files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce berie ako veľkú výzvu

V petržalskom drese prežil pekné aj smutné chvíle. Pôsobenie v Corgoň lige a zostup do nižšej ligovej súťaže bol poznačený mnohými klubovými problémami. Rodák zo Stropkova aj počas náročného obdobia patril k oporám tímu. Vždy sa vedel obetovať pre mužstvo a medzi fanúšikmi sa mohol tešiť veľkej obľube.

Nakoľko sa jeho hosťovanie v FC Petržalka 1898 končí, rozhodol sa pre zmenu. Prikývol na ponuku zo strany ambiciózneho klubu z Michaloviec, ktorý túži získať miestenku do Corgoň ligy. Samotný hráč v týchto dňoch čaká už len na podpísanie zmluvy. "Verím, že sa to celé čoskoro uzavrie," povedal Tomáš Jenčo v rozhovore pre profutbal.sk.

Prišiel čas na zmenu

Čo stojí za vašim odchodom z FC Petržalka 1898?
"V Petržalke mi koncom júna končí hosťovanie a rád by som chytal čo najvyššiu súťaž. Prišla ponuka, a tak som tu, v Michalovciach. Už čakám len na to, kedy sa dohodnú kluby. Verím, že sa to celé čoskoro uzavrie."

Nie je jeden z dôvodov aj situácia, v ktorej sa petržalský klub nachádza už dlhšie obdobie?
"Stav, v ktorom sa nachádza petržalský futbal, je veľmi nelichotivý a určite mi nie je ľahostajný. Mrzí ma to, ale na ihrisku sme spravili maximum. Určite tá situácia mala vplyv na nás všetkých a už to bolo jednoducho neúnosné. Dodržal som svoju zmluvu a snažil som sa pomôcť do takej miery, ako to bolo možné. Ale teraz už prišiel čas na zmenu."

Tomáš Jenčo spoločne s trénerom brankárov Petrom Pillárom

Pri pohľade smerom dozadu, aké príjemné okamihy ste zažili v mužstve?
"Toho pekného bolo veľa. Mohol som trénovať so skvelými futbalistami pod výbornými trénermi. Dostal som šancu zachytať si v najvyššej slovenskej súťaži. Spoznal som vynikajúcich fanúšikov, ktorých podpora ma veľmi tešila a teší stále aj teraz."

Skúste povedať, čo všetko vám dalo pôsobenie v klube?
"Roky strávené v Petržalke mi dali naozaj veľa a som za ne vďačný. Aj keď nie vždy to bolo veselé, neľutujem. Odchytal som veľa kvalitných zápasov v pomerne mladom veku a každý jeden z nich mi pomohol posunúť sa ďalej."

Určite máte za sebou náročné obdobie, najmä psychicky. Dostávate sa už postupne do určitej pohody?
"Bolo to ťažké obdobie, s tým súhlasím. Avšak s podporou rodiny a blízkych som sa snažil sústrediť sa na svoju prácu, ktorá ma baví. Aj keď tam bolo veľa prehier, vždy som sa snažil zo seba vydať to najlepšie. V tomto chcem naďalej pokračovať. Verím, že sa mi to vráti a budem sa znova môcť tešiť z výhier. Cítim sa dobre a pohodu by som rád preniesol aj na trávnik."

Z Bratislavy do Michaloviec

Prečo ste sa rozhodli prijať ponuku práve zo strany Michaloviec?
"Michalovce prišli s konkrétnou ponukou, ostatné boli len dohady. Veľmi rýchlo sme našli spoločnú reč. Páčia sa mi ambície klubu a jeho fungovanie. Je to pre mňa nová motivácia a teším sa na nové prostredie."

Ako ste na túto ponuku reagovali? Prekvapila vás?
"Prekvapila aj potešila. Dá sa povedať, že som vôbec neváhal. Jedná sa predsa o veľmi dobre fungujúci klub, kde pôsobia výborní futbalisti aj tréneri. Teším sa na pekný štadión a divákov. Cítim tu veľkú chuť po víťazstvách a tú mám aj ja."


Priblížte nám prvé dojmy z nového pôsobiska...
"Sú naozaj len pozitívne. Nemôžem povedať nič zlé a teraz je len na mne, aby bol klub s mojou osobou spokojný. Dúfam, že všetko pôjde tak, ako má."

S akými ambíciami ste prišli na východ Slovenska?
"Moje ciele sú jasné. Spravím všetko pre to, aby som chytával a podával kvalitné výkony. Stále mám čo zlepšovať, ale budem na sebe pracovať na každom tréningu , aby som si zaslúžil miesto v tomto klube a bol som prínosom. Verím, že budeme predvádzať atraktívny futbal a samozrejme vyhrávať."

Túžba opäť pôsobiť v Corgoň lige

Počas uplynulej sezóny ste nastupovali proti klubu z Michaloviec. Ako ste vtedy vnímali toto mužstvo?
"Mne sa vždy proti nim chytalo dobre. Vedel som totiž, že nastupujem proti kvalitnému súperovi a všetci sme sa chceli na nich ´vytiahnuť´. Špeciálne pre mňa boli zápasy najmä na východe. Tešil som sa na krásny štadión, dobrý trávnik a divácku kulisu. Naše vzájomné stretnutia mali svoju kvalitu."

Ambície mužstva sú jasné, postup do najvyššej ligovej súťaže. Pokladáte to za veľkú výzvu?
"Poviem to tak, že samotné účinkovanie v tomto klube beriem ako veľkú výzvu. Nemám tu nič isté. O miesto v bráne zabojujem najlepšie ako viem a som pripravený nechať na ihrisku všetky sily."

V petržalskom drese ste hrali v Corgoň lige, potom vypadli a účinkovali v nižšej súťaži. Teraz prichádzate do klubu, ktorý túži postúpiť vyššie. Vcelku zaujímavý kolobeh...
"Moje účinkovanie s Petržalkou v Corgoň lige síce skončilo vypadnutím, ale pre mňa to bola veľká škola. Vybojovať si postup do najvyššej súťaže s Michalovcami by bolo pre mňa omnoho cennejšie a krajšie. Bolo by skvelé, keby sa to podarilo. Ale to všetko ukáže až samotná súťaž."

Odkaz fanúšikom

"Ďakujem vám a nezabudnem. Dokázali ste oceniť snahu, aj keď výsledky boli zlé. Stáli ste pri nás a chápali našu situáciu. Stále dostávam množstvo ďakovných a povzbudivých správ, čo si veľmi cením. Verím, že budete mať svoj domov, svoj štadión a budete sa aj naďalej baviť futbalom. Petržalka a vy, fanúšikovia, si to zaslúžite a ja vám to prajem," nechal sa počuť Tomáš Jenčo.

Zdroj: profutbal.sk



Uverejnené: 26.06.2012 10:59:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.