files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínsko - šarišské derby prinieslo štvrtú domácu prehru Dukly

Michalovskí hokejisti v utorkovom stretnutí opäť sklamali svojich priaznivcov. V nemastnom - neslanom hokeji totiž doslova "vyhoreli" na brankárovi HC 07 Prešov Ivanovi Fedorovi a Šarišanom podľahli 1:3. Opäť tak ukázali, že sa po novembrovej reprezentačnej prestávke nevedia nakopnúť k lepším výkonom a niečo v ich stroji stále hapruje. 

Aj takýto "odkaz" sme mohli vidieť v utorok v hľadisku.

Slabý dôraz pred bránou

Tisícstopäťdesiat platiacich divákov v utorok videlo hokej len priemernej úrovne. Michalovčania sa od začiatku snažili dobýjať obranu hostí, no za tou stál vynikajúci brankár Fedor, ktorý pochytal aj nemožné. Hlavne vďaka nemu sa Prešovčania radovali z výhry 3:1 a Dukle tak pripravili štvrtú domácu prehru v tejto sezóne. „Rozhodol jednoznačne dôraz pred bránou. My sme síce mali šance, no boli sme málo dôslední. Zatiaľ čo na druhej strane vyťažili Prešovčania z minima - maximum. Ich výhra je aj preto zaslúžená,“ uviedol útočník HK Dukla Jaroslav Kmiť, ktorý za stavu 0:2 dvíhal michalovskú vlajku kontaktným gólom. Domácim sa ale vyrovnať nepodarilo a Prešovčania v závere tretím gólom poistili svoje víťazstvo. „Neviem si vysvetliť to, prečo sme začali hrať až za stavu 1:2. Musíme si to v šatni rozobrať. Prvé dve tretiny boli z našej strany zlé. Nebol tam skoro žiadny pohyb, nasadenie, dôraz a nevedeli sme tak súpera dostať pod tlak. Podarilo sa nám znížiť, no vyrovnať sme už nedokázali. Mali sme byť proste dôraznejší a vynútiť si aspoň predlženie. Takto sme opäť bez bodu,“ sypal si popol na hlavu Jaroslav Kmiť.

Najväčšou prekážkou „nepriestrelný“ Fedor

Michalovčania síce mali od úvodnej minúte viac z hry, no najväčšou prekážkou pre nich bol brankár HC 07 Ivan Fedor. Zatiaľ čo prešovský ochranca svätyne kryl až 38 z 39 striel, michalovský golman Okoličány si siahol z 25 striel "len" na 22. „Nemôžem povedať, že najväčší rozdiel bol v brankároch. Brankárovi sa chytá dobre, keď má pred sebou obranu, ktorá mu pomôže. My sme dnes Davidovi Okoličánymu vôbec nepomohli. Na druhej strane brankár má rád, keď je v permanencii. Fedorovi to dnes vyhovovalo. Boli sme málo dôrazní pred súperovou a našou bránou, a tak sme nášmu golmanovi vôbec nepomohli. Mali sme byť viac aktívni. Taký skúsený brankár, ako je Fedor, si totiž takéto situácie vie postrážiť,“ poznamenal strelec jediného michalovského gólu v utorkovom súboji.

Stále to nie je ono

Hokejisti HK Dukla tak stále nevedia nadviazať na výkony z prvej štvrtiny. Dôvody nato nepozná ani samotný Jaroslav Kmiť. „To je ťažko povedať. Možno je to aj tým, že súperi sa na nás viac pripravujú a majú nás viac na očiach. Stále to nie je ono. Snažíme sa do toho dať všetko, no zatiaľ nám to nevychádza. Dôležité je, že nejaké body získavame, no podľa mňa sme mohli byť k Senici a Spišskej Novej Vsi v tabuľke bližšie. Títo dvaja nám teraz viac odskočili, no s tým sa nedá nič robiť. Musíme proste hrať ďalej a vrátiť sa k tej hre, ktorá nás zdobila v prvej štvrtine,“ podotkol odchovanec košického hokeja, ktorý okrem rodného klubu pôsobil aj v Poprade a dánskom Aalborgu.

Zastaviť rozbehnutých Spišiakov

Michalovská Dukla tak po troch výhrach v rade zaznamenala prehru na domácom ľade, ktorá je pred vlastnými fanúšikmi už ich štvrtou v tejto sezóne. Do konca kalendárneho roka odohrajú zverenci trénera Miroslava Ihnačáka ešte tri zápasy. Hneď v piatok ich čaká ďalší náročný duel, keď sa predstavia na ľade rozbehnutej Spišskej Novej Vsi. Tá od prehry na ľade Michaloviec (2:3) vyhrala desať zápasov v rade a v tabuľke zaostáva iba o bod za vedúcou Senicou. „Spišiaci v súčasnosti hrajú v obrovskej pohode. Musíme tam hrať to, čo hral Prešov u nás. Zabezpečená obrana a pokúsiť sa o skórovanie z brejkov. To je v súčasnosti jediná cesta, ako vyhrať na ľade Spišskej Novej Vsi,“ podotkol Kmiť, ktorý na našu následnú otázku, že Spišiaci v tejto sezóne neporazili už iba michalovskú Duklu odvetil. „Dúfam, že to tak ostane aj po piatku.“

Domáce prehry Dukly v tejto sezóne

1. kolo: Michalovce - Topoľčany 3:4 po samos. nájazdoch

21. kolo: Michalovce - Trnava  2:6

25. kolo: Michalovce - Senica 2:3

29. kolo: Michalovce - Prešov  1:3

Peter Brendza



Uverejnené: 12.12.2012 15:56:47 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.