files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla v Senici na body nesiahla

Prvá hokejová liga začína naberať na grádoch. Do skončenia základnej časti totiž ostáva odohrať už iba osem kôl a každý jeden tím má navyše pridaný zápas so SR 20. To sa začínajú pomaly uvedomovať aj v michalovskej Dukle. Tá je momentálne na bezpečnom treťom mieste, keď na druhých Spišiakov strácajú jej hráči šesť bodov, no sedem či osem bodový náskok majú pred štvrtým Prešovom a piatym Bardejovom. Dukla tak jasne smeruje do play-off, kde by mohla začínať aj na domácom ľade. To je ale ešte priskoro konštatovať a musíme tak počkať na záver základnej časti. Už v utorok čaká na Michalovčanov domáci zápas, v ktorom o 17.00 privítajú družstvo z konca tabuľky Prievidzu. Aj pre blížiaci záver základnej časti, kde je potrebné získavať každý bod, si jej hráči nič iné, ako víťazstvo nepripúšťajú.

Nešťastná prehra v Senici

Naposledy sa michalovskí hokejisti predstavili na ľade lídra súťaže Senice, kde dlhú dobu siahali na body. Potom, čo totiž po prvej tretine prehrávali 0:1 sa Tomášovi Banovskému podarilo vyrovnať a domáci rozhodli o svojom víťazstve v záverečnej časti gólom Lantoša. „Trošku nešťastná prehra. Bol to veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom sme mohli dosiahnuť aj na víťazstvo. Je to trošku škoda, pretože podľa môjho názoru sme boli lepším družstvom,“ uviedol brankár HK Dukla Roman Kurali, ktorý sa následne vrátil k zápasu. „Prvú tretinu sme síce prehrali 0:1, no mali sme niekoľko výborných príležitostí na vyrovnanie. To sa nám podarilo v druhej časti a od tohto momentu sme mohli viackrát rozhodnúť. Chýbal nám proste ten pokoj na hokejku. Nestalo a preto prišiel v záverečnej časti trest v podobe druhého gólu, ktorý ide trochu aj na môj vrub,“ doplnil golman HK Dukla. Michalovčania sa najbližšie predstavia doma, kedy v utorok 15. januára o 17.00 privítajú celok z konca tabuľky Prievidzu. „Teraz nás doma čakajú súperi ako Prievidza, Slovensko 20 či Považská Bystrica, s ktorými jednoznačne musíme bodovať naplno. Nič iné ako víťazstvo si nemôžeme preto pripúšťať,“ dodal Kurali, ktorý v minulej sezóne pôsobil striedavo vo Zvolene a Detve.

O posilách zatiaľ nič nové

Pred koncom základnej časti sa hovorí aj o posilnení kádra pred play-off. Vzhľadom nato, že Duklu pred týždňom opustila jedna z najväčších opôr Jaroslav Kmiť (odišiel do rumunskej Csikszarady) je potrebné čo najrýchlejšie nájsť za neho náhradu. Prestupový termín totiž potrvá už iba do konca tohto januára a po 31. januári už prestupy dovolené nebudú. „Samozrejme, že sa chceme pred play-off posilniť. Máme rozrobených viacero hráčov, no ich mená by som si ešte nechal pre seba. Keď to bude reálne, verejnosť sa ich mená dozvie,“ poznamenal športový riaditeľ Dukly Peter Tirpák, ktorý aspoň definoval post, na ktorom by sa chcela Dukla posilniť. „Chceme minimálnej jedného obrancu a takisto potrebujeme aj útočníka. Posily teda zháňame na obidva fronty,“ podotkol športový riaditeľ Dukly.

Program 37.kola:
Utorok 15. január
17.00: Trebišov - L.Mikuláš, Michalovce - Prievidza, Trnava - Bardejov, Sp.N.Ves - Prešov.
17.30: Detva - Pov.Bystrica, Topoľčany - Senica.

Program HK Dukla do konca základnej časti
Utorok 15. január 2013 o 17.00: HK Dukla Michalovce - HK Prievidza (37. kolo)
Piatok 18. január 2013: HC Bemaco 46 Bardejov - HK Dukla Michalovce (38. kolo)
Nedeľa 20. január 2013 o 17.00: HK Dukla Michalovce - SR 20 (vsunutý zápas)
Utorok 22. január 2013 o 17.00: HK Dukla Michalovce - HK 95 Považská Bystrica (39. kolo)
Piatok 25. január 2013: HC 07 Prešov - HK Dukla Michalovce (40. kolo)
Utorok 29. január 2013 o 17.00: HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves (41. kolo)
Piatok 1. február 2013: HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce (42. kolo)
Nedeľa 3. február 2013 o 17.00: HK Dukla Michalovce - HK Trnava (43. kolo)
Utorok 5. február 2013: MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce (44. kolo)  

Peter Brendza



Uverejnené: 14.01.2013 15:18:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.