files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Iuvente zmena na poste asistenta: Tomáša Hlavatého strieda František Urban

V trénerskom kolektíve aktuálneho slovenského ženského hádzanárskeho majstra sa udiala zmena. Na poste asistenta trénera Jána Packu skončil Tomáš Hlavatý. Jeho nástupcom sa stal sečovský rodák František Urban. Ten bude trénerovi Packovi k dispozícii už na prvé prípravné duely, ktoré odohrá Iuventa už tento piatok a sobotu, keď privíta aktuálneho českého majstra Sokol Poruba. Piatkové stretnutie je na programe o 17.30, sobotňajšie predpoludním o 10.30.

Tomáš Hlavatý opúšťa Iuventu

Odchádza s pocitom dobre vykonanej roboty

Šaliansky rodák Tomáš Hlavatý pôsobil v Iuvente od sezóny 2010/2011. Najskôr bol trénerom starších dorasteniek, s ktorými získal striebornú medailu. V ďalšej sezóne sa už stal asistentom hlavného trénera Vuru a navyše zastával funkciu šéftrénera mládeže. Po odchode maďarského lodivoda ostal na poste asistenta aj pri Jánovi Packovi. Cesty Hlavatého a aktuálneho slovenského majstra sa však po dvoch rokoch rozišli. „Rozišli sme sa korektne,“ poznamenal dvadsaťšesťročný kormidelník, ktorý na klub bude spomínať len a len v dobrom. „Určite. Iuventa Michalovce je jeden z najlepších klubov na Slovensku. Veľmi si vážim to, že som dostal príležitosť tu pracovať,“ podotkol Hlavatý. Ten podľa vlastných slov odchádza s pocitom dobre vykonanej práce. „Dva roky bola dlhá doba, teraz sa chcem posunúť ďalej,“ dodal kormidelník, ktorý by sa mal v blízkej dobe stať hlavným trénerom jedného z účastníkov WHIL. My len dodajme, že Hlavatého miesto šéftrénera mládeže zaujme lodivod ženského tímu Ján Packa, ktorý bude po novom zastávať aj funkciu šéfa trénerksej rady.

Ponuka Iuventy sa neodmieta

Miesto asistenta trénera pri Jánovi Packovi neostalo dlho prázdne. Vedenie klubu pružne zreagovalo a s ponukou oslovilo takisto perspektívneho kormidelníka Františka Urbana. „Pre mňa ako mladého trénera to bolo ako ponuka snov,“ uviedol odchovanec sečovskej hádzanej, ktorý ako aktívny hráč zažil najväčšiu slávu tohto opätovne zaniknutého klubu. „Mal som síce len krátky čas na rozmyslenie, no ja som dlho ani rozmýšľať nepotreboval. Iuventa Michalovce je jeden z najlepších klubov na Slovensku a jej ponuka sa neodmieta. Je to pre mňa obrovská výzva,“ poznamenal nový asistent trénera, ktorý dosiaľ pôsobil ako tréner žiakov, či žiačok. Teraz bude brúsiť svoje trénerské ostrohy pri renomovanom kormidelníkovi Packovi. „Na prácu s Jánom Packom sa veľmi teším. Ide totiž o jedného z najlepších trénerov na Slovensku a ja sa môžem od neho veľmi veľa naučiť.“ 

V piatok a sobotu proti Porube

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa aj naďalej pripravujú na nastávajúcu sezónu, v ktorej budú bojovať na štyroch frontoch. Okrem WHIL a slovenského play-off, aj v Slovenskom pohári a takisto by sa radi v tejto sezóne presadili aj v európskych pohároch. Aj vzhľadom k tomu zvolil tréner Ján Packa bohatý program prípravných zápasov. Prvé dva zápasy odohrajú jeho zverenky už tento víkend, keď vo svojej domovskej Chemkostav Aréne v piatok a sobotu privítajú aktuálneho českého majstra Sokol Poruba. Pôjde teda o súboj posledných dvoch federálnych majstrov. „Na stretnutia s Porubou sa už veľmi tešíme. Budú to pre nás prvé prípravné zápasy a tak to budeme aj brať. Našim prvoradým zámerom je to, aby sa nové hráčky čo najviac zohrali s tímom. Výsledok v týchto zápasoch bude aj napriek tomu, že chcem vždy vyhrať, druhoradý,“ poznamenal lodivod michalovského celku Ján Packa, ktorý na tieto súboje bude mať k dispozícii celý káder, keďže ani jedna hráčka nehlásila zranenie. Nie je vylúčené, že v týchto zápasoch zasiahne do hry aj Iveta Mičiníková, ktorá v predchádzajúcich dvoch sezónach pôsobila v Iuventa a do ostravského celku odišla pred touto sezónou na hosťovanie. My len dodajme, že prvý vzájomný zápas medzi Iuventou a Porubou je na programe v piatok o 17.30 a druhý v sobotu predpoludním o 10.30.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.07.2012 13:27:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.