files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Florbalisti FBK Michalovce v plnej príprave

Na novú sezónu sa pripravujú aj florbalisti FBK Michalovce. Tí ako je známe, si v minulej sezóne zabezpečili extraligovú miestenku. Jediným problémom bolo nájsť vhodnú halu, kde by svoje extraligové zápasy mohli odohrať. To sa im podarilo po dohode so súčasným nájomcom Mestskej športovej haly hádzanárskym klubom Hc winLand Michalovce. Reálne kontúry už naberá aj káder FBK. Ten sa rozšíril o viacerých hráčov. Florbalisti vstúpia do sezóny budúci víkend, keď sa v sobotu 15. septembra predstavia na pôde Tvrdošína. Doma ich budeme môcť vidieť počas víkendu 29. - 30. septembra, kedy najskôr v sobotu o 16.00 privítajú celok Bogdau Stupava a potom v nedeľu o 10.30 jedného z extraligových favoritov Hurikán Bratislava.

Na úvod poďakovanie

Hneď po historickom postupe do extraligy sa činovníci klubu pustili do roboty. Museli totiž nájsť dôstojný stánok, kde by mohli svoje zápasy odohrať. Po dlhých rokovaniach sa nakoniec dohodli s predstaviteľmi hádzanárskeho klubu Hc winLand Michalovce, ktorí sú nájomcami Mestskej športovej haly. Znamená to, že FBK Michalovce odohrá svoje extraligové stretnutia v Mestskej športovej hale. „My sme mali svoje tréningové priestory na ZŠ T. J. Moussona, ale tieto priestoru sú pre extraligu nevyhovujúce. Preto sme museli hľadať náhradné riešenie. Som veľmi rád, že majiteľ klubu Hc winLand Michalovce, ktorý je nájomcom Mestskej športovej haly, našu situáciu pochopil a dovolil nám hrať v tomto stánku. Za tento krok by som sa mu chcel aj touto cestou veľmi pekne poďakovať,“ uviedol prezident FBK Michalovce Gerhard Puchír. My len dodajme, že okrem hádzanárov tak mestská športová hala uvidí ďalšie extraligové zápasy, tentoraz florbalistov. Navyše, v priestoroch haly sú aj ďalšie športové klubu tri športové kluby (džudo, silový trojboj a box).

Posilnený káder

Extraligový nováčik už tri týždne naplno zarezáva v príprave. Na tréningu sme objavili aj nové tváre. Brankárom tímu sa od novej sezóny stane Július Kmec a hráčske rady rozšírila trojica Ján Zálužický, Michal Vavrek a Radovan Petruňa. „Základ kádra, s ktorým vstupujeme do prípravy je ten istý, s ktorým sme vybojovali postup do extraligy. Doplnili sme ho hráčmi, o ktorých si myslím, že by mohli byť pre nás prínosom. V prvých štyroch kolách budeme mať k dispozícii aj štyroch hráčov z košického družstva,“ poznamenal prezident FBK Michalovce, podľa ktorého je káder družstva momentálne stabilizovaný a oproti minulej sezóne skúsenejší. Vrásky na čele mu momentálne robí iba zranenie brankárskej jednotky Matúša Džupinu.

Cieľom je záchrana

Florbalisti FBK Michalovce sa teraz pripravujú vo svojom novom domovskom stánku na novú sezónu. V extralige by totiž nechceli hrať druhé husle a jednoznačným cieľom tímu pre novú sezónu je udržanie si extraligovej príslušnosti. Budú to mať však ťažké, keďže od budúcej sezóny sa počet účastníkov v extralige znižuje  zo štrnástich na dvanásť a do prvej ligy vypadnú túto sezónu až tri družstvá. Jedenásty tím tabuľky odohrá baráž s druhým mužstvom prvej ligy. „Súčasný stav je žiaľ taký, aký je. Keď sa chceme vyhnúť vypadnutiu, musíme bojovať o miesto v prvej desiatke. Som o tom presvedčený, že družstvo na toto umiestenie má,“ presvedčivo poznamenal Gerhard Puchír. Ten jasne stanovil aj cieľ tímu v nastávajúcej sezóne. „Našim cieľom je jednoznačne záchrana a uchovanie si tak extraligovú príslušnosť aj v budúcej sezóne.“

