files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínske derby korisťou Dukly

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili vo svojom záverečnom prípravnom zápase na domácom ľade nad susedným Trebišovom vysoko 10:3. Dukle opäť zahral prvý útok, ktorý zaznamenal presnú polovicu gólov do siete trebišovských golmanov. Zverenci trénerskej dvojice Miroslav Ihnačák - Peter Mihaľo tak zaznamenali úspešnú generálku na prvé kolo ligy, v ktorom privítajú v utorok o 17.00 Topoľčany. My len dodajme, že Zemplínske derby sa zopakuje aj budúci piatok, no s tým rozdielom, že už pôjde o ostrú súťaž a zápas sa uskutoční na ľade Trebišova. 

Vyrovnaná prvá tretina

Domáci hokejisti sa hneď od úvodu pustili do súpera, keď už v 18. sekunde otvoril skóre mladý krídelník prvého útoku Ľuboš Fajčák. „Dostal som vynikajúcu prihrávku od Riša Šechného a podarilo sa mi prestreliť brankára,“ poznamenal strelec prvého gólu Dukly. Jeho spoluhráči v trinástej minúte zaznamenali druhý gól, keď sa opäť presadil prvý útok, konkrétne Šechný. Hostia sa ale „otrepali“ a do konca prvej tretiny sa im podarilo gólmi Pavlička a Ščurka vyrovnať. „Tieto góly padli po našej nekoncentrovanosti. Súpera sme tým dostali na koňa. V budúcnosti sa takýchto momentov musíme vyvarovať, pretože nás súper môže za to potrestať," podotkol Fajčák.

Ľuboš Fajčák v útočnej akcii

Rozbehli sa až v druhej časti

Hráči Dukly boli od druhej tretiny pánmi na ľade. Druhú a tretiu časť vyhrali zverenci trénera Miroslava Ihnačáka 8:1 a pripísali si tak na svoje konto vysoké víťazstvo 10:3. „Rozbehli sme sa až v druhej tretine. Po prvej tretine sme si v šatni povedali niekoľko vecí, ktoré sme následne dodržali aj na ľade. Aj preto sme zaznamenali také vysoké víťazstvo,“ uviedol dvadsaťročný odchovanec michalovského hokeja, ktorého otec je masérom prvého tímu Dukly.

Zatiaľ im to spolu ide

V piatkovom zápase sa opäť výrazne darilo prvej útočnej formácii, ktorá zaznamenali až polovicu presných zásahov Dukly. Po dva góly dali práve Fajčák a Šechný, jeden pridal aj Drotár. Tomu navyše rozhodcovia v závere stretnutia jeden gól neuznali. „Zatiaľ nám to spolu sype. Som veľmi rád, že mi tréner Ihnačák prejavil dôveru a zaradil ma do útoku k osvedčenej dvojici Šechný - Drotár. Ako som už povedal, zatiaľ nám to sype a ja budem rád, keď nám to takto pôjde čo najdlhšie,“ podotkol Fajčák, ktorý okrem dvoch gólov proti Trebišovu zaznamenal aj dve asistencie.

Prvý útok Drotár - Šechný - Fajčák zaznamenal päť gólov

Výborný záver prípravy

Michalovským hokejistom vyšiel ideálne záver prípravnej časti. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka síce najskôr prehrali šesť zo siedmich zápasov, no v posledných troch zápasoch už zaznamenali iba výhry a tak sa ideálne naladili na prvé súťažné kolo, ktoré ich čaká už v utorok. „Som veľmi rád, že nám to takto vyšlo. V príprave sme síce zaznamenali viac prehier, no treba povedať aj to, že tri zo šiestich boli po samostatných nájazdoch,“ poznamenal Fajčák, ktorý dúfa, že podobný výkon zopakuje Dukla aj v utorok, kedy v prvom kole ligy privítajú jej hráči Topoľčany. „To by som bol veľmi rád. Topoľčany síce budú silným protivníkom a určite sme príde s jasnou taktikou, no ja dúfam, že sa radovať budeme my a všetky body ostanú doma.“

Peter Brendza



Uverejnené: 15.09.2012 17:22:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.