad Liptovským Mikulášom sa hostia zosunuli na posledné miesto v tabuľke.

Strelec hetriku Peter Cmorej

Zabodovať aj proti Bardejovu

Michalovskí hokejisti si tak upevnili tretiu priečku v tabuĺke a na druhých Spišiakov strácajú už iba tri body. Zo spodných priečok sa však k Dukle nebezpečne približujú tímy Prešova a Bardejova. Tí však majú za sebou už aj zápas so SR 20. Na Michalovčanov slovenskí mladíci čakajú v nedeľu. Ešte pred tým odohrajú zverenci trénera Miroslava Ihnačáka veľmi dôležitý zápas v piatok, na ľade Bardejova. „Čaká nás veľmi ťažký súper a ťažký zápas. Bardejov je na domácom ľade veľmi silný a v poslednej dobe dosahuje konsolidované výsledky. Bude to tak veľmi ťažké. My ale máme svoje ciele. Chceme skončiť do štvrtého miesta a v prípade toho, žeby sme v Bardejove bodovali, tento cieľ by sme si výrazne priblížili. Určite tam nepôjdeme v porazeneckej nálade, aj keď vieme, aký súper nás čaká,“ podotkol na záver Ľubomír Chovan.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.01.2013 13:38:05 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.