Začínajú budúci víkend

Premiéru v najvyššej súťaži si extraligový nováčik odkrúti budúci týždeň, keď najskôr v sobotu 15. septembra jeho hráči nastúpia na pôde Tvrdošína a hneď na druhý deň ich čaká druhý zápas na ihrisku Sabinova. „Na úvod nás čakajú súperi, ktorí sú na našej výkonnostnej úrovni. Keď chceme naplniť naše predstavy o záchrane, nemali by sme sa od nich vracať s prázdnymi rukami,“ uviedol prezident FBK, podľa ktorého činovníci klubu majú predstavu o sile extraligových mužstiev. „To určite máme. S niektorými tímami sme sa stretávali už v minulej sezóne, keď sme hrali proti ich rezervám. Tie však boli doplnené o šesť - sedem hráčov prvého družstva. Držali sme s nimi krok minulú sezónu, ja dúfam, že to tak bude aj tentoraz. Za najväčších favoritov považujem tímy Trenčína, Košíc, či Hurikánu Bratislava. Ostatné družstvá sú vyrovnanejšie,“ podotkol na záver Gerhard Puchír. My len dodajme, že prvé domáce zápasy odohrá FBK počas víkendu 29. - 30. septembra, kedy najskôr v sobotu privítajú o 16.00 Stupavu a v nedeľu predpoludním o 10.30 práve jedného z ašpirantov na titul majstra Slovenska Hurikán Bratislavu.

Extraligový program FBK Michalovce

15.-16.9.2012
15. september: Tvrdošín - FBK Michalovce   
16. september: Predators Sabinov - FBK Michalovce   
 
29.-30.9.2012
29. september: FBK Michalovce - Bodgau Stupava  - winLand aréna 17.00hod.
30. september: FBK Michalovce - Hurikán Bratislava  - winLand aréna  10,30hod.

13.-14.10.2012
13. október: Dragons Bratislava -  FBK Michalovce
14. október: Harward Partizánske -  FBK Michalovce

27.10.2012
27. október: ATU Košice - FBK Michalovce

10.-11.11.2012
10. november: FBK Michalovce - 1 FBC Trenčín  - winLand aréna 17.00hod.
11. november: FBK Michalovce - Victory Stars Nová Dubnica  winLand aréna  10,30hod

24.-25.11.2012
24. november: Dolný Kubín - FBK Michalovce
25. november: Grasshoppers Žilina - FBK MIchalovce

15.-16.12.2012
15. december: FBK Michalovce - Mikuláš Prešov  - winLand aréna 17.00hod.
16. december: Florko Košice -  FBK Michalovce 

ODVETNÁ ČASť

5.-6.1.2013
5. január: FBK Michalovce - Tvrdošín  - winLand aréna 17.00hod.
6. január: FBK Michalovce - Predators Sabinov  - winLand aréna  10,30hod.

19.-20.1.2013
19. január: Bodgau Stupava - FBK Michalovce
20. január: Hurikán Bratislava - FBK Michalovce

26.-27.1.2013
26. január: FBK Michalovce - Dragons Bratislava  - winLand aréna 17.00hod.
27. január: FBK Michalovce - Harward Partizánske  - winLand aréna  10,30hod.

9.2.2013
9. február: FBK Michalovce - ATU Košice  - winLand aréna 14.00hod.

16.-17.2.2013
16. február: 1.FBC Trenčín - FBK Michalovce
17. február: Victory Stars Nová Dubnica - FBK Michalovce

2.-3.3.2013
2. marec: FBK Michalovce - Dolný Kubín  - winLand aréna 17.00hod.
3. marec: FBK Michalovce - Grasshoppers Žilina  - winLand aréna  10,30hod.

9.-10.3.2013
9. marec: FBC Mikuláš Prešov - FBK Michalovce
10. marec: FBK Michalovce - Florko Košice  - winLand aréna  10,30hod.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.09.2012 13:45:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.