files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa prekročila svoj tieň, v treťom kole PVP proti Rostovu

Hádzanárky Iuventy Michalovce si v odvetnom zápase 2. kola Pohára víťazov pohárov ustrážili postup, keď na pôde Veselí prehrali iba o jeden gól 23:24. Po osemgólovej domácej výhre 30:22 tak postúpili do tretieho kola PVP, kde ich čaká aktuálny líder ruskej ligy Rostov na Done. Hráčky slovenského majstra teraz musia preladiť na slovensko - českú interligu, kde ich čaká horúca jeseň. V zostávajúcich kolách totiž nastúpia takmer proti celej špičke WHIL - doma privítajú Partizánske, či Šaľu - nastúpia na pôde Poruby a Mostu. Spolu so zápasmi s ruským vicemajstrom ich teda čakajú do konca jesennej časti náročné anglické týždne.

Na zverenky trénera Jána Packu čaká horúci záver jesene

Postup držali vo svojich rukách

Michalovské hádzanárky základ svojho postupu položili domácou výhrou 30:22 v prvom zápase. Odveta priniesla vyrovnanú hádzanú, v ktorej sa hráčkam Veselí nepodarilo zmazať náskok Iuventy. Našou prvoradou úlohou bol postup. Ten sa nám podarilo vybojovať. Dá sa povedať, že počas celého odvetného zápasu sme postup držali vo svojich rukách. Súperovi sme nedovolili odskočiť. Náš súper sa nám pred zápasom vyhrážal, že môže vyhrať aj o osem gólov, čo sa nakoniec ukázalo, ako nereálne,“ poznamenal na margo odvetného zápasu tréner Iuventy Michalovce Ján Packa, ktorého mrzí, že sa jeho zverenkám nepodarilo zápas dotiahnuť do víťazného konca. Je trošku na škodu, že sme toto stretnutie nedokázali vyhrať. Tak ako sme ho prehrali, mohli sme ho totiž aj vyhrať. Veselí síce viedlo prakticky celý zápas, no rozhodlo sa až v samom závere. Obrovská škoda, že Lucka Tobiašová nepremenila sedmičku. Musím ale povedať, že predtým premenila asi dvadsať pokutových hodov v rade. Oni z protiútoku podobnú šancu využili a tesne vyhrali.“

Privítajú lídra ruskej ligy

Hráčky Iuventy Michalovce tak postúpili do tretieho kola Pohára víťazov pohárov, kde na nich čaká ruský Rostov na Done. Ten neuspel v kvalifikácii Ligy majstrov, keď najskôr zdolal aj nám známy srbský Zaječar 29:28, no vo finále nestačil na domáci Kluž, ktorému tesne podľahol 22:23. Navyše v silnej ruskej lige je Rostov momentálne lídrom, a tak sa majú michalovské hádzanárky naozaj na čo tešiť. „Po Ferencvárosi nás čaká ďalší z európskych top tímov. Za všetko hovorí to, že Rostov je momentálne lídrom ruskej lige, v ktorej účinkujú tímy ako Volgogorad, či Lada Togliatti. Čakajú nás teda dva ťažké zápasy. Trošku ma mrzí, že začíname opäť doma, no s tým už nič nespravíme,“ podotkol k súperovi v treťom kole PVP Ján Packa. My len dodajme, že práve z Rostova prišla do Iuventy pred touto sezónou Natalia Vinyuková a tá tak môže svojmu trénerovi pomôcť cennými radami. Prvý zápas 3. kola sa uskutoční v sobotu 10. novembra v Chemkostav Aréne, odveta sa odohrá v nedeľu 18. novembra na zimnom štadióne (kde hrávajú tamojšie hádzanárky svoje domáce zápasy) v Rostove. 

Náročný záver jesene

Iuventu tak čaká náročný záver jesene. Okrem domácej interligy totiž budú jej htáčky bojovať aj na európskom fronte. Michalovské hádzanárky sa na Whil-kovú nôtu naladia už tento víkend, keď v sobotu o 17.30 privítajú momentálneho lídra WHIL Partizánske. Okrem toho, do záveru jesennej časti pocestujú aj na pôdu Mostu, či Poruby a doma ich čaká aj zápas s najväčším slovenským rivalom Duslom Šaľa. „Čaká nás náročný záver jesene, v ktorej absolvujeme anglické týždne. Most, Poruba, či Šaľa sú kvalitný súperi, navyše sa k tomu teraz pridali aj zápasy s Rostovom. Najbližšie nás čaká Partizánske. Dalo by sa povedať, že oni mali na začiatku dobrý žreb. Okrem Veselí totiž nehrali s top tímom. Momentálne sú lídrom, takže klobúk dole. Musíme sa na nich dobre pripraviť,“  uviedol na záver lodivod michalovskej Iuventy. My len dodajme, že trénerom Partizánskeho je jeho minulosezónny asistent v Iuvente Michalovce Tomáš Hlavatý.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.10.2012 21:01:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.