files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lukáš Gamrát sa po pol roku vracia do winLandu

Hádzanársky klub Hc winLand Michalovce loví v známych vodách. Staronovou posilou účastníka Tipos Extraligy sa stal Lukáš Gamrát. Dvadsaťpäťročný odchovanec sečovskej hádzanej, ktorý v Michalovciach pôsobil od jesene 2010 a začiatkom tohto roka odišiel do maďarského Mezokovesdu KC, sa po pol roku vracia do winLandu. S michalovským klubom sa táto ostrá spojka dohodla na ročnej zmluve s následnou opciou.  

Lukáš Gamrát si znova oblečie dres Hc winLand

Vypadnutie urýchlilo návrat

Lukáš Gamrát odišiel z Michaloviec na začiatku januára, keď ho oslovila ponuka účastníka najvyššej maďarskej Budapest Bank League tímu KC Mezokovesdi. Toto družstvo bolo síce po jeseni na poslednom mieste, no po výdatnom posilnení sa klub chcel v kvalitnej lige zachrániť. To sa mu nakoniec nepodarilo a po neúspešnej baráži Mezokovesd vypadol z najvyššej maďarskej ligy. „Pôsobenie v maďarskej lige mi dalo veľa. Cítil som sa tam dobre, len škoda, že sme najvyššiu súťaž neudržali. Po vypadnutí som sa rozhodol, že v mojej kariére bude lepšie, keď v Mezokovesdi neostanem,“ uviedol Gamrát, ktorý okrem Michaloviec a Mezokovesdu pôsobil aj v rodných Sečovciach, maďarských Gyori, Nyiregiháze, či FKC Bekea a rumunskom HC Odorheui. „Na hernú porciu sa nemôžem sťažovať. Tréner ma staval do základu, hrával som dostatok minút. Najskôr sa nám síce začalo dariť a prepracovali sme sa na predposledné miesto, no baráž nám už tak nevyšla a všetci vieme ako to nakoniec skončilo.“

Príchod do známeho prostredia

Po svojom odchode z Maďarska Gamrát dlho bez klubu neostal. Ozval sa mu totiž jeho bývalý klub, kde predtým rok a pol pôsobil. „Oslovil ma nový kormidelník Ľuboš Hudák. Jeho koncepcia sa mi veľmi páčila a tak som sa rozhodol na ponuku winLandu prikývnuť. Určite rozhodlo aj to, že sa vraciam do známeho prostredia. Mne v Michalovciach bolo aj v minulosti dobre, len som chcel skúsiť novú výzvu,“ poznamenal odchovanec sečovskej hádzanej, ktorý sa s Michalovským klubom dohodol na ročnom kontrakte s následnou opciou. „Prichádzam s vysokými cieľmi. Stotožňujem sa s plánmi trénera Hudáka skončiť do štvrtého miesta. Myslí si, že to je v našich silách. Veľmi sa mi páči koncepcia záverečného turnaja Final four, na ktorom by sme nechceli chýbať. Musíme ale skončiť do štvrtého miesta, čo by sa nám vzhľadom na silu nášho kádra mohlo podariť,“ dodal na záver dvadsaťpäťročný Gamrát.

Vo štvrtok doma s Mielcom

Hádzanári Hc winLand naďalej pokračujú v príprave na novú sezónu. Na budúci týždeň ich už čaká prvá herná previerka, v ktorej vo štvrtok 9. augusta o 18.00 privítajú tretí tím poľskej Ekstraklasy Tauron Stal Mielec. Ešte pred týmto stretnutím cestujú v utorok 7. augusta na neoficiálny tréningový zápas do Prešova. Okrem Mielca sa zverenci trénera Ľuboša Hudáka v príprave stretnú v domácom dvojzápase aj s Ferencvarosom Budapešť, následne pocestujú na dvojzápas do maďarskej Tatabanyie a vrcholom prípravy bude pre nich turnaj v poľskom Mielci, ktorý absolvujú 24. a 25. augusta.  

Program prípravných zápasoch Hc winLand:
9. august 18.00: Michalovce - Mielec
15. august 18.00: Michalovce - Ferencvaros Budapešť
16. august 10.30: Michalovce - Ferencvaros Budapešť
17. august 18.00: Tatabanyia - Michalovce
18. august 10.30: Tatabanyia - Michalovce
25. - 26. august: Turnaj v poľskom Mielci

Peter Brendza



Uverejnené: 02.08.2012 13:37:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.