files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa začala prípravu aj s dvojicou nových posíl

Hádzanárky Iuventy Michalovce začali vo štvrtok 5. júla s prípravou na novú sezónu. Zverenky trénera Jána Packu absolvujú v príprave štrnásť zápasov, keď sa stretnú aj s rumunským Klužom, či českým majstrom Porubou. Do prípravy sa zapojili aj dve nové posily ukrajinská reprezentantka Julia Snopová, ktorá naposledy pôsobila v tureckom Piyangu a Natalia Vinyuková, naposledy obliekajúca dres ruského Rostova. Naopak v tíme už chýba Alžbeta Polláková, ako aj brankára Ingrid Kudročová.

O príprave na sezónu

Hráčky päťnásobného slovenského majstra si na prvom tréningu najprv užili futbal a potom absolvovali výbeh na neďalekej IV. ZŠ. V Michalovciach pobudnú ešte do konca týždňa a následne v nedeľu odchádzajú na kondičné sústredenie do Liptovského Jána. "S plánom prípravy som veľmi spokojný," rozhovoril sa tréner Ján Packa, ktorý si počas voľna užil dovolenku v Grécku. "Hráčky si po náročnej sezóne oddýchli a teraz je na rade už tvrdá drina. V príprave budeme využívať našu halu, ale aj okolité lokality, ako je napríklad aj ihrisko na IV. ZŠ. Nebude to príprava, na ktorú boli hráčky zvyknuté doteraz, keď napríklad dva-tri týždne iba behali. Budeme využívať aj lopty. V príprave chcem popracovať na hernej činnosti obrana - protiútok. Je potrebné aby nové hráčky čím skôr pochopili náš systém."

O prípravných zápasoch

Iuventu čakajú v príprave náročné herné previerky. Ich súpermi budú napríklad Kluž (vicemajster Rumunska), či silné maďarské tímy Veszprém alebo Siofok. Zverenky trénera Packu sa nevyhnú ani Česko – Slovenskej konfrontácii, keď sa stretnú aj s Porubou, Olomoucom, či Pískom. Chýbať nebude ani tradičný Memoriál Tomáša Jakubču, ktorý tohto roku napíše už svoju devätnástu kapitolu. Tohto roku sa na ňom zúčastnia okrem domáceho celku aj Olomouc, Kluž a Veszprém. Okrem domáceho turnaja sa Iuventa zúčastní aj na herných previerkach vo Veszpréme, Kluži a generálkou pre nich bude turnaj v Olomouci. „Spokojnosť musím vysloviť aj s naplánovanými prípravnými zápasmi. Čakajú nás náročný súperi, čo bolo mojim cieľom. Čím ťažší súper nás čaká, tým to je podľa mňa lepšie,“ uviedol kormidelník Iuventy, ktorého zverenky v príprave absolvujú štrnásť zápasov.

O pohybe v kádri

Na prvom tréningu sa trénerovi Jánovi Packovi hlásilo všetkých sedemnásť hráčok, teda aj dvojica posíl Natalia Vinyuková (prišla z Rostova) a Julia Snopová (prišla z Piyanga). "Ide o veľmi kvalitné hráčky, ktoré som si do tímu sám vybral. Hľadali sme jednu ľavorukú strelkyňu, čo sme v Snopovej aj našli. Takisto pre nás posilou bude aj ďalšia nová hráčka Vinyuková. Obe vyzerajú dobre, dúfam, že čím skôr zapadnú do kolektívu," poznamenal Packa. Naopak, do prípravy sa už nezapojila Alžbeta Polláková (skončila jej zmluva) a ani brankárka Ingrid Kudročová. "Je mi ľúto, že v tíme skončili. Chýbať bude hlavne brankárka Kudročová, no som si istý, že v Lucii Gubikovej máme za ňu adekvátnu náhradu."

Dvojica nových posíl: Natalia Vinyuková a Julia Snopová

O Lige majstrov

Celá príprava bude podľa trénera nasmerovaná na stredu 19. septembra, kedy Iuventu čaká prvý zápas II. predkola Ligy majstrov, v ktorom jeho zverenky narazia na maďarský Ferencvároš Budapešť. Práve posledný víťaz Pohára víťazov pohárov stojí slovenskému majstrovi v cestu do vytúženej skupinovej fázy Ligy majstrov. "Je to ťažký protivník, no mi takisto máme svoju silu. Nesmieme sa ich zľaknúť a ja verím, že keď podáme optimálne výkony, môžeme ich prekvapiť," skonštatoval kormidelník Iuventy, podľa ktorého môže byť určitou výhodou aj to, že slovenský majster začína doma. "Môže to byť naša výhoda. Pri dobrom výsledku môžeme ísť do odvety ešte viac nabudení. Určite sa budeme biť do posledných síl, pretože táto súťaž nás veľmi láka."

Zapojili sa do prípravy:

Brankárky: Lucia Gubiková, Adriana Medveďová, Aleksandra Krebsová.

Pivotky: Patrícia Wollingerová, Michaela Kovaličková, Dominika Horňáková.

Krídla: Tatiana Trehubová, Katarína Hvostaľová, Terezia Szollosiová, Zuzana Hollá.

Spojky: Lucia Tobiašová, Julia Kučerová (predtým Bachyrievová), Julia Snopová (naposledy pôsobila v tureckom Miliye Milli Piyango SK), Martina Bačiková, Laura Geričová, Marianna Rebičová, Natalia Vinyuková (naposledy pôsobila v ruskom Rostove).

Kalendár prípravných zápasov:

27.7. Michalovce - Poruba

28.7. Michalovce - Poruba

3. - 5. 8.: Turnaj vo Veszpréme: Iuventa, Veszprém, Siofok, Samobor (Chorvátsko)

10. - 12. 8.: Turnaj v rumunskom Kluži: Iuventa, Kluž, HCM Baia Mare, HC Dunarela Braila

18. - 19.8.: Memoriál Tomáša Jakubču: Iuventa, Kluž, Veszprém, Olomouc

24. - 26. 8.: Turnaj v Olomouci: Iuventa, Olomouc, Písek, Kielce



Uverejnené: 06.07.2012 11:46:18
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.