files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hudobnou hviezdou večera môžeš byť aj ty!

V Michalovciach sa v multikultúrnom centre FreeDom uskutočnila po prvý raz hudobná improvizácia Jam Session. Hudobné nástroje si prišli vyskúšať amatéri s profesionálnymi hudobníkmi.

Občianske združenie Medias Res a verejná hudobná skúšobňa MusicZone zorganizovala hudobnú improvizáciu. Filip Kalavský z Medias Res nepovažuje akciu za netradičnú, naopak za netradičné považuje, že v meste sa nič podobné nekoná. ,,Takéto akcie sa vo svete bežne robia aj každý deň,“ dodáva, že v budúcnosti plánujú viac hudobných improvizácií, nakoľko bola prvá úspešná.

Prví odvážlivci si vyskúšali pódium a zahrali si pred publikom. Mnohých prilákali zvuky gitary, basgitary, klavíra či bubnov. Na pódiu sa spojili neprofesionálni hudobníci, ktorí hrali známe hity aj alternatívnu hudbu. ,,Dnes som prišiel zahrať ľuďom na gitare,“ povedal nám tesne pre svojím vystúpením Tomáš, ktorý pracuje ako čašník. Nástroje sa vystriedali aj v rukách stredoškolákov. ,,Prišiel som tu úplne náhodou, gitare sa venujem štvrtý rok,“ prezradil Martin Bertič. Pred divákmi si zahral s kamarátom Lukášom Polákom.

Spevákov bolo pomenej. Mária Čurmová, ktorá sa nachádzala medzi návštevníkmi uvažovala, že si na budúcej akcii skúsi mikrofón. Priznala, že v minulosti mala nejaké koncertné vystúpenia a účasti na festivale. Vo FreeDome ocenila, že si v jeden večer vypočula viacero hudobných štýlov. ,,Bolo to veľmi záživné kvôli tomu, že si tu mohli zahrať hudobníci, ale aj hocikto zaimprovizovať, a preto som vďačná za vzniknutie takejto akcie.“

Tí, ktorí nenabrali odvahu sa v piatkový večer stali fanúšikmi hudobníkov. ,,Ja sama neviem hrať na žiadnom hudobnom nástroji, tak som si žiaden neskúsila, no najviac sa mi páčila improvizácia,“ povedala Veronika Malejčíková. Súčasťou večera bolo aj prebiehajúca výstava Ivany Kostúrovej, ktorú si návštevníci mohli pozrieť zdarma.

OZ Medias Res usporadúva okrem toho každý utorok od 21-tej hodiny letné kino na dvore starého súdu. Ponúkajú klubové filmy a nekomerčné filmy z európskych svetových filmových festivalov. ,,Je to také letné kino pre fajnšmekrov,“ priblížil Kalavský.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 24.07.2012 09:51:47 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.