files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejbalový klub HBC - Red Wings Sečovce v príprave na novú sezónu

Do prípravy na novú sezónu, ktorá sa začne v roku 2013, sa zapojili hokejbalisti HBC - Red Wings Sečovce. V tíme nastali oproti minulej sezóne minimálne zmeny. Z družstva odišla dvojica hráčov Miroslav Hrivňák, či Branislav Strelec. Na druhej strane do tímu pribudla dvojica Martin Schnelly a Maroš Hojdan. V mužskom tíme navyše dostanú príležitosť aj najtalentovanejší mladíci z družstva U- 16.

Dve nové tváre

Hokejbal sa v Sečovciach dostal do povedomia v roku 2008, kedy sa predstavitelia tohto športu rozhodli vytvoriť klub HBC-Red Wings Sečovce a založiť v ňom mužský hokejbalový tím. Družstvo tak odštartuje už svoju piatu sezónu. „Prípravu sme začali tento mesiac. Plánujeme v nej odohrať viacero zápasov doma aj vonku. Prvý zápas by sme mali odohrať 20. novembra v Trebišove," uviedol jeden zo zakladateľov klubu HBC Red Wings Sečovce Slavomír Kramer, ktorý nás zároveň informoval aj o zmenách v kádri. „Zmien veľa nebolo. Družstvo oproti minulej sezóne opustili dvaja hráči Miroslav Hrivňák a Branislav Strelec. Na druhej strane k nám prišli dve nové posily Martin Schnelly a Maroš Hojdan. Navyše sa vrátili Milan Pálfi a Marek Pataky, takže si myslím, že sme sa vôbec neoslabili.“

Mužský tím HBC - Red Wings Sečovce

Príležitosť aj pre mladých

V klube momentálne pôsobia dve družstvá mužské a U-16. V tejto sezóne by chceli predstavitelia klubu otvoriť ešte jedno mládežnícke družstvo. Samozrejme, mladí dostanú príležitosť aj v mužskom tíme. „Tento rok sme sa zamerali hlavne na mladších chalanov a snažíme sa ich zapájať pri mužoch. Preto aj niektoré zápasy tí lepší odohrajú už za mužov. Nezabúdame samozrejme aj na mládež do 16 rokov. Máme záujem pritiahnuť ďalšie deti k nám. Tento rok fungujeme zase ako krúžok v centre voľné času Sečovce. Ešte by som chcel dodať, že muži tohto roku odohrali domáci turnaj veľmi dobre. Zo šiestich tímov sme skončili na peknom druhom mieste, keď sme v semifinále porazili Košice, ale vo finále sme už nestačili na Trebišov. Zlato doma bolo na dosah, no nepodarilo sa. Aj striebro je však krásne. Na druhý rok v máji plánujeme zase usporiadať takýto turnaj. V prvom rade to však záleží aj od sponzorov,“ poznamenal Slavomír Kramer, ktorý je okrem predstaviteľa klubu HBC-Red Wings Sečovce aj hráčom mužského tímu.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.10.2012 12:23:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.