files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand čaká počas víkendu generálka v poľskom Mielci

Hádzanári Hc winLand Michalovce odohrali zatiaľ v príprave štyri zápasy, v ktorých sa ani raz netešili z výhry. Naposledy prehrali v maďarskej Tatabanyi, kde nestačili na účastníka Budapešť Bank League. Zverenci trénera Hudáka tento víkend absolvujú generálku na Tipos Extraligu, keď sa zúčastnia turnaja v poľskom Mielci. Na ňom by mal družstvu opäť chýbať Juraj Géci, ktorý sa zotavuje zo zranenia stehenného svalu.

Tréner Ľuboš Hudák stále čaká na prvú výhru

V príprave zatiaľ bez výhry

Hádzanárom Hc winLand Michalovce sa v príprave zatiaľ nedarí. V štyroch zápasoch totiž ťahali za kratší koniec, keď najskôr na domácej palubovke postupne podľahli poľskému Mielcu 28:31, dvakrát maďarskému FTC PLER 22:31, či 26:29 a nakoniec cez víkend nestačili ani na ďalšieho účastníka Budapest Bank League Tatabanyiu Carbonex, ktorej na jej pôde podľahli 19:28. „Samotné stretnutia boli plné našich chýb, či nepremenených šancí. Sú to však len prípravné stretnutia. Skúšame si ,ako by to malo vyzerať v obrane. Ja osobne som nechcel v príprave odohrať zápasy proti ľahkým súperom a potom ukazovať, ako sme vysoko vyhrali. Len stretnutia so silnými súpermi nás posunú ďalej,“ poznamenal tréner michalovského celku Ľuboš Hudák, ktorý na lavičke winLandu vystriedal pred štartom letnej prípravy Pavla Jana.

Viditeľné zlepšenie

Aj keď je len prípravné obdobie, štyri zápasy - štyri prehry nie je najlepšia bilancia. Tréner Ľuboš Hudák, to ale tragicky vôbec nevidí. „Podľa mňa je to od zápasu k zápasu lepšie. Je vidno oveľa viac svetlejších chvíľok. V obrane to ako - tak ujde, no v útoku sa musíme vyvarovať našich tradičných chýb, ako sú napríklad nepremenené šance, na ktoré následne doplácame. Musím povedať, že v našej hre sú už niektoré úseky, s ktorými som spokojný. Potom ale príde úsek, kde možno aj vplyvom únavy robíme chyby a dostávame sa pod tlak,“ skonštatoval tréner michalovského celku. Ten tak stále čaká na prvú výhru so svojim novým mužstvom.


Juraj Géci pravdepodobne začiatok Tipos Extraligy nestihne

Géci zatiaľ len individuálne

Čakanie na prvú výhru by mohlo pre účastníka Tipos Extraligy skončiť už tento víkend. Hráči Hc winLand sa totiž od piatka 24. - do soboty 25. augusta zúčastnia kvalitne obsadeného turnaja v poľskom Mielci. Táto turnajová previerka bude pre nich zároveň aj generálkou na prvé kolo Tipos Extraligy, ktoré Michalovčania absolvujú v piatok 31. augusta na pôde Košíc. „V Mielci by sme už mali hrať to, čo chceme aj v lige. Už budem tlačiť na hráčov, aby dodržiavali taktické pokyny. Musíme sa vyvarovať chýb a lepšie premieňať šance. Našimi súpermi na turnaji budú domáci hádzanári a hráči ukrajinského Zaporožia. Štvrtým účastníkom turnaja má byť ďalší účastník poľskej Ekstraklasy, ktorý nám ešte nie je známy,“ podotkol Ľ. Hudák, ktorý sa v Mielci bude musieť opäť zaobísť bez pivota Juraja Géciho. Ten sa stále zotavuje zo zranenia stehenného svalu a momentálne len začína s ľahkým tréningom. „Nechceme nič uponáhľať. Ja to vidím tak, že v poriadku bude za tri - štyri týždne. V prvých kolách extraligy nám teda bude určite chýbať.“

Hc winLand v príprave
Hc winLand Michalovce - Tauron Stal Mielec  28:31 (8:16)
Michalovce: Bumbera, Popčák - Kučer, Hruščák 6/1, Kollár, Regenda 2, Frajkor 5/1, Sadovyi 5, Kocák 1, Kuzmenko, Kohút 1, Gamrát 2, Huňady 2, Petrov 2/1, Tybulevič.

Hc winLand Michalovce - FTC PLER Budapešť  22:31 (13:13)
Michalovce: Bumbera, Popčák, Kolpak - Kučer 1, Hruščák 5, Kollár, Regenda 1, Frajkor 1/1, Sadovyi 5, Kocák, Kuzmenko, Kohút, Gamrát 3, Huňady 3, Petrov 2, Tybulevič 1.

Hc winLand Michalovce - FTC PLER Budapešť  26:29 (14:13)
HC winLand: Bumbera, Popčák, Kolpak 1 - Kučer, Hruščák 6, Kollár, Regenda 1, Frajkor 2/1, Sadovyi 4, Kocák 2, Kuzmenko, Kohút, Gamrát 5, Huňady, Petrov 4, Tybulevič 1.

Tatabanyia Carbonex - Hc winLand Michalovce 28:19 (14:10 )
Michalovce: Kolpak, Popčák - Kučer 1, Kollár 1, Regenda 1, Frajkor 1/1, Sadovyi 5/1, Kocák 1, Hruščák 3/1, Kohút, Gamrát 4, Huňady 1, Petrov, Tybulevič 1.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.08.2012 11:07:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.