files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla začala tesnou prehrou

Hokejistom HK Dukla Michalovce sa ostrá premiéra v sezóne 2012/2013 nevydarila. V prvom kole I. hokejovej ligy proti Topoľčanom jej hráči totiž neudržali vedenie 3:1 a "Žochárom" podľahli 3:4 po samostatných nájazdoch.

Na nájazdy si verili

Na prehru Dukly to však vôbec nevyzeralo. Po neplodnej prvej tretine síce hostia otvorili skóre, no Dukla v polovici druhej časti strelila Čížekom, Linetom a Cmorejom tri góly v rade a rázom sa jej hráči dostali na koňa. Hosťom sa ale zlepšeným výkonom podarilo ešte v závere druhej časti znížiť a tri minúty pred koncom vyrovnal svojim druhým gólom v zápase Káčer. Hokejisti Topoľčian sa následne ubránili v predĺžení a potom si dvoma premenenými trestnými strieľaniami zabezpečili dva body. „Cestovali sme k jednému z ašpirantov na dobré umiestnenie a tomu sme prispôsobili aj taktiku. Prvú tretinu sa nám darilo domácich nepúšťať do tempa. V druhej časti sa nám podarilo otvoriť skóre. Potom však prišla zbytočná strata koncentrácie, ktorá znamenala tri góly v našej sieti. Našťastie sa nám podarilo vyrovnať. Na trestné strieľania sme si verili a tomu sme prispôsobili aj taktiku v predĺžení. Som rád, že si z Michaloviec vezieme dva body,“  povedal po stretnutí spokojný tréner hostí Miloš Paulovič.

Peter Čížek si v Dukle otvoril strelecký účet v hneď prvom ostrom zápase

Zlomovým momentom kontaktný gól

Oveľa nespokojnejší bol po zápase lodivod Dukly Miroslav Ihnačák. Jeho zverenci totiž stratili vyhratý zápas a navyše na samostatné nájazdy, keď počítame aj prípravu, prehrali už po štvrtýkrát v rade. „V prvej tretine sme boli dosť nervózni a viazla nám kombinácia. Hostia sa síce počas presilovky o dvoch hráčov ujali vedenia, no nám sa troma gólmi v rade podarilo strhnúť vedenie na svoju stranu. Hosťom sa podarilo v závere vyrovnať a poslať zápas do samostatných nájazdov. Tie sú lotériou a šťastena tentoraz priala hosťom,“ uviedol nespokojný kormidelník Dukly, podľa ktorého sa zlomový moment zápasu udial v závere druhej tretiny, kedy Dukla inkasovala kontaktný gól na 3:2. „Bol to moment, ktorý  podľa mňa rozhodol o výsledku. Keby sme ten gól neinkasovali, určite vyhráme,“ dodal rozladený Ihnačák.

Naša poznámka

Ach tie samostatné nájazdy ...

Dukla Michalovce v očakávanej premiére neuspela. Výkonom síce jej hráči solídnu divácku návštevu nesklamali, no treba povedať, že ani vôbec neoslnili. Veľmi dobre im vyšla akurát pasáž v polovici druhej tretiny, v ktorej zaznamenali tri góly. Keď však bolo potrebné súpera doraziť, prišiel kontaktný gól a v závere aj vyrovnanie. O víťazovi tak musela rozhodnúť lotéria, zvaná samostatné nájazdy. Apropo, samostatné nájazdy, v ktorých Dukla neuspela už štvrtýkrát v rade !!!

Stojíme si však za tým, že Dukla mala nato, aby jej hráči doviedli zápas do víťazného konca, už v riadnom hracom čase. Skúsenému družstvu, aké michalovský tím momentálne má, sa však nemôže stať, aby stratilo takýto dobre rozbehnutý zápas. Ďalším aspektom, ktorý treba podotknúť, bolo až desať vylúčení.  Tento počet, sa nám zdá aj napriek vysoko postavenej latke od hlavného rozhodcu, príliš vysoký. Zverenci trénera Ihnačáka síce v oslabení inkasovali iba raz, no v ďalších zápasoch sa im takáto nedisciplinovanosť vôbec nemusí vyplatiť.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.09.2012 15:49:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.