files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v zápase zvratov pokorila Bardejov

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 27. kola I. hokejovej ligy na domácom ľade nad Bardejovom, ktorý porazili trojgólovým obratom v záverečnej časti 6:4. O góly Dukly sa postarali Šimčák, Kmiť, Šechný, Linet a posledné dva zásahy zaznamenal Zorvan. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa najbližšie predstavia na ľade Považskej Bystrice, doma ich opäť uvidíme v utorok 11. decembra, kedy o 17.00 privítajú v ďalšom východoslovenskom derby Prešov.

Dukla nastúpila na stretnutie proti Bardejovu po dlhšom čase opäť kompletná, no už v úvodných sekundách bol z ľadu odvedený za pomoci spoluhráčov Hrubý, ktorý následne do zápasu už nezasiahol. Prvá tretina priniesla hokej len priemernej úrovne. Ani jedno mužstvo si výraznú gólovú šancu nevypracovalo. V 9. minúte sa obranou hostí preštrikoval Šimčák, ale k ohrozeniu Martona sa nakoniec nedostal. Do konca úvodnej časti ešte zaujala Palovčíkova šanca, ktorá ale v sieti Martona neskončila.

Po neúrodnej prvej tretine sa v druhej časti s gólmi doslova roztrhlo vrece. V 25. minúte sa preštrikoval Mlynarovič až pred Okoličányho a otvoril skóre (0:1). Dukle sa podarila odpoveď hneď v následnej minúte, keď počas oslabenia unikol Šimčák a vyrovnal na 1:1. V polovici zápasu zahrávali hostia ďalšiu presilovku a paradoxne opäť gólovo udrela Dukla. Žemba nádherne uvoľnil Kmiťa a ten pretavil svoj samostatný nájazd do druhého gólu. Hostia mohli vyrovnať najskôr Ščurkom a potom Valcharom, ktorí ale v samostatných nájazdoch na Okoličányho neuspeli. Následne tak prišiel zákonite trest. Počas presilovky zachytil rozohrávku hostí Šechný a strelou pod hornú žrďku upravoval na 3:1. Záver druhej tretine ale domácej Dukle absolútne nevyšiel. Hostia najskôr znížili v 37. minúte Belušárom a potom v záverečnej minúte udreli najprv Dancsákom a sedem sekúnd pred koncom sa dokonca po góle Bochňu dostali do vedenia (3:4).

Do poslednej tretiny už domáca Dukla vstúpila s golmanom Kuralim, ktorý nahradil v bráne Okoličányho. V 43. minúte zabojoval za bránou o puk Zorvan, posunul ho Linetovi, ktorý strelou pod hornú žŕdku vyrovnal na 4:4. O niekoľko desiatok sekúnd mohol Duklu poslať do vedenia Fajčák a následne skončila Šeligova strela na žrďke bardejovskej brány. Hostia mali ideálnu šancu strhnúť zápas na svoju stranu v 48. minúte, keď bol Fajčák vylúčený na 5 + DKZ. Bardejovčania ale presilovku nevyužili. Rovnakú šancu päťminútovej presilovky dostali v 54. minúte aj domáci, keď Čavrka narazil na mantinel Šima. Michalovčania svoju presilovku zahrali oveľa lepšie a v 56. minúte sa dostali po góle Zorvana do vedenia (5:4). Presilovka Dukly pokračovala ďalej a v 57. minúte Zorvan ďalším gólom rozhodol o tom, že tri body zostanú v Michalovciach.

HK Dukla Michalovce - HC 46 Bemaco Bardejov  6:4 (0:0, 3:4, 3:0)
Góly: 26. Šimčák (Linet) oslab/1, 31. Kmiť (Žemba) oslab/1, 36. Šechný pres/1, 43. Linet (Zorvan, Šimčák), 56. Zorvan (Šechný, Šimčák) pres/1, 57. Zorvan (Šimčák, Vorobel) pre/1 - 25. Mlynarovič (Valchař), 37. Belušár (Stríž, Tkáč), 40. Dancsák (Mlynarovič, Tkáč), 40. Bochňa (Hričina, Ľ. Sabol)

Vylúčení: 4:5, navyše Fajčák 5+DKZ ZDV_H - Šimo 5+DKZ  NAP_Z.
Presilovky: 3:0.
Oslabenia: 2:0.
Rozhodovali: Orolín - Blanďa, Benuška.
Divákov: 1424.

Michalovce: Okoličány (40. Kurali) - Žemba, Hrubý, Š. Rusnák, Vorobel, Šeliga, Chovan, Gavura, Halapy - Kmiť, Šechný, Drotár - Fajčák, Palovčík, Čavrk - Cmorej, Linet, Zorvan - Banovský, Šimčák, Čížek.

Bardejov: Marton - Valentín, Krčula, Polaček, M. Gajdoš, Hoďa, Šimo, Tkáč, Mojdiš - Hričina, Ľ. Sabol, Hájnik - Mlynarovič, Ščurko, Valchař - Stríž, Belušár, Dancsák - Nagy, Bochňa, Mihalič.

Program HK Dukla do konca kalendárneho roka:
Nedeľa 9. december: Pov. Bystrica - Michalovce (28. kolo)
Utorok 11. december 17.00: Michalovce - Prešov (28. kolo)
Piatok 14. december: Spišská Nová Ves - Michalovce (29. kolo)
Utorok 18. december 17.00: Michalovce - Detva (30. kolo)
Piatok 21. december: Trnava - Michalovce (31. kolo)



Uverejnené: 07.12.2012 21:33:17

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623