files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa na domáci pohár opäť nesiahla

Hádzanárky Iuventy Michalovce skončili na XIX. ročníku domáceho Memoriálu Tomáša Jakubču na treťom mieste. Víťazstvo si z Michaloviec odnášajú hráčky rumunského Klužu, ktoré prešli turnajom bez zakopnutia. Na druhom mieste skončili hádzanárky Veszprému, posledné miesto obsadil bez bodu Olomouc. Domáce hádzanárky v úvode síce zdolali Olomouc vysoko 41:15, no potom zaznamenali dve prehry. Najskôr nestačili na maďarský Vezprém 25:29 a potom vo finále turnaja ani na rumunský Kluž, ktorému podľahli po zbabranom prvom polčase (11:25) o sedem gólov 32:39.

V úvode vysoká výhra

Hráčky Iuventy začali domáci turnaj impozantne. V sobotu predpoludním zdolali ďalšieho účastníka WHIL DHK Zoru Olomouc vysoko 41:15 (18:5). V tomto stretnutí podali domáce hráčky výborný výkon a o svojej výhre rozhodli už v prvom polčase. Tréner Packa mohol dať príležitosť aj viacerým hráčkam druhého sledu, ktoré ho takisto nesklamali. „Prvý zápas turnaja bol našim najvydarenejším. Olomouc sme si pekne vychutnali a vysoká výhra ma veľmi potešila. Spokojný som bol s obranou, ako aj prechodom do útoku. Našim cieľom bolo zmerať si sily aj s účastníkom WHIL a aj preto tento zápas hodnotím kladne,“ poznamenal po prvej a jedinej výhre na domácom Memoriáli tréner Iuventy Ján Packa.

Veszprému prehru neoplatili

V druhom stretnutí narazili zverenky trénera Packu na obhajcu prvenstva maďarský Vesprém. Práve s týmto súperom pred dvoma týždňami na jeho palubovke prehrali o jeden gól 27:28. Aj preto chceli Veszprému túto prehru doma vrátiť. To sa im nakoniec nepodarilo, keď Barabásu podľahli po vyrovnanom prvom polčase o štyri góly 25:29 (12:12). „Bol to kvalitný zápas, ktorý sme mohli tak vyhrať, ako aj prehrať. Bohužiaľ, stala sa druhá možnosť. O výhru nás pripravilo veľké množstvo nepremenených šancí. Najväčší rozdiel som videl v brankárkach,“ uviedol po prehre s Veszprémom lodivod michalovských hádzanárok.

Rumunské tornádo

Aj napriek prehre v sobotňajšom druhom stretnutí mohli domáce hádzanárky ešte na turnaji triumfovať. Potrebovali k tomu viac ako šesťgólovú výhru nad rumunským Klužom. Pred posledným zápasom turnaja teda bolo zrejmé, že víťazom XIX. ročníka Memoriálu Tomáša Jakubču sa stane buď po piatykrát Iuventa alebo v premiére rumunský celok. Domácim dodávala optimizmus minulotýždňová sedemgólová výhra 30:23 na pôde Klužu. Diváci, ktorí ale čakali zápas otvorený až do konca, museli ostať sklamaní. V prvej tridsaťminútovke sa totiž Chemkostav arénou prehnalo rumunské tornádo. Kluž po prvej časti viedol o štrnásť gólov 25:11 a druhý polčas sa tak iba dohrával. Iuventa znížila náskok svojho súpera na prijateľnejších sedem gólov, no po výhre 39:32 sa z víťazstva v zápase ako aj na celom turnaji tešil rumunský celok. „Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V tom prvom sme nezahrali dobre, hráčky to nezvládli mentálne. Spokojnejší som bol s druhým polčasom, v ktorom sa nám v niektorých momentoch podarilo dostať súpera pod tlak. Bohužiaľ, na viac ako sedemgólovú prehru to nestačilo,“ podotkol po tejto prehre Packa, ktorý s minulotýždňovým duelom paralelu vôbec nevidel. „Tam sme odohrali výborný zápas, v ktorom nám skoro všetko vyšlo. Nepovedal by som, že Kluž teraz hral omnoho lepšie. Problémom bolo to, že my sme nepodali taký výkon ako tam. Každý zápas je proste iný. Oni nám chceli oplatiť prehru a to sa im aj podarilo. Celý turnaj vyhrali zaslúžene,“ poznamenal Packa, Ten bol spokojný s úrovňou turnaja a takisto aj s tým, že jeho zverenky odohrali kvalitné zápasy. „Myslím si, že domáci turnaj splnil svoj účel. Zahrali sme si s ťažkými súpermi, čo bolo aj našim cieľom. Príležitosť dostali aj hráčky druhého sledu. Už teraz môžem vidieť, čo od všetkých môžem očakávať. Z tohto hľadiska to teda bolo veľmi prospešné,“ dodal na záver Packa, na ktorého zverenky čaká budúci víkend posledná turnajová previerka pred nastávajúcou sezónou. Tú odohrajú v českom Olomouci a okrem domácich budú ich súperom aj Sokol Písek a poľské Kielce.

Výsledky turnaja:

Iuventa Michalovce - DHK ZORA Olomouc 41:15 (18:5), Barabás Veszprém - Jolidon Kluž 22:29 (13:12), Iuventa Michalovce - Barabás Veszprém 25:29 (12:12), Jolidon Kluž - DHK ZORA Olomouc 36:28 (14:16), Barabás  Veszprém - DHK ZORA Olomouc 35:25 (18:8), Iuventa Michalovce - Jolidon Kluž 32:39 (11:25)

Konečná tabuľka

1. Kluž          3 3 0 0 104:82  6

2. Veszprém  3 2 0 1  86:79   4

3. Iuventa     3 1 0 2  98:83   2

4. Olomouc   3 0 0 3 68:112   0

Naša poznámka

Facka v správny čas

Domáci turnaj nastavil hráčkam Iuventy pravdivé zrkadlo. To ukázalo, že už síce dokážu odohrať dobré zápasy s kvalitným súperom, no aj tak sa stále majú čo učiť. Kluž ukázal všetky nedostatky Iuventy v plnej nahote. Domáce hráčky nedokázali v prvom polčase dostať súpera pod tlak, produkovali obrovské množstvo chýb, čo bola voda na mlyn pre rumunského vicemajstra. Ten z rýchlych brejkov trestal každú jednu chybu zvereniek trénera Packu. Je síce pravda, že v druhom polčase sa obraz hry mierne zmenil, no treba povedať aj to, že tréner rumunského celku do druhého polčasu neposlal svoje najlepšie hráčky. Čo táto prehra znamená pre slovenského majstra? Veľmi veľa. Hráčky po úspechu na turnaji v Kluži dostali facku, ktorá prišla naozaj v správny čas. Je totiž lepšie zaznamenať takúto prehru v príprave, ako v majstrovskej sezóne, či v stretnutiach Ligy majstrov. Len sa z nej treba poučiť. Sme si istí, že sa to slovenskému majstrovi podarí.  

Peter Brendza



Uverejnené: 20.08.2012 15:14:14 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.