files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Úspešný víkend michalovských basketbalistov a basketbalistiek

Počas víkendu sa darilo michalovských basketbalistom aj basketbalistkám. Muži vyhrali v zápase 6. kola II. basketbalovej ligy skupina Východ v Sabinove 66:54 a v tabuľke sa dostali na piate miesto. Darilo sa ja ženám 1. BK D, ktoré zvíťazili na pôde Tydamu Košice 51:43. Oba tímy sa najbližšie predstavia doma. Muži v sobotu 10. novembra o 18.00 privítajú Prešov, ženy v tú istú sobotu, ale už o 10.00 Bardejov. Oba zápasy sa uskutočnia v domovskom stánku týchto klubov hale GPH.

MMBK SABINOV – 1.BK D MICHALOVCE 54:66 (16:23,12:17,8:11,18:15)
Strelci: Janošov 21, Maškulík 12, Mižák 11, Hocman 7, T. Mitterpák 6.
Domáci basketbalisti sú v tejto sezóne celkom dobre posilnení,  keďže v ich zostave nastupuje vysoký Tebeľák, ktorý odohral v Michalovciach niekoľko dobrých prvoligových sezón a preto si trúfajú na hociktoré družstvo v súťaži. Hráči 1. BK D však nastúpili veľmi sústredene, dobre bránili túto domácu oporu.  Prvú štvrtinu vyhrali Michalovčania pomerne jasne, keď pod košmi dominoval Janošov. Ten dokázal dať v tejto časti hry 12 bodov. Obraz hry sa prakticky nemenil ani v ďalších štvrtinách. 1. BK D  si udržiavalo neustále pohodlný dvanásť bodový náskok z prvého polčasu a to bez ohľadu na to, kto z ich hráčov bol práve na ihrisku. Hostia prehrali iba poslednú štvrtinu o tri body, kde sa znova prejavila ich výrazne slabá produktivita trestných hodov, keď zo 16 pokusov dokázali hráči premeniť iba 7, čo je veľmi málo. Nepríjemnými dôsledkami pomerne tvrdého stretnutia boli zranenia hráčov. Tomáš Mitterpák v druhom polčase ani nemohol hrať pre bolesti chrbta, Maškulík má problémy s kolenom a menší výrom má aj Mižák. Našťastie postupne sa k družstvu pripájajú ďalší hráči - v minulom zápase Kochan, teraz Štefanský. Vedenie družstva navyše očakáva návrat zraneného Vlada Mitterpáka a Romana Rakovského, čím by sila 1. BK D ešte stúpla. Najbližšie domáce stretnutie odohrajú muži 1. BK D v sobotu 10. novembra, keď o 18.00 privítajú v telocvični GPH celok Eilat Prešov.


TÝDAM KOŠICE B - 1. BK D MICHALOVCE 43:51 ( 10:12, 12:15, 12:13, 9:11)
Strelci: Harmanová 14, Maľuková 12, Majerníková 7, Vargová a Mrázová po 6.
Veľmi náročné, ťažké a vyrovnané stretnutie odohrali Michalovčanky s béčkom Týdamu Košice. Dievčatá v zápase ukázali dostatok bojovnosti a dokázali disponovaného súpera zdolať. Tydam bol počas celého zápasu v tesnom závese, keď ho strelecky držala mimoriadne disponovaná Hricišinová (päť trojok ). Hostky začali túto hráčku lepšie brániť až v poslednej štvrtine, a tak sa im podarilo dotiahnuť zápas do úspešného konca. Veľmi dôležitým momentom v zápase boli  dve minúty pred koncom zápasu, keď za stavu 43:47 pre Michalovce nepremenila domáca hráčka dva trestné hody a naopak na druhej strane V. Vargová a Maľuková svoje všetky pokusy z trestných hodov premenili a pečatili výsledok. Najbližšie domáce stretnutie odohrajú hráčky 1. BK D v nedeľu 11.novembra, kedy o 10.00 v telocvični GPH privítajú Bardejov.

1. BK D Michalovce a Peter Brendza



Uverejnené: 29.10.2012 22:35:50 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.