files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Z histórie michalovského futbalu – 7.časť

Na začiatku minulej sezóny robili hráči MFK Zemplín svojim fanúšikom veľkú radosť. Celé dva mesiace viedli druholigovú tabuľku!  V polovici októbra však doľahol na mužstvo útlm. V piatich zápasoch za sebou neokúsilo chuť víťazstva a v tabuľke sa zosunulo nižšie. No a jar už bola veľkým futbalovým trápením.

Boli pri chuti

Pred začiatkom minulej sezóny vtedajší michalovský tréner Vlastimil Petržela veľmi otvorene hovoril o tom, že sa jeho zverenci pokúsia postúpiť do Corgoň ligy. Veľa fanúšikov však jeho slová vôbec nebralo vážne. Predsa len, v prípade Michaloviec neboli zvyknutí na také odvážne ciele. Prvá polovica jesene však výrazne naznačila, že Petrželove slová nemusia byť len mlátením prázdnej slamy.  Už po víťazstve v úvodnom kole nad Lučencom (2:1) sa MFK Zemplín dostal na druhú priečku v tabuľke. Potom síce šťastne vybojoval bod na horúcej pôde ružomberskej rezervy (3:3, keď ešte sedem minút pred koncom Liptáci viedli 3:1), no ďalšie kolá už prinášali Petrželovcom iba úspechy.  Po cennom domácom víťazstve nad ambicióznou Myjavou (1:0 po góle Serečina v čase veľkého myjavského tlaku) sa už Michalovčania pohybovali na špici tabuľky. Cenné tri body ukoristili na ihrisku Dubnice n/V., ktorá vypadla z Corgoň ligy. MFK Zemplín sa dostal na 1.miesto v tabuľky. No a bol ďalej pri chuti. Doma nemal ťažkosti s Rimavskou Sobotou (3:0). Vlastne prvú prehru okúsil až v 6.kole, keď prekvapujúco neuspel na trávniku Petržalky, ktorá už vzhľadom na rôzne ťažkosti patrila k ašpirantom na zostup. Veľkou devízou michalovského mužstva bolo premieňanie gólových príležitosti. To sa v súčasnosti vo futbalovom svete dosť cení. Ani prehra v súboji proti tímu z najväčšieho slovenského sídliska však neobrala Michalovčanov o vedúcu priečku tabuľky. 

Spanilá jazda sa skončila v 11.kole

Výsledkový rozlet michalovského celku pokračoval aj v ďalšej fáze II.ligy. Cenný skalp si vybojoval v 7.kole súťaže. Na domácom ihrisku rozdielom triedy zdolal silnú Podbrezovú. Tá pricestovala na Zemplín aj s bývalým hráčom Interu Milánu a slovenskej reprezentácie Vratislavom Greškom. Horehroncom to však bolo málo platné. Zemplínčania im po výbornom výkone, azda najlepšom v celej jesennej časti pripravili nepríjemnú prehru po výsledku 3:0. Po tomto zápase odišiel z michalovského kolektívu kanonier Filip Serečin. Bola to vážna strata. Tento hráč mal totiž čuch na góly a aj vďaka nemu Michalovce viac ako rok nepoznali najväčší problém slovenského futbalu – strieľanie gólov. Filipova absencia sa však spočiatku až tak akútne neprejavovala. V ďalšom zápase síce Michalovčania po nevýraznom výkone doma len remizovali so Sencom (2:2), všetko si však vynahradili pod Poludnicou v Liptovskom Mikuláši, kde zvíťazili 2:1. Na hornom Liptove sa Petrželovcom v tých časoch darilo. Na pôde L.Mikuláša (po výhre 1:0) si vybojovali aj postup do 2.kola Slovenského pohára. Tejto súťaži sa budeme venovať v ďalšej časti materiálu. Po Mikulášanoch Zemplín privítal v susedskom derby Moldavu nad Bodvou. V tomto stretnutí sa už výrazne prejavila Serečinova absencia. Domáce družstvo sústavne dobýjalo bránu súpera, no gól nie a nie streliť.  Niekoľko minút pred koncom odklial streleckú smolu Michal Škvarka a prepotrebné tri body zostali pri Laborci. Úspešné ťaženie mužstva vyvolalo aj divácku eufóriu. Návštevnosť sa pohybovala okolo dvoch tisícok divákov. Spanilá futbalová jazda Petrželovcov sa definitívne skončila v D.Kubíne. Tam tím z centra Zemplína vyhral 1:0 a rozlúčil sa s futbalovou eufóriou. Potom už totiž prevládali výsledkové neúspechy.  

V ďalších štyroch dueloch si totiž Michalovce vybojovali iba púhy bod za nečakanú domácu remízu s Dubnicou n.V.  Na domácom štadióne prekvapujúco nestačili na lepšiacu sa ružomberskú rezervu 2:3.  Tvrdou príučkou bol výsledkový nezdar v Myjave (0:3), s ktorou v tých časoch ešte Zemplínčania tuho zápolili o 1.miesto. Naprázdno vyšli aj v Lučenci (0:2). Nováčik z Myjavy sa výsledkovo prekonával a stagnujúcim Michalovciam sa neustále bodovo vzdaľoval. Maličkou náplasťou na futbalové rany bolo šťastne vybojované víťazstvo nad Petržalkou, keď si hostia z hlavného mesta v závere merania síl vsietili vlastný gól. V tom čase už boli na prekrásnom futbalovom stánku osadené aj štyri stožiare umelého osvetlenia. Svojmu účelu však ešte neslúžili, pretože sprevádzkované mohli byť až po vybudovaní trafostanice. Táto časť prác bola zrealizovaná cez zimu. Bodkou za nevydarenou druhou polovicou jesene bola prehra v Podbrezovej (1:3).  Michalovce zimovali na 4.mieste tabuľky s dvanásťbodovou stratou na vedúcu Myjavu. Vytúžený postup do Corgoň ligy sa pri výbornej hernej forme Myjavy posúval do roviny teórie. 

(jan)



Uverejnené: 08.11.2012 21:09:02 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.