files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla predstavila prvé posily

Káder účastníka I. hokejovej ligy HK Dukla Michalovce začína naberať na reálnych kontúrach. Práve dnes prezident HK Dukla Alexander Černega a tréner Miroslav Ihnačák predstavili prvých hráčov, ktorí by mali obliekať dres Dukly v budúcej sezóne.

Návraty Žembu a Paľovčíka

Dnes sa v Dukle podpisovali prvé zmluvy. Vedenie klubu oznámili dohodu so siedmimi hráčmi, jedným brankárom, tromi obrancami a takým istým počtom útočníkov. Do dnešného dňa máme podpísané zmluvy s brankárom Tomášom Petrom, obrancami Jozefom Hrubým (naposledy pôsobil v rumunskom HSC Cziksereda), Marošom Žembom, Štefanom Rusnákom (naposledy pôsobil vo francúzskom Wasquehal), či útočníkmi Ľubošom Chovanom, Milošom Paľovčíkom a Ľubošom Fajčákom,“ vymenoval prvé mená prezident HK Dukla Alexander Černega, podľa ktorého sa tento menoslov do konca týždňa rozrastie o ďalšie mená. „Sme blízko uzavretia kontraktov so šiestimi, či siedmimi hráčmi. Ich mená zverejníme, hneď ako bude podpísaná zmluva,“ podotkol Černega. Podľa našich informácii je vedenie Dukly v rokovaní ešte s jedným brankárom, dvoma až troma obrancami a niekoľkými útočníkmi aj zvučných mien.

V Dukle bude v budúcej sezóne pôsobiť aj Miloš Paľovčík

 

Šanca aj pre mladíkov

Tak, ako bolo proklamované, príležitosť v prvom tíme dostane aj viacero odchovancov klubu. „Našim cieľom je do prvého mužstva zapracovať, čo najviac mladíkov. Týmto smerom sa chceme uberať,“ zdôraznil Alexander Černega. Do prípravy sa teda zapoja  talentovaní juniori, brankár Lukáš Orlík, obrancovia Patrik Gavura, Ladislav Halapy, Ján Halajčík, Lukáš Onuška, či útočníci Richard Mašlanka, Tomáš Banovský, František Zrelák. „Záujem máme aj o Igora Halása, ktorý v minulej sezóne u nás hosťoval z Košíc,“ podotkol prezident HK Dukla, na ktorého slová doplnil tréner Ihnačák. „Títo mladíci v príprave určite dostanú šancu. Je len na nich, ako sa jej chopia.“ V tíme Dukly v budúcej sezóne určite neuvidíme Martina Kovaľa. Ten podľa slov predstaviteľov klubu odmietol ich ponuku s odôvodnením, že má iný angažmán.

Cieľom je baviť diváka

Minuloročný semifinalista prvej ligy vstúpi do súťaže tentoraz s miernymi cieľmi. „O stanovených cieľoch sme sa zatiaľ nebavili. Nemáme totiž k dispozícii celé mužstvo. Až potom, keď budem vedieť, s kým môžem do sezóny rátať, prídu na rad ciele tímu v nastávajúcej sezóne,“ uviedol tréner HK Dukla Miroslav Ihnačák. „Mojim osobným cieľom je, aby Dukla hrala hokej, ktorý bude baviť diváka. Keď bude divák spokojný a zatlieska nám, vtedy môžeme byť spokojní všetci,“ nadviazal na trénerove slová prezident HK Dukla.   

Výborný signál 

Na tlačovej konferencii sa okrem prezidenta HK Dukla Michalovce Alexandra Černegu a trénera Miroslava Ihnačáka zúčastnil aj prezident druhého hokejového klubu v Michalovciach HK Mládež Richard Mašlanka st. Keďže vzťahy medzi týmito dvoma klubmi v minulosti neboli ideálne, je to výborný signál do budúcnosti. „Už pri mojom vstupe do Dukly, som zdôraznil, že musíme vylepšiť vzťahy medzi týmito dvoma klubmi. Som veľmi rád, že medzi nás zavítal aj prezident HK Mládež. Doteraz tie vzťahy neboli ideálne. Som rád, že obe strany majú záujem na zmene k lepšiemu,“ poznamenal Černega,  na ktorého slová nadviazal prezident HK Mládež. „Každý dobre vie, že prioritou HK Mládež je vychovávať mládež. Aj ja som si uvedomoval, že tie vzťahy neboli ideálne, a tak som túto iniciatívu privítal. Momentálne je v skoro každom klube zlá finančná situácia. Je preto potrebné, aby príležitosť dostávali aj vlastní odchovanci. Tak je to na celom Slovensku a ja dúfam, že sa tak stane aj v Michalovciach.“

Peter Brendza



Uverejnené: 20.06.2012 18:47:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.