files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand sa vrátil zo sústredenia

Hádzanári Hc winLand počas minulého týždňa absolvovali päťdňové kondičné sústredenie v Skalke pri Kremnici. Od tohto týždňa sa začínajú na novú sezónu pripravovať v domácim podmienkach, keď mimo Michaloviec odídu iba na prípravné zápasy na Moravu, maďarskej Tatabanyi a v dňoch 23.-25. augusta absolvujú generálku na turnaji v poľskom Mielci. 

Sústredenie splnilo účel

Hádzanári extraligového Hc winLand začali prípravu na novú sezónu v stredu 11. júla. Následne tri dni trénovali v domácich podmienkach a potom odišli na päťdňové sústredenie v Skalke pri Kremnici. „Musím povedať, že sústredenie v Skalke pri Kremnici bolo síce krátke, no splnilo svoj účel. Hodnotím ho preto veľmi kladne, všetci hráči k tomu pristúpili ako profesionáli,“ spokojne uviedol lodivod michalovského celku Ľuboš Hudák. „V krátkom päťdňovom cykle sme sa zamerali predovšetkým na fyzickú prípravu. V horskom prostredí chlapci naberali kondíciu behmi, ale sústredenie sme sa snažili spestriť aj rôznymi hrami, či fyzickými cvičeniami,“ poznamenal kormidelník, ktorý na lavičke winLandu pred touto sezónou vymenil Pavla Jana.  

Géci opäť zranený

Do kondičného sústredenia sa zapojil aj Marián Huňady, ktorý prakticky celú minulú sezónu vynechal pre zranenie kolena. Klub odchovancovi prešovskej hádzanej v januári tohto roka zmrazil zmluvu. „Marián zatiaľ trénuje bez uľav. Absolvoval všetky cvičenia ako ostatní hráči kádra a na nič sa nesťažoval, ani na operované koleno. Dúfam, že bude v poriadku a v novej sezóne nám pomôže,“ podotkol tréner Hc winLand. Toho mrzí jedine opätovné zranenie Juraja Géciho. „To je asi jediné negatívum. Ďurimu sa vrátilo zranenie, s ktorým laboroval aj na konci minulej sezóny. Musí sa teda na to pozrieť odborník, či toto zranenie nie je závažnejšie a tento skúsený pivot nám nebude chýbať dlhší čas,“ poznamenal lodivod michalovského celku, ktorý ďalší pohyb v kádri zatiaľ neočakáva. „Ďalšieho hráča zatiaľ vo výhľade nemáme. Uvidíme ako sa to všetko vyvinie, ale ďalšie posilnenie kádra neočakávam.“  

V príprava aj proti Tatabanyi, či Ferencvárosu

Hádzanári Hc winLand Michalovce sa odteraz budú pripravovať iba v domácich podmienkach. „Našu ďalšiu prípravu už budeme zameriavať aj na hernú činnosť. Využívať budeme aj medicinbaly, či posilňovňu a spinning,“ poznamenal Ľuboš Hudák, ktorého zverenci odohrajú v príprave viacero zápasov. „V príprave chceme odohrať desať zápasov. Presné termíny ešte nie sú známe, keďže momentálne dobavujeme stretnutia na Morave. Okrem nich by sme mali odohrať zápasy proti účastníkom maďarskej Budapest Bank League. Doma privítame v dvojzápase 15.-16. augusta Ferencváros Budapešť a následne pocestujeme na dvojzápas do maďarskej Tatabanyie.  Našou generálkou na prvé kolo Tipos Extraligy bude turnaj v poľskom Mielci, ktorý sa uskutoční v dňoch 23.-25. augusta,“ uviedol tréner michalovského celku. My len dodajme, že hádzanári Hc winLand začínajú novú sezónu v piatok 31. augusta, keď sa v prvom kole predstavia na palubovke Košíc.

Hráči na sústredení: Martin Bumbera, Maroš Kolpak, Maroš Popčák - Lukáš Gamrát (prišiel z maďarského Mezokovesdu), Ján Frajkor, Radoslav Kollár, Eduard Kohút, Matúš Kocák, Marián Huňady (návrat po zranení), Patrik Hruščák (prišiel z Košíc), Juraj Géci, Vladimír Regenda (návrat z hosťovania v Sečovciach), Aleksander Tibulevič, Oleksander Petrov (prišiel z ruského Astrachanu), Viačeslav Sadovij, Gennadij Kučer, Jevgenij Kuzmenko, Martin Richtoš (naposledy pôsobil v Trebišove).  

Peter Brendza



Uverejnené: 24.07.2012 11:44:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.