files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v generálke rozdrvila Trebišov

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili vo svojom poslednom prípravnom zápase pred nastávajúcou sezónou nad zemplínskym susedom Trebišovom vysoko 10:3 (2:2,4:1,4:0). O góly Dukly sa postarali dvakrát Fajčák, Zorvan, Šechný, po jednom presnom zásahu pridali Vorobeľ, Šimčák, Línet a Drotár. Hokejisti Dukly tak v príprave zaznamenali tretie víťazstvo v rade. Súboj s Trebišovom bol pre zverencov trénerskej dvojice Miroslav Ihnačák - Peter Mihaľo generálkou na prvé kolo I. ligy, ktoré sa uskutoční v utorok 18. septembra a Dukla v ňom privíta o 17.00 Topoľčany.

Diváci na michalovskom hokejovom štadióne videli výborný hokej, hlavne v podaní domácich hokejistov. Hostia dokázali držať krok s Duklou akurát vo vyrovnanej prvej tretine. Skóre zápasu otvoril už v 18. sekunde Fajčák. Dukla pokračovala vo svojej aktivite aj naďalej a v 11. minúte zastavila Cmorejovu strelu žrďka. O dve minúty neskôr však už bolo - 2:0, keď sa presadil kapitán domácich Šechný. Potom vzali opraty zápasu do rúk hostia, čo sa im do konca prvej tretiny vyplatilo, keď po góloch Pavlička a Ščurka vyrovnali na - 2:2. 

Od druhej tretiny boli pánmi na ľade domáci hokejisti. Tí sa v 25. minúte po presnom zásahu Zorvana ujali vedenia - 3:2. Následne mohol streliť gól po krásnej akcii prvého útoku Fajčák, no štvrtý presný zásah pridal až v 27. minúte počas presilovej hry Vorobeľ. O minútu neskôr už Dukla viedla o tri góly, potom čo sa presadil agilný Línet - 5:2. Po tomto góle nastala v bránke hostí zmena, keď Gašparoviča vymenil Zajdel. Toho lapačku hneď po príchode prevetral tvrdou strelou Šechný. Hosťom sa presne v polovici zápasu podarilo znížiť, keď puk do Kuraliho siete prepasíroval Pisio. V 35. minúte prišla opäť chvíľa mladého Fajčáka, ktorý vypichol puk, presnou prihrávkou našiel Šimčáka, pre ktorého nebol problém dopraviť puk do prázdnej brány.

Aj v tretej tretine sa hral divácky atraktívny hokej. Bránku hostí najskôr ohrozil Šimčák. Puk do siete sa ale podarilo dopraviť až o niekoľko sekúnd nato Fajčákovi - 7:3. O minúte neskôr unikal Zorvan, obrana hostí ho zastavila len za cenu faulu, čo hlavný rozhodca ocenil trestným strieľaním. Michalovský útočník sa zo samostatného nájazdu nemýlil a upravil už na - 8:3. Domáci hráči sa ale s týmto víťazstvom neuspokojili. Najskôr Fajčák pohrdol hetrikom, no chvíľu nato pridal Šechný deviaty gól Dukly - 9:3. Publikum si následne začalo žiadať desiaty gól a ich prianie vypočul v 58. minúte Drotár, ktorý uzavrel skóre na - 10:3.

HK Dukla Michalovce - HT Trebišov 10:3 ( 2:2 , 4:1 , 4:0 )
Góly: 1. Fajčák (Vorobeľ, Šechný), 13. Šechný (Drotár), 25. Zorvan (Šeliga, Hrubý), 27. Vorobeľ (Čížek, Cmorej) pres/1, 28. Línet (Zorvan) pres/1, 36. Šimčák (Fajčák), 49. Fajčák (Drotár, Šechný), 50. Zorvan trestné strieľanie, 53. Šechný (Hrubý, Fajčák) pres/1, 58. Drotár (Čavrk, Hrubý) - 15. Pavličko (Králik), 19. Ščurko (Leškanič) pres/1, 30. Pisio (M. Mach, Kobeľa)  
Vylúčení: 5:4.
Presilovky: 3:1.
Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Mihaľov - Korba, Smerek.
Divákov: 650.

Michalovce: Kurali - Hrubý, Šeliga, Rusnák, Vorobeľ, Gavura, Chovan, Halapy - Drotár, Šechný, Fajčák - Čížek, Palovčík, Čavrk - Zorvan, Cmorej, Línet - Banovský, Šimčák, Wojtovič.
Trebišov: Gašparovič (28. Zajdel) - Pavel Valko, Leškanič, Pavol Valko, Veľk, Ivančo, Neumann, Kobeľa, Pačuta - Ficko, M. Mach, Pisio - Minčák, Ščurko, Zemko - Pavličko, Králik, Schnelly - Vereš, Oravec, Grega - Bojkun     

Ďalší program Dukly:
Utorok 18. 9. o 17.00: Michalovce - Topoľčany (1. kolo)
Piatok 21. 9. o 17.00: Trebišov - Michalovce (2. kolo)
Utorok 25. 9. o 17.00: Michalovce - Senica (3. kolo)

Peter Brendza



Uverejnené: 14.09.2012 20:41:07
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.