files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín začína doma s Dubnicou

Futbalisti MFK Zemplín v sobotu prvým kolom začína svoju už deviatu druholigovú sezónu. V prvom zápase sa predstavia pred domácimi fanúšikmi, keď o 19.30 privítajú celok Dubnice.

Vydarená príprava vzbudzuje nádej
Michalovskí futbalisti odohrali v príprave na nastávajúcu sezónu šesť zápasov, v ktorých zaznamenali štyri výhry, jednu remízu a prehrali iba na pôde Rimavskej Soboty. „V príprave sme nekládli veľký dôraz na výsledky. Mojím cieľom bolo to, aby sa družstvo čo najviac zohralo. Naša hra v príprave išla každý zápas hore. Najlepší zápas chlapci odohrali v generálke proti Lokomotíve Košice, kde hlavne prvý polčas zniesol najprísnejšie kritéria. Aj vďaka tomu som pred začiatkom súťaže optimistom,“  uviedol lodivod michalovského celku Albert Rusnák, ktorému sa počas prestávky úplne zmenil realizačný tím. Na mieste asistenta nahradil Ondreja Dudu Milan Lalkovič a novým trénerom brankárov sa stal Peter Pillár, ktorý vymenil Bogdana Stefanoviča.

Tréner Albert Rusnák sa určite bude opierať aj o Róberta Kovaľa


Hrať o vrchné priečky
Šieste družstvo minuloročnej druholigovej sezóny vstupuje do súťaže tentoraz bez konkrétnych cieľov. „Podmienky, ktoré nám vedenie poskytuje nás predurčuje hrať o vrchné priečky v tabuľke. Konkrétne ciele ale nechceme stanovovať. Nechceme klásť zbytočný tlak na hráčov prehnanými ambíciami. Až samotná súťaž ukáže, načo máme. Chceme hrať dobrý, poctivý futbal a prilákať do hľadiska čo najviac divákov. Aj iné mužstvá budú chcieť hrať o najvyššie priečky, rovnako tak aj my. Všetci vedia, že Michalovce sú ambiciózny klub, ktoré stále majú najvyššie ciele. Súperi sa na nás budú chcieť vytiahnuť, s tým sa budeme musieť popasovať,“ poznamenal michalovský kormidelník, ktorého zverenci v prvom kole privítajú na svojej pôde Dubnicu. „Je to mladé mužstvo, ktoré sem určite príde brániť a zamerá sa na rýchle protiútoky. Musíme sa na ich hru dobre pripraviť.“

Posledný prievan?
V kádri MFK Zemplín nastal po skončení minulej sezóny tak ako každý polrok výrazný prievan. Tím opustilo až deväť hráčov, prevažne tí, ktorí boli na hosťovaní. „To ma trochu mrzí. Mojim cieľom je totiž mužstvo stabilizovať. Som presvedčený, že tento výrazný zásah bol posledným. Nechceme každý polrok vymeniť polovicu kádra, našim cieľom je budovať ho,“ skonštatoval tréner MFK Zemplín, ktorému do kádra počas leta pribudlo desať nových hráčov. „Všetci hráči, ktorí prišli zapadli do tímu. Som veľmi rád, že tentoraz prišli hráči, ktorých som si vybral sám. Na porade s vedením klubu som povedal, že do tímu chcem iba hráčov, čo si vyberiem. Potrebovali sme totiž posilniť kvalitou – nie kvantitou. Neprišli žiadne zvučné mená, ale všetci do tímu veľmi dobre zapadli po ľudskej aj hernej stránke. Z nových hráčov mám veľmi dobrý pocit.“

Program 1. kola:
Piatok 20.7. 17:30: Podbrezová - Bardejov. 19.30: Senec - Liptovský Mikuláš.
Sobota 21.7. 17.30: Dunajská Streda - Šamorín, Dolný Kubín - Šaľa, 19.30: Michalovce - Dubnica.
Odložené: Rimavská Sobota - Ružiná.

Súpiska MFK Zemplín:
Brankári: Miloslav Bréda, Jozef Brudňák, Tomáš Jenčo.
Obrancovia: Ľubomír Korijkov, Ján Čarnota, Michal Vanák, Jaroslav Dargaj, De Marco Vernon (Esp.), Milan Krmpotič (Cro.), Oliver Podhorín, Luboš Hruška (ČR.), Adrián Devečka.
Stredopoliari: Peter Jakubčo, Georgii Gamkrelidze (Grz.), Francesco immorlano (Esp.), Adrián Leško, Marek Mihok, Stanislav Danko, Lukáš Jacko, Kevin Garel (Fra.), Róbert Kovaľ, Kevin Zonzon (Fra.), Martin Regali.
Útočníci: Lukáš Forgáč, Michal Hamuľák, Dominik Kunca, Oliver Špilár, Pavol Jurčo, Manuel Sanchez (Esp.)

Pohyb v kádri:
Prišli: Jenčo (Petržalka), Čarnota (Dolný Kubín), Jurčo (Žižkov), Sanchez, Vernon, Immorlano (všetci zo Španielska), Garel (Lyon), Vanák (Pov. Bystrica, NH), Zonzon (Sp. Nová Ves, NH), Hamuľák (Vranov, H).
Odišli: Rák (ukončenie hosťovania), Uškovič (ukončenie hosťovania), A.Ceesay (ukončenie hosťovania), Škvarka (ukončenie hosťovania), Urban (ukončenie hosťovania), Ruskovský (Zlín), Waseem, Hořava, Hottek (hľadajú si angažmán).



Uverejnené: 20.07.2012 16:43:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.