files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Odišiel aj posledný z tria

Ani sa nechce veriť, že už sú tomu dva roky ako prišiel trénovať A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce český kormidelník Vlastimil Petržela. Spôsobilo to veľký rozruch. Jeho asistentmi sa stali krajan František Šturma a Srb Bogdan Stefanovič. Po odchode posledne menovaného lodivoda už po spomínanej trojici nezostala ani stopa. Je však zaujímavé, že hoci všetci traja futbaloví odborníci prišli do klubu v rovnakom čase, každý z nich sa porúčal v inom čase.

   
Ako prvý sa s mužstvom rozlúčil F.Šturma. Z Michaloviec odišiel takto pred rokom. Bolo to dosť prekvapujúce, keďže tím dosahoval veľmi slušné výsledky. V jarnej časti sezóny sa dokonca istý čas pohyboval na 2.priečke v tabuľke. Napokon skončil na 4.mieste. Išlo o najlepšie umiestnenie od jeho vstupu na druholigovú scénu pred ôsmimi rokmi (rovnaký úspech dosiahol aj v prvom druholigovom súťažnom ročníku). Napriek tomu tento detailný
znalec špičkového talianskeho futbalu zamával funkcionárom na rozlúčku. Údajne za tým boli osobné nezhody s V.Petrželom. Sú to však len dohady.
 

Potom MFK Zemplín opustil V.Petržela. Zbohom povedal v polovici apríla tohto roku. Bolo to po totálne zbabranom domácom zápase s Lipt.Mikulášom (1:3). Hoci tento kormidelník je viac zvyknutý na pôsobenie vo výborne ekonomicky zabezpečených európskych veľkokluboch, pri Laborci vydržal takmer dva roky. Je to slušná vizitka. O to viac, že sa permanentne musel vysporadúvať s predsa len skromnejšími finančnými pomermi v michalovskom klube. Prejavovalo sa to hlavne pri hráčskych nákupoch, kde prednosť dostávali namiesto drahých slovenských futbalistov ekonomicky oveľa dostupnejší zahraniční hráči. Napriek všetkému však v slovenských pomeroch patria Michalovce určite k ekonomicky lepším klubom.

No a prišlo aj na B.Stefanoviča. Svoju michalovskú anabázu ukončil počas práve prebiehajúcej súťažnej prestávky. Hoci sa medzi fanúšikmi všeličo povrávalo o jeho nerestiach, svoju prácu trénera brankárov si robil poctivo a bezozvyšku. Pokojne by to mohli potvrdiť aj všetci gólmani "áčka", ktorí na tohto trénera nedajú dopustiť. Vedenie klubu však usúdilo, že po dvoch rokoch treba dať priestor niekomu inému. Do klubu sa tak vrátil nikedajší brankár michalovského A-mužstva Peter Pilár.


 (jan)



Uverejnené: 25.06.2012 10:36:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.