files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí policajti zaistili ukradnuté Mercedesy

V pondelok michalovskí policajti vykonali policajnú akciu zameranú na zaistenie motorových vozidiel a dokumentovanie trestnej činnosti legalizácie príjmu z trestnej činnosti v súvislosti s automobilovou kriminalitou. Akcia prebiehala v Michalovciach počas ktorej bolo zaistených päť motorových vozidiel Mercedes Sprinter v celkovej hodnote cca 62.000,- €.


Priamo pri čine pristihli dvoch mužov 30-ročného Michala a 24-ročného Petra z okresu Sobrance. Títo s doposiaľ nestotožnenou ukrajinsky hovoriacou osobou s cieľom zmeniť identitu vozidiel a zakryť ich pôvod v prenajatých skladových priestoroch v Michalovciach rozoberali, odstraňovali a vyrezávali VIN čísla a odstránili ďalšie identifikačné znaky na autách. Do týchto skladových priestorov doviezli štyri motorové vozidlá (zn. Mercedes Sprinter), za doposiaľ nezistených okolností neznáme osoby. Vyšetrovaním bolo zistené, že vozidlá boli odcudzené v meste Nurngber v Nemecku.


Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach už podozrivých mužov obvinil zo zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.


Z prečinu podielnictva vyšetrovateľ PZ obvinil aj 26-ročného občana Ukrajiny. Toho policajti v utorok (26.6.2012) v popoludňajších hodinách prichytili pred tými istými skladovými priestormi ako za pomoci neoriginálneho kľúča (pakľúča) v zapaľovaní a napojenej „rušičky“ signálu monitorovacieho zariadenia cez zapaľovanie viedol osobné motorové vozidlo zn. Mercedes Sprinter s prívesným vozíkom. Pri kontrole policajti zistili, že vozidlo s prípojným vozíkom v celkovej hodnote 7.500,- € boli odcudzené taktiež v SRN. Polícia muža zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie. Informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.




Uverejnené: 29.06.2012 08:21:03 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.