files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zázrak sa nekonal, Iuventa v Lige šampiónov skončila

Iuventa Michalovce má zápasy roka za sebou. Hádzanárky slovenského majstra podľa očakávania nestačili na maďarského vicemajstra a aktuálneho držiteľa Pohára víťazov pohárov Ferencváros Budapešť. Maďarky o svojom postupe prakticky rozhodli už v stredu v Chemkostav Aréne, kde zvíťazili o štrnásť gólov 40:26. Sobotňajšia odveta tak bola iba formalitou. Ferencváros aj napriek tomu nenechal nič na náhodu a po výhre 31:22 jeho hráčky postúpili do najprestížnejšej klubovej súťaže. Iuventa Michalovce v pohárovej Európe ešte nekončí. Po vypadnutí z Ligy majstrov sa totiž jej hráčky presunú do Pohára víťazov pohárov. V druhom kole tohto pohára im v ceste bude stáť české Veselí. Práve držiteľa posledného triumfu vo WHIL privíta Iuventa aj v šlágri štvrtého interligového kola, ktorý sa uskutoční netradične v piatok o 17.30.

Štyrmi gólmi v sobotňajšej odvete sa prezentovala Tatiana Trehubovová

Recept na súpera našli neskoro

Hráčky slovenského majstra cestovali na odvetný zápas s malou dušičkou. Po vysokej štrnásťgólovej prehre 26:40 sa im totiž v odvete nedávali veľké šance. Aj keď... Odvetný zápas vyšiel Iuvente napriek prehre 22:31 oveľa lepšie. „Je to tak. Podali sme lepší výkon, ako pred domácimi fanúšikmi. V druhom polčase sme už hrali to, čo bolo potrebné hrať skôr. Dobre sme bránili, navyše sa chytila brankárka Medveďová. Recept na súpera sme našli, no bolo už neskoro,“ poznamenal k sobotňajšiemu zápasu tréner Iuventy Michalovce Ján Packa, podľa ktorého boli stretnutia s vicemajstrom Maďarska a aktuálnym držiteľom Pohára víťazov pohárov, veľmi poučné. „Pre náš mladý kolektív, ktorého vekový priemer je 22 rokov, to bola vynikajúca škola. Dúfam, že nadobudnuté skúsenosti zúročíme v ďalších stretnutiach. Je tu veľká perspektíva. Dievčatá ale tieto skúsenosti nenadobudnú inak, ako takýmito zápasmi. To nestačí vidieť, takéto stretnutia treba zažiť.“

Preladiť na interligovú vlnu

Na medzinárodnú konfrontáciu musia hráčky Iuventy čím skôr zabudnúť. Už tento piatok o 17.30 ich totiž čaká zápas 4. kola WHIL, v ktorom privítajú aktuálneho držiteľa interligového titulu HC Britterm Veselí. „Zápasy s Ferencvárosom sú za nami. Musíme rýchlo preladiť na interligovú vlnu, kde nás čakajú takisto nároční súperi. Jeden z nich príde už v piatok. Veselí je kvalitné družstvo, ktoré má vo svojich radoch viacero dobrých hráčok ako Rajnohová, Kočí, či Fleková. V tíme síce skončila brankárka Černá, no družstvo posilnila česká reprezentantka Šterbová. Aj preto si myslím, že ich sila oproti minulej sezóne, kde získali prvenstvo vo WHIL, výrazne neklesla,“ podotkol lodivod Iuventy. My len dodajme, že trénerom Veselí sa pred touto sezónou stal Pavol Jano, ktorý v minulej sezóne viedol mužský tím Hc winLand Michalovce. Konfrontácia týchto dvoch tímov po piatkovom zápase neskončí. Veselí totiž bude súperom Iuventy v druhom kole Pohára víťazov pohárov.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.09.2012 18:52:39 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.