files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

FBK Michalovce sa vrátil z Hornet´s Cupu 2012 bez výhry

Florbalisti FBK Michalovce sa počas minulého víkendu zúčastnilo kvalitne obsadeného turnaja v českom Rožňove pod Radhostím, ktorý niesol názov Hornet´s Cup 2012.  Na tomto turnaji si zmerali sily s českou florbalovou špičkou. Hoci sa vrátili bez jedinej výhry, prezident klubu Gerhard Puchír našiel aj pozitíva.

Prvý veľký turnaj
Extraligový nováčik sa takéhoto turnaja zúčastnil po prvýkrát a pre jeho hráčov bol Hornet´s Cup 2012 obrovskou školou. Po troch prehrách s Tešínom (4:11), FLASH teamom (4:5) a Elite teamom (3:7) v základnej skupine a prehre s Olomoucom (1:5) v zápasoch o umiestnenie skončili na turnaji bez bodu. „Odohrali sme štyri zápasy, v ktorých sme v každom jednom ťahali za kratší koniec. Na turnaji sa zúčastnila prakticky celá česká florbalová špička. Hoci sme všetky stretnutia prehrali, naša hra sa postupne zlepšovala. Bohužiaľ na zisk čo i len bodu to nestačilo,“ skonštatoval prezident FBK Michalovce Gerhard Puchír, ktorý síce s výsledkami spokojný nebol, ale našiel aj pozitíva. „Určite nejaké boli. Ako som povedal, naša hra sa zlepšovala od zápasu k zápasu. Máme neskúsených hráčov, tento turnaj bol pre nás prvým veľkým. Ukázalo sa, že to, čo nám stačilo v I. lige, na silné družstvá vonkoncom nestačí. Keď nechceme byť v extralige len do počtu, musíme sa zlepšiť vo všetkých činnostiach,“ podotkol Puchír. Ten uviedol ja najbližší cieľ klubu. „Jednoznačne sa potrebujeme posilniť. V extralige sú totiž družstvá, ktoré sa výkonnostne podobajú práve tímom, s ktorými sme sa teraz stretli. Chceme posilu do každej formácie.“

Jeden z lídrov FBK Michalovce Branislav Štefan

Súperom aj tím Tomáša Fleischmanna
Na turnaji bol súperom FBK Michalovce aj tím českého hokejového reprezentanta a hráča Floridy Panthers Tomáša Fleischamanna. V tomto družstve sa ocitlo aj viacero hráčov českých hokejistov, ale aj hráčov kanadsko-americkej NHL. „Bolo to naozaj kvalitné družstvo, v ktorého radoch bolo aj viacero známych tvári. Pre mňa to bol jeden z favoritov turnaja. Práve proti tomuto súperovi sme odohrali asi najlepšie stretnutie a podľahli sme im tesne 4:5,“ poznamenal prezident FBK. Tomáš Fleischmann sa nakoniec z výhry na turnaji neradoval. Po hladkom prvom mieste v skupine totiž v osemfinále jeho tím nestačil na neskoršieho finalistu 1. MHK Ostrava, ktorému podľahli tesne 4:5. Družstvo z Moravy nakoniec vo finále nestačili na Citrus team, ktorému podľahli 3:5.

Výsledky FBK Michalovce:
Skupina B:
FBK Michalovce - FBC Český Těšín 4:11
FBK Michalovce - FLASH team 4:5
FBK Michalovce - Elite team 3:7
Skupina o umiestnenie
FBK Michalovce - FBS Olomouc 1:5

Peter Brendza



Uverejnené: 25.07.2012 15:41:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.