files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí futbalisti konečne zabrali

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce po niekoľkých domácich slabších výkonoch konečne zabrali naplno. Odniesol si to líder druhej ligy Dunajská Streda, ktorú Michalovčania po góle Kevina Garela zdolali 1:0. Treba dodať, že táto prehra je pre lídra tabuľka ešte lichotivá, keďže domáci futbalisti mohli vyhrať ešte väčším rozdielom. Zverenci trénera Alberta Rusnáka sa v tabuľke posunuli na šieste miesto, no čo je dôležitejšie, znížili manko prvej Dunajskej Stredy na šesť bodov, čo je pri trojbodovom systéme minimálnou stratou.

O víťazstve Zemplínčanov rozhodla strela Kevina Garela

Súpera predčili po všetkých stránkach

Futbalisti MFK Zemplín nastúpili v sobotu na stretnutie 17. kola II. futbalovej ligy proti lídrovi súťaže Dunajskej Strede s jasným cieľom, zastaviť sériu troch prehier v rade. To sa im po výbornom výkone podarilo, keď prvému tímu tabuľky pripravili prehru 1:0. Viac ako výsledok ale potešila hra michalovského celku. Ten kontroloval od začiatku priebeh hry a hostí nepúšťal prakticky do ničoho. „Ja som veľmi rád, že chlapci tento náročný zápas zvládli. Súpera sme predčili po všetkých stránkach. Boli sme celý zápas lepším tímom. Som veľmi rád, že sme sa revanšovali za nepresvedčivé výsledky a výkony v poslednej dobre,“ uviedol po stretnutí tréner michalovského celku Albert Rusnák, ktorého potešilo aj to, že jeho zverenci pokorili lídra tabuľky a znížili stratu na šesť bodov. „To je samozrejme. Keby sme v tomto stretnutí neuspeli, tak by bola naša stratu dvanásť bodov. Teraz je to šesť a to pri trojbodovom systéme je zanedbateľný rozdiel. Ostávame teda v hre o špicu tabuľky.“

 Najlepší výkon pod jeho vedením

Michalovčania začali veľmi dobre, keď si v prvom polčase vypracovali viacero šancí. Po góle volali hlavne Hamuľakova hlavička a volej Gamkrelidzeho, z ktorým si však brankár hostí Poláček s námahou poradil. „Do druhého polčasu som hráčov nabádal k ešte väčšej aktivite. Hovoril som im, že gólový moment určite príde,“ podotkol Rusnák. Jeho slová sa potvrdili v 59. minúte, keď sa po Vanákovom centri strelou k žrdi presadil francúzsky legionár Kevin Garel. Ten mohol víťazstvo MFK Zemplín potvrdiť v 70. minúte, no nepremenil nariadený pokutový kop. Hostia o niekoľko desiatok sekúnd nato prišli o vylúčeného kapitána Fodreka, ktorý sa pod sprchy porúčal po druhej žltej karte. „Trošku ma to mrzí, že hráme o jedného viac a opäť súpera nedorazíme. To však pripisujem tomu, že v základnej zostave máme piatich hráčov okolo dvadsať rokov. Tento zápas im dal určite veľa. Čo sa týka výkonu, bojovnosti a nasadenia môžem povedať, že tento výkon bol jeden z najlepších pod mojím vedením. Chlapcom aj preto patrí vďaka, že takto zahrali proti lídrovi súťaže.“

Pre Dominika Kunca nebola v sobotu stratená ani jedna lopta

Žolík priniesol do útoku vietor

Michalovský lodivod musel ešte v prvom polčase urobiť vynútenú zmenu, keď za zraneného Hamuľáka poslal na hrot útoku „žolíka“ Kuncu. Ten síce v poslednej dobe nepodával optimálne výkony, no proti Dunajskej Streda sa naozaj vytiahol. Rodák zo Strážskeho totiž priniesol do útoku nový vietor, bojoval o každú loptu, zrážal sa, dohrával súboje. Proste bol to ten Dominik Kunca, ktorého sme poznali predtým. „Vedeli sme, že potrebujeme zabodovať naplno, pretože sme mali sériu troch prehier. To sa nám aj podarilo, a tak môžeme byť spokojní. Určite sme od lídra súťaže čakali viac. Prišli sem ale s dosť defenzívnou taktikou a to nám len vyhovovalo. Musím povedať, že celý zápas sme boli lepším družstvom. Bojovali sme jeden za druhého a tak je naše víťazstvo úplne zaslúžené,“ poznamenal michalovský útočník, ktorý na ihrisku vybehol v 38. minúte. „Tréner ma nabádal k väčšej aktivite, aby som si proste veril jeden na jedného. Hovoril mi, že sa mám snažiť prikrývať loptu a určite sa dostaneme do nejakej šance,“ podotkol dvadsaťročný útočník, ktorý v 67. minúte mohol zatĺcť klinec do rakvy lídra súťaže, no v čistej príležitosti minul opustenú bránu hostí. „Je to trošku škoda, pretože súper bol súci na viac gólov, no ja dúfam, že na budúce mi to tam už padne,“ dodal na záver s úsmevom Dominik Kunca.

Tréner hostí stratil slová

Pre objektivitu sme chceli po zápase dať priestor aj zástupcovi hostí. Ich tréner Mikuláš Radványi síce na tlačovú konferenciu prišiel, no dlho sa naozaj nezdržal. „Zhodnotím to veľmi stručne. Dnes sme nehrali proti jedenástim, ale asi proti štrnástim hráčom súpera. Prehra 0:1 je pre nás po takomto priebehu dobrá. Asi toľko, viac k tomu nemám, čo povedať,“ znelo stručné hodnotenie tréner lídra tabuľky, ktorý sa po týchto slovách postavil a z tlačovky demonštratívne odišiel. Ten, kto bol na sobotňajšom zápase, nemôže dať trénerovi hostí za pravdu. Radványi bol pravdepodobne na inom stretnutí, ako my. Podľa nášho názoru sa jeho zverenci totiž vôbec nedostávali do hry a nemyslíme, že to bolo vinou rozhodcovskej trojice. Tréner hostí by sa mal skôr zamyslieť nad hrou jeho tímu a nad tým, prečo sa jeho hráči nevenovali hre, ale ustavičnému komentovaniu rozhodcu, či hádkam s protihráčmi alebo divákmi. V športe je totiž umením aj vedieť prehrať a športovou kultúrou uznať prehru, keď je zaslúžená. Ten, kto videl sobotňajší zápas určite uzná, že to zaslúžená prehra naozaj bola.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.11.2012 15:21:15 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.