files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v prvom kole úspešný

Futbalisti MFK Zemplín zvládli premiéru v prvom kole II. ligy, keď na domácom trávniku zdolali Dubnicu 2:1. O presné zásahy Michaloviec sa v tomto zápase postaral v 24. a 52. minúte Hamuľak. Zverenci trénera Alberta Rusnáka sa najbližšie predstavia v sobotu na pôde nováčika súťaže Ružinej, doma ich diváci budú môcť vidieť v sobotu 4. augusta, keď v treťom kole privítajú o 19.30 Liptovský Mikuláš.

Domáci futbalisti nastúpili na zápas prvého kola bez trojice Španielov (Immorlano, Vernon, Sanchez), ako aj Pavla Jurča, ktorých angažmány sa zatiaľ nepodarilo celkom dokončiť. Po vlažnom úvode sa ako prvý do šance v 7. minúte dostali domáci, keď nebezpečný center Garela v poslednej chvíli odvracala obrana hostí pred Hamuľakom. O dve minúty neskôr nebezpečne pálil z hranice šestnástky Zonzon. Francúzsky legionár dal o sebe vedieť aj o desať minút neskôr, keď jeho štipľavú strelu vyrazil golman Maťašovský na rohový kop. Z následného rohu sa brankára Dubnice neúspešne pokúšal prekonať nožničkami Garel. V 24. minúte sa už domáci hráči radovali z prvého gólu, keď sa na ľavej strane presadil Gamkrelidze a jeho center usmernil hlavou do brány bezmocného Maťašovského Hamuľak. Michalovskí diváci sa tak po 544 minútach v majstrovskom zápase tešili z prsného zásahu svojich hráčov a navyše tento gól bol pre trénera Alberta Rusnáka jeho prvým na domácom trávniku. Jeho zverenci po góle pokračovali v aktivite. Najskôr pálil nepresne Danko. V 35. minúte sa dvakrát vyznamenal golman hostí, keď najskôr nohami zneškodnil hlavičku Garela a hneď nato reflexívne vyrazil aj Kuncovu delovku. Brankár hostí sa zapotil aj o tri minúty neskôr, keď si poradil s hlavičkou Čarnotu. Hostia o sebe dali vedieť až v závere, keď sa v 42. minúte po dobrej príležitosti dostával Grabež, no jeho strelu zblokovala obrana domácich na rohový kop.

Domáci futbalisti pokračovali vo svojej útočnej hre aj na začiatku druhého polčasu. V 52. minúte sa presadil Gamkrelidze a po jeho prihrávke si Hamuľak zopakoval gólové repete. O osem minút neskôr sa po chybe Dargaja k lopte dostal Augustíni a po jeho strele ťahal loptu zo siete aj domáci brankár Jenčo. Hostia po presnom zásahu vycítili šancu a výrazne ožili. V 64. minúte sa do šance dostával striedajúci Šmahajčík domáci golman ale ostal pozorný. V 71. minúte mal gól na hlave stopér Božon, jeho hlavička však tesne minula svoj cieľ. O dve minúty neskôr sa hosťujúcom obranou predral Kunca a jeho strela skončila na pravej Maťašovského žrdi. Hostia mohli vyrovnať v 73. minúte. Čiernik prenikol cez domácu obranu, jeho strela sa odrazila od žrde domácej brány rovno k Augustínimu, no ten z päťky prekopol prázdnu domácu svätyňu. V závere zápasu najskôr zaujala porucha zavlažovacieho zariadenia, ktoré sa samovoľne spustilo a následne sa tri minúty nemohlo hrať. Po odstránení poruchy si hostia v závere síce vypracovali optický tlak, no do čistej šance sa nedostali a domáci hráči tak v pohode ubránili prvé tohtosezónne víťazstvo.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica nad Váhom 2:1 (1:0)
Góly: 24. a 52. Hamuľak - 60. O. Augustíni
ŽK: 54. Zonzon - 67. Šmahajčík
Rozhodoval: Mastiš - 1680 divákov
MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - J. Čarnota, Krmpotič, Dargaj, M. Vanák - Garel (77. A. Leško), Zonzon, S. Danko, Gamkrelidze (68. Kovaľ), D. Kunca - Hamuľak
MFK: Maťašovský - Jakúbek, Šupák, Božoň, L. Beňo - Masárik (56. Čiernik), O. Augustíni, Bilovský (83. Števček), Grabež, Mego - J. Vaško (61. Šmahajčík)

Najbližší program MFK Zemplín: Sobota 28. júla o 17.30 hod.: Ružiná - Michalovce (2. kolo). Sobota 4. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (3. kolo)

Peter Brendza



Uverejnené: 21.07.2012 22:07:00
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.