files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa ulovila ukrajinskú reprezentantku Snopovú

Prvou posilou Iuventy Michalovce pre novú sezónu sa stala Julia Snopová. Táto ukrajinská reprezentantka naposledy pôsobila v tureckom Miliye Milli Piyango SK. Stoosemdesiattricentimetrová ľavoruká Snopová, ktorá sa s vedením slovenského šampióna dohodla na zmluve na dva roky, určite nebude poslednou posilou do kádra Jána Packu. Už na druhý týždeň predstaví vedenie Iuventy Michalovce ďalšiu novú akvizíciu. Na druhej strane káder päťnásobného slovenského majstra opúšťa Alžbeta Polláková, ktorej sa skončila zmluva a na novej sa s vedením nedohodla. Navyše je dosť možné, že na hosťovanie do iného klubu odíde aj Iveta Mičiníková.

Druhá Julia

Aktuálny slovenský ženský hádzanársky majster Iuventa Michalovce má prvú posilu do novej sezóny, v ktorej by sa jej hráčky radi presadili aj v Európe. K tomu by im mala pomôcť aj ukrajinská reprezentantka Julia Snopová, ktorá naposledy pôsobila v tureckom Miliye Milli Piyango. „Ide o kvalitnú ľavorukú spojku, ktorá sa nám v kádri určite zíde. Julia bola u nás v polovici mája na trojdňovej skúške a po nej tréner Packa prejavil o túto hráčku záujem,“ uviedol športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny, podľa ktorého práve takýto typ hráčky do tímu zháňali. „Keďže naša jediná ľavoruká spojka Iveta Mičiníková stále nie je celkom v poriadku (pravdepodobne odíde na rozohratie do iného účastníka WHIL), museli sme túto situáciu riešiť. Myslím si, že Snopová bude pre nás ideálnym riešením,“ podotkol Čúrny na margo stoosemdesiattricentimetrovej spojky, ktorá v minulosti pôsobila aj v ukrajinskom Chersone, Ľvove, Záporoží a okrem tureckého Piyanga hrávala aj vo francúzskom Le Havre.  Iuventa tak bude mať v kádri po Kučerovej (predtým Bachyrievovej) už druhú „ukrajinskú“ Juliu.

Julia Snopová v drese Ukrajiny bráni Juliu Bachyrievovú, vpravo ďalšia ukrajinská Michalovčanka Tatiana Trehubová. Snímka je z prípravného stretnutia Iuventa - Reprezentácia Ukrajiny z novembra 2009.

Polláková na odchode

V kádri Iuventy počas leta nastane aj opačný pohyb. Päťnásobného slovenského majstra totiž opúšťa Alžbeta Polláková, ktorá sa s klubom nedohodla na novom kontrakte. „Jej odchod už môžem oficiálne potvrdiť. Korektne sme sa dohodli, že našu vzájomnú spoluprácu už nepredlžíme. Betke sa chcem za jej odvedenú prácu v Iuvente veľmi pekne poďakovať a v ďalšej kariére jej želám aj v mene klubu veľa úspechov,“ skonštatoval športový riaditeľ Iuventy na margo odchodu jednej z opôr majstrovského kolektívu. Alžbeta Polláková prišla do Michaloviec počas rozbehnutej sezóny 2009/2010. Hneď po svojom príchode sa stala oporou kolektívu. S Michalovcami získala jednu striebornú (2009/2010), dve zlaté medaily (2010/2011, 2011/2012) a takisto sa tešila aj zo zisku Slovenského pohára (2010) a dvoch strieborných medailí vo WHIL (2010/2011, 2011/2012). Podľa športového riaditeľa Iuventy má päťnásobný slovenský majster za Pollákovú už náhradu, ktorú predstavia na budúci týždeň.

Vizitka hráčky

Julia Snopová

Dátum narodenia: 30.11.1985.

Výška: 183.

Váha: 72.

Reprezentácia: Ukrajina

Post: Pravá spojka,

Hodová ruka: Ľavá

Predchádzajúce pôsobiská:

2001 - 2007: HC Dneprijanka Cherson

2007 - 2009: SC Galyčanka Ľvov

2009 - 2010: HC Smart Zaporožie

2010 - 2011: H.A.C. Handball Le Havre (Francúzsko)

2011 - 2012: Maliye Milli Piyango SK (Turecko)

2012 - ???: Iuventa Michalovce

Peter Brenndza



Uverejnené: 23.06.2012 01:44:38 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.