files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

P. Hruščák: „Ponuka winLandu bola najkorektnejšia“

Prvou posilou účastníka Tipos Extraligy v hádzanej mužov Hc winLand Michalovce sa stal Patrik Hruščák. 23-ročný odchovanec košickej hádzanej chcel po skončení vysokej školy skúsiť niečo iné a podľa jeho slov sú Michalovce dobrou adresou. Dvestošesťcentrimetrový ľavoruký strelec by mal byť pre tím nového trénera Ľuboša Hudáka výrazným prínosom a na pôsobenie v Michalovciach sa už veľmi teší.


Rozhodla najlepšia ponuka

Prvou posilou winLandu do novej sezóny sa stal Patrik Hruščák. 23-ročný košický odchovanec mal síce aj iné ponuky, no najviac ho zaujala práve tá michalovská. „Musím povedať, že najskôr som myslel, že budem pôsobiť v zahraničí. Majiteľ klubu pán Hudák ale prišiel s veľmi dobrou ponukou, a tak som sa rozhodol pre Michalovce. Ponuka tohto klubu bola najkorektnejšia a to rozhodlo,“ uviedla 206-ccentimetrová ľavoruká spojka, ktorá už vo svojom mladom veku má na svojom konte aj viacero reprezentačných štartov. Naposledy Hruščák obliekol dres s dvojkrížom na prsiach na januárových majstrovstvách Európu v Srbsku.

S vysokoškolským titulom prišiel prestup

Patrik Hruščák v minulej sezóne pôsobil v Košiciach, s ktorými ukončil sezónu na štvrtom mieste. Podľa jeho slov potreboval nejakú zmenu a Michalovce sú veľmi dobrou adresou. „V košickom klube vedeli, že ostávam iba do skončenia vysokej školy. Tú som úspešne ukončil, a tak som sa rozhodol pre zmenu. Teraz sa chcem hádzanou baviť a aj si niečo s ňou zarobiť,“ skonštatoval Hruščák, ktorý mal v minulej sezóne leví podiel na vyradení winLandu v štvrťfinálovej sérii proti Košiciam. „V tejto sérii rozhodlo viacero faktorov. My sme už skúsenosti z play-off mali, zatiaľ čo pre Michalovčanom to boli prvé zápasy vo vyraďovacej fáze. Rozhodlo aj to, že sme boli v streľbe efektívnejší.“

Neprichádza do neznámeho prostredia

Kormidlo michalovského klubu prebral po skončení minulej sezóne Ľuboš Hudák, ktorý tak na lavičke nahradil Pavla Jana. „Určite neberiem ako brzdu to, že tréner Hudák, je ešte relatívne neznámym lodivodom. Po rozhovore s ním som nadobudol pocit, že Michalovce môžu byť pre mňa dobrou adresou,“ podotkol hráč, ktorý okrem Košíc obliekal aj dresy nemeckých Rhein Neckar Lowen a Tussemu Essem, či maďarského Kecskemétu. Podľa jeho slov neprichádza do neznámeho prostredia. „To určite nie. Poznám tu niekoľko hráčov. Navyše, Michalovce nie sú od Košíc veľmi vzdialené. Možno aj to rozhodlo, že som prikývol na ponuku šéfa michalovského klubu,“ dodal Hruščák, ktorý sa už teší na pôsobenie v Michalovciach.


Patrik Hruščák

Dátum narodenia: 20.3.1989.

Post: Pravá spojka.

Hodová ruka: Ľavá.

Výška: 206 cm.

Váha: 117 kg.

Predchádzajúce pôsobiská:

2000 - 2008: 1. MHK Košice

2008 - 2009: Rhein Neckar Lowen

2009 - 2009: Tussem Essen

2009 - 2010: KSE Kecskemet

2010 - 2012: 1. MHK Košice

2012 - ???: Hc winLand Michalovce

Peter Brendza



Uverejnené: 28.06.2012 15:44:28 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.