files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rekordér v počte víťazstiev

Ukrajinec Anatolij Malij po štvrtýkrát vyhral vytrvalostné bežecké podujatie Michalovská hodinovka. Vďaka tomu je rekordérom v počte získaných prvenstiev na tomto podujatí. 

„Priznám sa, že bezprostredne po skončení dnešného preteku som to absolútne nevnímal. Pretože ja štatistiky príliš nesledujem,“ rozhovoril sa 37-ročný atlét, ktorý na súťaži reprezentoval bežecký oddiel z Užhorodu. To, že obsadil v celkovom poradí 1.miesto ho dosť prekvapilo. „Len pred piatimi dňami som absolvoval náročný maratónsky beh v poľskom meste Krynica. Odčerpal mi dosť veľa síl. Preto som nerátal s tým, že môžem vyhrať hodinovku,“ úprimne povedal. Za šesťdesiat minút odbehol viac ako 17 kilometrov. Traťový rekord Aliho Eyzaediho z Líbye však neprekonal. Ten totiž pred pätnástimi rokmi zabehol takmer 19 km.  Aj striebro putovalo k našim východným susedom. Získal ho pretekár Ivanov.  Za víťazom zaostal približne o 500 m, čo sú takmer dve kolá na bežeckom okruhu v areáli IV. základnej školy, kde sa podujatie uskutočnilo. Na tretej priečke skončil Maďar János Bogár. Organizátori ocenili troch najlepších atlétov zo všetkých siedmich vekových kategórií.  Zároveň vyhodnotili aj priebežné poradie v Oblastnej bežeckej lige. Do tej sa zaratúvajú výsledky bežcov z okresov Michalovce a Sobrance.  Na súťaži bolo celkove 56 vyznávačov atletiky. Najstarším účastníkom bol 72-ročný Mikuláš Varchola z obce Porostov v Sobraneckom okrese.

Michalovská hodinovka prebiehala za stáleho dažďa. „V tom žiadny problém nevidím. Hlavné je, že nie je vonku chladno a že nefúka silný vietor. Dážď má na pretekárov osviežujúce účinky,“ vysvetlil michalovský viceprimátor MUDr. Benjamín Bančej, ktorý bol súčasne aj riaditeľom súťaže. V tomto roku sa uskutočnil už jej 20.ročník. Dlhé roky sa konala na bývalej bežeckej dráhe v areáli futbalového štadióna. Po jeho rozsiahlej rekonštrukcii však bola zlikvidovaná. Už štvrtý rok bola dejiskom hodinovky IV. základná škola na Komenského ulici. Pýši sa modernou tartanovou dráhou, ktorá odvádza dažďovú vodu. Podujatie sa v minulosti konalo aj v závere augusta a takisto aj na začiatku septembra. Po štvrtýkrát za sebou sa konalo 15.septembra. Jeho hlavnými organizátormi boli mesto, Atletický klub AC Michalovce a mestské kultúrne stredisko. 

(jan) 



Uverejnené: 23.09.2012 12:11:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.