files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC winLand aj Iuventa počas víkendu stopercentní

Počas predchádzajúceho víkendu boli v hre oba michalovské hádzanárske celky. Muži HC winLand si v stretnutí 18. kola Tipos Extraligy na svoje konto pripísali štvrté víťazstvo na palubovke súpera, keď po výsledku 34:21 (16:11) triumfovali na pôde nováčika súťaže Modry. Okrem toho absolvovali zverenci trénera Ľuboša Hudáka aj zápas osemfinále Slovenského pohára, v ktorom zvíťazili v Martine 28:23 (14:13) a postúpili tak do januárového štvrťfinále. Meno svojho súpera medzi ôsmimi najlepšími spoznajú v najbližších dňoch. Svoje stretnutie Slovenského pohára odohrali aj ženy Iuventy Michalovce. Tie nastúpili takisto v Martine, kde proti tamojšiemu druholigistovi vysoko zvíťazili 44:11 (19:4). Michalovčanky tak postúpili na záverečný turnaj, ktorý sa uskutoční v termíne 29. - 30. december v Pezinku. Ich semifinálovým súperom bude celok HK Slovan Duslo Šaľa. V druhom semifinále proti sebe nastúpia tímy Partizánskeho a domáci účastník ŠKP Piccard Senec (ten hráva svoje domáce zápasy práve v Pezinku). Finálový súboj Slovenského pohára je na programe v nedeľu 30. decembra o 11.00 a postúpia doň víťazi semifinálových súbojov. My len dodajme, že michalovské hádzanárky sa z víťazstva v Slovenskom pohári tešili dokopy trikrát a naposledy tak bolo v sezóne 2010/2011, kedy svoj triumf získali na domácej pôde.

Brankára HC winLand Martina Bumberu láka postup do Final Four Slovenského pohára (foto: iuventa michalovce)

Štvrté víťazstvo vonku

Michalovský winLand bol počas víkendu v hre dokonca dvakrát. Najskôr Michalovčania odohrali v sobotu svoj zápas 18. kola Tipos Extraligy, keď cestovali na pôdu nováčika súťaže Modry. Momentálne tretí tím tabuľky nenechal nič na náhodu a víťazstvom 34:21 (16:11) si tak jeho hráči v tejto sezóne pripísali štvrtý triumf na palubovke súpera. „V tomto stretnutí nám výborne vyšiel úvod stretnutia, keď sme rýchlo vyhrávali 4:0. Od začiatku sme teda boli na koni,“ poznamenal kapitán HC winLand Martin Bumbera, podľa ktorého mali hostia od začiatku priebeh hry vo svojich rukách a domácemu nováčikovi nedovolili pomyslieť na lepší výsledok. „Súper sa síce k nám priblížil na dva góly, no aj napriek tomu sme kontrolovali priebeh hry a už do polčasu sme viedli o päť gólov. V druhom dejstve náš náskok ešte narástol a zahrať si tak mohli všetci chlapci. Domáci hráči sa síce snažili, no momentálne majú v tíme veľkú maródku, čo na ich hre bolo aj vidno. Dosiahli sme tak pohodlné víťazstvo.“  

Prekvapila ich búrlivá atmosféra

Paradoxne, michalovský winLand sa viac natrápil v stretnutí osemfinále Slovenského pohára, ktoré odohral na pôde prvoligového Martina. Účastník Tipos Extraligy síce potvrdil svoje postavenie, no o výhru 28:23 (14:13) musel bojovať až do posledných sekúnd. „Bol to o dosť ťažší zápas. Domáci sa na nás dobre pripravili. Ukázali, že sú spolu dosť dlho a vedia sa na podobné súboje vyhecovať. Nechali na ihrisku srdiečko, začo im domáci diváci na záver zatlieskali,“ poznamenal golman HC winLand, ktorého prekvapila ešte jedna vec. „Na našom zápase bol prítomný aj fanklub hokejového klubu, ktorý vytvoril doslova búrlivú atmosféru. Trošku nás to prekvapilo. V takej atmosfére sa hrá naozaj výborne a domáci aj vďaka týmto fanúšikom výrazne hrýzli,“ podotkol Bumbera. Michalovský winLand tak v Slovenskom pohári postúpil medzi osem najlepších celkov. „Svojho súpera zatiaľ nepoznáme. Dúfam však, že oproti minulej sezóne, budeme mať viac šťastia na žreb. V minulej sezóne sme totiž v štvrťfinále narazili na Prešov a po prehre s týmto celkom vypadli. Tentoraz by sme chceli ísť v Slovenskom pohári ďalej. Láka nás totiž záverečný turnaj, kde by sme nechceli chýbať,“ dodal na záver kapitán HC winLand.

Zuzana Hollá strieľa jeden zo svojich dvanástich gólov (foto: iuventa michalovce)

V Martine úspešná aj Iuventa

Nedeľňajšie popoludnie patrilo v martinskej športovej hale konfrontácii medzi martinskou a michalovskou hádzanou. Okrem mužov HC winLand sa totiž v Turci predstavila aj Iuventa, ktorá odohrala s domácim druholigistom stretnutie štvrťfinále Slovenského pohára. Michalovčanky neponechali nič na náhodu a po vysokom víťazstve 44:11 (19:4) po tretíkrát v rade postúpili na záverečný turnaj Slovenského pohára. „Odohrali sme skôr priateľský zápas. Trošku sme sa ťažšie rozbiehali, no potom, keď nám začala fungovať obrana, to bol jeden protiútok za druhým,“ skonštatovala krídelníčka slovenského majstra Zuzana Hollá, ktorá v tomto súboji strelecky excelovala, keď konto martinských brankárok zaťažila dvanástimi gólmi. 

V semifinále proti Šali

Michalovské hádzanárky tak postúpili na záverečný turnaj Slovenského pohára, ktorý odohrajú štyri najlepšie celky. Tento turnaj sa tentoraz uskutoční v termíne 29. - 30. december v Pezinku. Semifinálovým súperom Iuventy, bude jej tradičný slovenský rival HK Slovan Duslo Šaľa. Títo súperi sa v semifinále SP stretli aj minulý rok a víťazstvom 24:20 vtedy Šalianky nielen že postúpili do finále, ale takisto aj odpálili vtedajšieho trénera Iuventy Michalovce Józsefa Vuru z jeho pozície. „Dúfam, že sa podobná situácia opakovať nebude. Šaľu sme porazili prednedávnom o desať gólov a nič iné, ako víťazstvo si nepripúšťame. Našim cieľom totiž  bude v Pezinku jednoznačne zisk pohára. Minulý rok sme to nezvládli a ja dúfam, že tento to bude iné a my sa budeme tešiť z jeho zisku,“ podotkla rodáčka z Bánoviec nad Bebravou. My len dodajme, že druhou semifinálovou dvojicou v Slovenskom pohári bude domáci ŠKP Piccard Senec (ten hráva svoje domáce zápasy v Pezinku) a obhajca prvenstva Partizánske. Finálový duel, do ktorého postúpia víťazi oboch semifinálových stretnutí, je na programe v nedeľu 30. decembra o 11.00.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.12.2012 14:37:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.