files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Počet dopravných nehôd klesá, ale ...

Letná turistická sezóna sa začala aj v Košickom kraji. Prinášame Vám štatistiky nehodovosti počas minulých letných turistických sezón, ako aj aktuálne informácie.

 

Pozor na zvýšenú premávku

Aj v Košickom kraji sa už začala letná turistická sezóna. Každý rok sa počas letnej sezóny zvyšuje premávka na cestách. Zvyšuje sa pohyb domácich i zahraničných turistov, tým aj počet vozidiel na cestách.

 

Sezóna 2011 a 2010

Počas minuloročnej letnej sezóny evidujeme v Košickom kraji 291 dopravných nehôd a rok pred tým až 467 nehôd. Minulý rok sme počas letnej sezóny zaznamenali 8 usmrtených osôb, rok predtým 11. Ťažké zranenia utrpelo minulý rok 35 osôb, v roku 2010 sa ťažko zranilo 51 osôb. Minulý rok sa ľahko zranilo 169 osôb, v roku 2010 sa ľahko zranilo 253 osôb. Aj napriek tomu, že ide celkovo o pokles dopravných nehôd ako aj ich následkov apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali dopravné predpisy a aj vlastnou zodpovednosťou prispeli k bezpečnosti na cestách.

 

Prvý letný týždeň sezóny 2012

Počas minulého týždňa evidujeme v Košickom kraji celkom 38 dopravných nehôd, o 12 viac ako v rovnakom týždni minulý rok. Ťažko sa zranilo 6 osôb, o 3 viac ako pred rokom. Ľahké zranenia utrpelo 22 osôb, o 10 viac ako minulý rok. O život prišla jedna osoba, minulý rok nebola usmrtená žiadna osoba. Minulý týždeň bolo päť okresov bez smrteľnej nehody, Košický, Košice – okolie, Michalovský, Rožňavský, Spišskonovoveský. Najmenej nehôd 3, boli v okrese Košice okolie, 4 nehody sme zaznamenali  v Rožňavskom, Spišskonovoveskom a Trebišovskom okrese, o život tam prišiel 15-ročný chlapec z obce Somotor, ktorého na ráme bicykla prevážal 30-ročný cyklista pod vplyvom alkoholu (0,53 mg/l). Obaja spadli na vozovku, pričom cyklista utrpel ťažké zranenia, 15-ročný „spolujazdec“ zraneniam v nemocnici podľahol. V Michalovskom okrese sme zaevidovali 10 nehôd. Paradoxne v Košickom okrese s najvyšším počtom nehôd (13) nevyhasol ani jeden ľudský život.

 

Vodiči nepreceňujte svoje sily

Premávka na cestách má počas letného obdobia osobitosti, ktoré vyplývajú najmä so zvýšených nárokov na organizmus počas horúcich dní a dlhých presunov motorovými vozidlami na dovolenku a podobne. Treba počítať s väčším počtom motocyklistov a cyklistov na cestách, preto treba byť voči ostatným ohľaduplný a predvídavý.  Pred jazdou na dlhšiu trasu si treba dostatočne odpočinúť. Odporúčame vodičom, aby nepreceňovali svoje sily a schopnosti a počas jazdy si radšej dali častejšie prestávky na odpočinok a dodržiavali pitný režim. Cyklisti zabúdajú na to, že aj oni sú účastníkmi cestnej premávky a nemôžu jazdiť na bicykli pod vplyvom alkoholu. Hrozia im totiž vysoké sankcie od 200 do 1.000 eur. Hlavne v týchto horúcich dňoch sa „osviežia“ a sadnú za volant bicykla. Polícia apeluje na cyklistov, aby po požití alkoholu nesadali za volant.  Všetci, ktorí sú účastníkmi premávky, by mali myslieť v prvom rade na bezpečnosť a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

 

Posilnené hliadky 

Polícia v Košickom kraji v letnom období posilnila hliadkovú činnosť poriadkovej, železničnej ako aj činnosť dopravnej polície na miestach s vyšším pohybom osôb a dopravných prostriedkov. V mesiacoch júl a august sa zameriame najmä na miesta kultúrno-spoločenských podujatí, okolie kúpalísk, priechodov pre chodcov, detských ihrísk a parkov. Pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou sa zameriame na priestupky v dynamike cestnej premávky a zisťovanie požitia alkoholu vodičmi. V lete budeme vykonávať dopravno-bezpečnostné akcie a to najmä na nehodových úsekoch. Tie budú zamerané na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky, ktoré sú príčinami dopravných nehôd. Dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a motorových vozidiel voči chodcom a cyklistom najmä v obciach.

 

 

 

 



Uverejnené: 03.07.2012 14:31:29 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.