files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štedrovečerná slávnosť

 

Vianočná slávnosť znovu k nám prichádza s náručím lásky a slovom z blízka. Opäť nás všetkých hladí nežnými rukami a vracia nám myseľ do čias nášho detstva. Ba priam detstvo sa vracia a teplo materí našich dlaní, na ktoré spomíname stále radí.

No dnes predsa len cítime zvláštne teplo, teplo nových priestorov nášho domová. S pocitom detí pozeráme, čo sa to stalo, že v deň pred Božím narodením dostali sme my dôchodcovia toľké čaro a prvá spoločná štedrá večera je pre nás darom.

Slávnostné prihovorí k nám zaznejú a zvestujú nám deň narodenia Syna Božieho, čo už vôbec nie je málo. Tak priblížme sa k sebe v tomto vzácnom, tichom čase, radujme sa z lásky darov a pomáhajme si navzájom. Aj s pokorou prijmime pravdu odvekú, že Boh svoju   veľkú Lásku poslal na Zem v človeku.


Nuž nech naša Zem je ako Hviezda čo nikdy nezmení smer a my buďme smerníkmi čo ideme k nej. Veď celá Zem si túto Hviezdu obzerá čo vyšla z Betlehema.

Lež Zem dnes sa často trasie, chveje sa a nechápavo sa čuduje čo si to ľudstvo k nej dovoľuje! A čí len k nej ? A nie aj samo k sebe ? Čí už tá prekrásna Zem, prenádherný div by už mal prestať žiť ? A tá nádhera života by už mala prestať byť

? Pomni preto človeče čo robíš a činíš aj v deň narodenia Syna i keď je zima, chlad a hora Vihorlát je k nám ešte stále dobrotivá.

Zdvihnime hlavy a otvorme srdcia, veď Vianoce sú predovšetkým o láske a dobrote a nie len darčeky a hostina. To je radosť a spev kolied pre narodeného Ježiša, ale aj čas spomínania na tých, čo sme ich  mali radí, lebo vždy sa oplatí mať dobré vzťahy a žiť v dobrom spolunažívaní.

Veď k čomu že je zlato, čí milióny, keď si po sebe strieľajú jak zmyslov zbavení ?

Čí sme si tu naozaj ešte nezvykli varí ? Veď bývame si v tom, čo  nie tak dávno naši      postavili a neboli ani takí drahí! A pozri sa dnes naše oko- náš domov je celý ako nový. Opatrujme si ho teda ako sa na ľudí patrí, veď slúži nám nuž majme ho radí. Vďaka Vám zato pán primátor a pani riaditeľka.

Báseň napísaná pri príležitosti prvej spoločnej štedrovečernej večery v novej jedálni pristavenej budovy v Zariadení seniorov na ul.Hollého 9 z peňazí EU v RP 20.decembra 2012                 

 Š. Poľaško

 



Uverejnené: 15.01.2013 08:55:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.