files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rozbehnutý HC winLand privíta vicemajstra

Hádzanári HC winLand Michalovce sú po reprezentačnej prestávke na víťaznej vlne. Po vysokom víťazstve nad Novými Zámkami (36:25) sa im podarilo vysoko zvíťaziť aj počas minulého víkendu v Topoľčanoch (39:22). Zverenci trénera Ľuboša Hudáka sú po piatich výhrach zo šiestich posledných zápasov na druhom mieste tabuľke, keď je pred nimi iba dosiaľ neohrozený Tatran Prešov. Michalovčania sa najbližšie predstavia doma, keď v sobotu o 18.00 privítajú minuloročného finalistu Tipos Extraligy HC Sportu Hlohovec. Divácky atraktívny súper, ktorý forsíruje útočnú hádzanú, je najlepšou pozvánkou na sobotňajší duel. Priláka atraktívny súper, na čele s trénerským odborníkom Martinom Liptákom, ako aj posledné výborné výsledky michalovského celku, väčšiu divácku návštevu, ako minulé zápasy winLandu?


Pochvala za výkon a nasadenie

Michalovčania minulý víkend prepisovali históriu. Sedemnásťgólovým víťazstvom 39:22 na pôde nebezpečných Topoľčian (kde napríklad neohrozený Prešov zvíťazil len o štyri góly 32:28 !!!) si do svojich análov pripísali historicky najvyššie víťazstvo vo svojom dvojročnom pôsobení v Tipos Extralige. „Za výkon a nasadenie v tomto stretnutí musím chlapcov pochváliť. Od začiatku bolo jasne vidno, že sme lepším. V pätnástej minúte sme už vysoko viedli a podľa môjho názoru už vtedy bolo rozhodnuté, kto si pripíše na svoje konto dva body,“ poznamenal k historickému víťazstvu tréner HC winLand Ľuboš Hudák, ktorého zverenci o svojom víťazstve rozhodli už v prvom polčase, v ktorom zvíťazili o desať gólov 21:11. 

Päť výhier zo šiestich zápasov

Vysoké víťazstvo bolo pre Michalovčanov už piatym zo šiestich zápasov v rade. Hráči winLandu mali na dosah aj šieste víťazstvo, no v Považskej Bystrici nezvládli koncovku duelu, keď osem minút pred koncom síce viedli o tri góly, no nakoniec prehrali o jeden (27:28) „My si ideme vlastnou cestou. Máme pred sebou svoje ciele a chvalabohu sa nám hra, aj keď sa boríme s rôznymi komplikáciami, či to boli tresty alebo zranenia, darí. Dúfam, že všetko preklenieme a naša hra sa bude od zápasu k zápasu zlepšovať,“ podotkol michalovský lodivod. Toho síce víťazné zápasy tešia, no veľmi ich nepreceňuje. Viac ho v tejto fáze teší hra družstva, ktorá sa každým zápasom zlepšuje. Teraz na winLand čakajú ťažší súperi, keď postupne nastúpia jeho hráči proti všetkým trom tímom, ktorým v prvej štvrtine Tipos Extraligy podľahli. Najskôr už túto sobotu privítajú Hlohovec, následne v stredu absolvujú duel na pôde majstrovského Prešova a potom privítajú bratislavské ŠKP. „Teraz budeme mať ťažší žreb, keď nastúpime proti Hlohovcu, Prešovu, či ŠKP Bratislave, s ktorými sme v prvej časti prehrali. Dvoch z týchto súperov máme doma a spravíme všetko preto, aby sme im tie prehry vrátili.“

Prichádza minuloročný finalista

Prvého z týchto súperov, minuloročný strieborný tím Tipos Extraligy, HC Sportu Hlohovec privítajú Michalovčania už túto sobotu o 18.00. Kormidelník HC winLand tento tím veľmi dobre pozná, keďže v minulej sezóne Hlohovec viedol najskôr z pozície asistenta a potom aj hlavného trénera. „Tak nejaké veľké výhody by som v tom nevidel. Určite ich dobre poznám, no momentálne hrajú iný štýl hádzanej, ktorý forsíruje nový lodivod. Je to dobre vyskladané ambiciózne družstvo. Aj keď sme v domácom prostredí, očakávam veľmi ťažký zápas. Musíme sa na tohto súpera dobre pripraviť,“ uviedol Ľuboš Hudák. Trénerom najbližšieho súpera HC winLand je Martin Lipták, ktorý v minulosti viedol aj Tatran Prešov, rakúsky Bregenz, či mužskú reprezentáciu ČR. Družstvo pod jeho vedením v minulej sezóne v semifinále play-off vyradilo favorizované Nové Zámky, no vo finále jeho hráči hladko podľahli Prešovu. Momentálne sa však minuloročnému finalistovi vôbec nedarí. Sporta je po trinástich odohratých kolách s bilanciou šiestich výhier a piatich prehier, so ziskom dvanástich bodov, na piatom mieste. To však domáceho lodivoda vôbec nezaujíma. „Ja som už viackrát povedal, že momentálne postavenie v tabuľke je relatívne. Chlieb sa bude lámať v tretej a štvrtej štvrtine, kde budú aj tie rozdiely väčšie. Extraliga je veľmi vyrovnaná a pár dobrých výsledkov mužstvo katapultuje okamžite hore. Na momentálne umiestnenie sa ja nepozerám. Náš najbližší súper má svoju kvalitu a pre jeho porazenie musíme odovzdať poctivý, kolektívny výkon. Iba ten nám zabezpečí dva body,“ dodal na záver kormidelník HC winLand.

Tabuľka po neúplnom 14. kole

1. Tatran Prešov        12 12 0 0 441:308 22
2. HC winLand Michalovce          12 8 0 4
361:321 16
3. MŠK Považská Bystrica
12 8
0 4 330:314 16
4. ŠKP Bratislava
13 7
0 6 347:346 14
5. HC Sporta Hlohovec
11
6 0 5
291:280 12
6. HK Štart Nové Zámky
12 5 0 7
331:364 10
7. HC Topoľčany
12 4 0 8
305:348 8
8. Slovan Modra
11
2
0 9 253:315 4
9.
1. MHK Košice
11 1 0 9 268:333 2

Program 14. kola:
Štvrtok 15. november: ŠKP Bratislava - Tatran Prešov 24:32 (14:19)
Piatok 16. november: 1. MHK Košice - HC Štart Nové Zámky (18.00)
Sobota 17. november: HC winLand Michalovce - HC Sporta Hlohovec (18.00), Slovan Modra - HK Topoľčany (18.00).

Peter Brendza



Uverejnené: 16.11.2012 12:47:52 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.