files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC winLand na záver roka s presvedčivým víťazstvom

Hádzanári HC winLand Michalovce sa rozlúčili s kalendárnym rokom výhrou. Po výbornom výkone totiž na vlastnej palubovke zdolali Považskú Bystricu vysoko 36:28 (21:15) a odrazili tak nápor Považanov v boji o prvú štvorku. Keďže mal Hlohovec v poslednom jesennom kole Tipos Extraligy voľno, táto výhra znamená posun zverencov trénera Ľuboša Hudáka na druhé miesto, na ktorom budú Michalovčania aj zimovať. Teraz totiž nasledujú dlhočizná mesačná prestávka, „zavinená“ majstrovstvami sveta, ktoré sa odohrajú počas januára v Španielsku. Tipos Extraliga bude pokračovať svojim 21. kolom až 2. februára, kedy sa Michalovčania predstavia na horúcej pôde Nových Zámkov. Ešte predtým odohrajú hráči HC winLand 30. januára štvrťfinálový zápas Slovenského pohára na pôde Prešova.

Odčinili slabý výkon z Košíc

Michalovskí hádzanári v poslednom tohtoročnom 20. kole Tipos Extraligy privítali na svojej palubovke priameho konkurenta v boji o prvú štvorku Považskú Bystricu. Išlo tak o „štvorbodový“ zápas. „To sme si uvedomovali samozrejme aj my. Považská Bystrica totiž má svoju kvalitu, o ktorej sme sa presvedčili v predchádzajúcom zápase s ňou,“ uviedol hráč HC winLand Lukáš Gamrát, ktorý sa tak trochu vrátil do minulosti, keď Michalovčania v predchádzajúcom zápase podľahli Považanom na ich palubovke 25:26, hoci ešte osem minút pred koncom viedli o tri góly. Po osemgólovom víťazstve 36:28 (21:15) im tak túto prehru vrátili. „Chceli sme im tú nešťastnú prehru vrátiť a to sa nám aj podarilo. Od úvodu sme nastúpili koncentrovane, dobre bránili, navyše nás podržal aj Maroš Kolpak. Z dobrej obrany sme následne vyrážali do rýchlych protiútokov a táto hra na súpera naozaj platila,“ poznamenal Gamrát, ktorý sa v zápase zaskvel desiatimi gólmi. „Po tom nemastnom - neslanom výkone v Košiciach sme chceli predviesť inú hru, čo sa nám štyridsaťpäť minút aj darilo. Ten záver už z našej strany taký nebol, no náskok sme si nakoniec udržali.“

Zimujú na druhej priečke

Práve osemgólové víťazstvo nad Považania rozhodlo o tom, že Michalovčania sa predrali na druhú priečku tabuľky. Hráči HC winLand tak využil to, že Hlohovec má v tomto kole voľno a budú zimovať na druhom mieste. „Samozrejme, s týmto umiestnením vládne spokojnosť, no mohlo to byť ešte lepšie. Mrzia straty v Bratislave či Považskej Bystrici, no mňa osobne najviac mrzí domáce zaváhanie s Hlohovcom. Nebyť týchto strát to mohlo byť ešte oveľa lepšie,“ podotkol odchovanec sečovskej hádzanej v službách HC winLand. Tipos Extraliga má teraz pred sebou vyše mesačnú prestávku. Tá je zapríčinená majstrovstvami sveta, ktoré sa v termíne od 11. - 27. januára uskutočnia v Španielsku. Ako je známe, slovenskí hádzanári si na spomenutom turnaji nezahrajú, keďže nezvládli barážové stretnutia s Bieloruskom. My len dodajme, že priaznivec hádzanej v Michalovciach bez svojho športu tak dlho neostane. Už počas prvého januárového víkendu (od piatka 4. – do nedele 6. januára) sa totiž v Mestskej športovej hale uskutoční kvalifikačný turnaj juniorov o postup na MS 2013 v Bosne a Hercegovine, kde budú súpermi Slovákov postupne Dánsko, Grécko a Srbsko. V drese reprezentácie Slovenska by sa na spomenutom turnaji mal predstaviť aj hráč HC winLand Matúš Kocák. 

Výsledky 20. kola Tipos Extraligy

HC winLand Michalovce - MŠK Považská Bystrica 36:28 (21:15), ŠKP Bratislava - HC Štart Nové Zámky 29:26 (13:9), Slovan Modra - 1. MHK Košice 29:21 (17:10), Tatran Prešov - HK Topoľčany 34:17 (18:7).

Hlohovec mal voľno.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.12.2012 12:25:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.